Politika i društvo

VIJEĆE ŽUPANIJSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE

Miletić: Istra je važna turistička autodestinacija i to se, u novonastalim okolnostima, može pokazati jako bitnim

- Svi pratimo ratna zbivanja u Europi, koja nesumnjivo u ovom trenutku utječu na razmišljanje  i planiranje odmora. No, Istra je važna turistička autodestinacija i to je nešto što se u ovoj situaciji može pokazati jako bitnim, kazao je danas župan Miletić


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

- Svi pratimo ratna zbivanja u Europi, koja nesumnjivo u ovom trenutku utječu na razmišljanje  i planiranje odmora. No, Istra je važna turistička autodestinacija i to je nešto što se u ovoj situaciji može pokazati jako bitnim, kazao je danas župan Miletić

U Poreču se danas održala 7. sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Istarske županije.

U svom izlaganju, kao najznačajnije aktivnosti Ureda TZIŽ, direktor Denis Ivošević je izdvojio: pravovremenu i točnu komunikaciju prema ključnim medijima o odličnoj epidemiološkoj situaciji u Istri, praćenje day-by-day situacije po pitanju virusa Covid-19 te prilagodbu novonastalim uvjetima, kao i potporu zračnom prijevozu.

Fokus Turističke zajednice Istarske županije bio je, s jedne strane, u dnevnom praćenju i koordiniranju svim informacijama koje su bile usmjerene prema inozemnim tržištima i unutar destinacije, a s druge strane u maksimalnoj optimizaciji radnih procesa i racionalizaciji, moglo se čuti danas.

Istarski župan i predsjednik Turističke zajednice Boris Miletić se, također, osvrnuo na prošlogodišnju turističku sezonu, kao i očekivanja za ovu. Kako je naglasio, 2021. godine, pandemiji unatoč, Istra je ostvarila turističke rezultate iznad svih očekivanja.

- Zahvaljujući odličnoj suradnji i koordinaciji javnog i privatnog sektora, Istra je lani bila sigurna i poželjna destinacija za odmor. Svi pratimo ratna zbivanja u Europi, koja nesumnjivo u ovom trenutku utječu na razmišljanje  i planiranje odmora. No, Istra je važna turistička autodestinacija i to je nešto što se u ovoj situaciji može pokazati jako bitnim. Nadam se da će se stradanje ljudi u Ukrajini što prije zaustaviti, zbog Ukrajinaca i strahota koje tamo gledamo. A siguran sam da će se i bilo kakav pozitivan pomak u smislu okončanja sukoba u Ukrajini vrlo brzo pozitivno odraziti na booking i predsezonu“, smatra župan Miletić.


Nastavite čitati

Istra
 

Optički kabeli u Medulinu niknuli ko gljive - po plastičnim stupovima

Što se tiče pitanja je li moguće ukopavati kabele koji su razvučeni po zraku i bi li to značajno poskupjelo investiciju, odgovaramo kako je ukopavanje postojećih instalacija financijski neefikasno, ne samo za operatora, već bi to uzrokovalo i znatne troškove za korisnike, s obzirom da bi morali prilagoditi svoje postojeće telefonske instalacije drugom načinu izvedbe", kažu iz HT-a

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.