Politika i društvo

PRIOPĆENJE PREDSJEDNIKA REPUBLIKE

Milanović: Ukrajini čim prije omogućiti kandidaturu za članstvo u EU

Predsjednik Milanović podržava kandidaturu Ukrajine za članstvo u EU, predlaže status kandidata za članstvo za Bosnu i Hercegovinu i Kosovo te početak pregovora s Albanijom i Sjevernom Makedonijom


 
1 min
Istra24
Foto: PIXSELL/Robert Anić

Predsjednik Milanović podržava kandidaturu Ukrajine za članstvo u EU, predlaže status kandidata za članstvo za Bosnu i Hercegovinu i Kosovo te početak pregovora s Albanijom i Sjevernom Makedonijom

Predsjednik Republike Zoran Milanović smatra kako Ukrajini treba dati status kandidata za članstvo u Europskoj uniji u čim kraćem roku, stoji u današnjem priopćenju Ureda Predsjednika.

-Ukrajina je izložena agresiji Ruske Federacije i svi mi joj moramo pružiti svu potrebnu pomoć kao što bismo očekivali i da se nama pomogne da smo u istoj situaciji.

Hrvatska ne zaboravlja da je Ukrajina bila prva međunarodno priznata država koja nas je priznala, kao i da nam je među prvima pritekla u pomoć. Rat se događa u Europi i moramo napraviti sve da se on zaustavi te da se izbjegne njegovo širenje. Ubrzani put Ukrajine u EU jedan je od načina i to podržavamo, rekao je Milanović u priopćenju.

Milanović je uz to iznio i stav da se mora napraviti sve u cilju sprečavanja širenja krize na Zapadni Balkan te kako je hrvatski strateški i nacionalni interes da se zemljama jugoistočne Europe koje žele postati članicama EU to što prije omogući, misleći pritom na BiH, Kosovo, Makedoniju, Albaniju i Crnu Goru.

Što se Srbije tiče, rekao je Milanović: U ovom, za europski mir, važnom trenutku, ta se država mora odlučiti želi li stvarno članstvo u EU ili ne i prema tome voditi svoju politiku. EU joj mora dati do znanja da je ovo trenutak odluke.


Nastavite čitati

Beroš: Na drugim je institucijama da završe istragu o Matijanićevoj smrti

Određene nepravilnosti su nađene i upućene su na daljnje postupanje, kako Hrvatskoj liječničkoj komori, tako i Županijskom državnom odvjetništvu. Ministarstvo zdravstva nije istražno tijelo koje bi moglo izvan svojih ingerencija istraživati bilo što, a kakva je situacija, to morate pitati nadležne institucije. Mi smo u okviru naših nadležnosti napravili svoje, rekao je Beroš novinarima

Oporba: Uskočki optuženici Plenkoviću drže Vladu, donose zakone i proračune

Grmoja je ustvrdio i da su najveći MOL-ovi igrači, odnosno "Orbanovi dečki", Plenković, Ćorić i ekipa koja je sjedila u Upravi i NO, a pogotovo direktori na nižim razinama poput Škugora i ostalih. "Najluđe od svega je da hrvatski porezni obveznici plate link kojim se hrvatska nafta jeftino izvozi u Mađarsku i ne znam kako se to može drugačije nazvati nego "teškom veleizdajom", izjavio je Grmoja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.