Politika i društvo

"DAROVI" PREMAŠUJU 500 KUNA

Miletića i Lerotića prijavio Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa

Kako navodi Ferić, saborski zastupnik  Lerotić je "dar" preuzeo u prostorijama Castruma u prosincu 2020. godine, a Miletić u svibnju/lipnju 2021. godine. S obzirom na postojanje osnovane sumnje da su "darovi" bili posljedica počinjenja više kaznenih djela, Policijskoj upravi istarskoj je podnesena i kaznena prijava


 
1 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Kako navodi Ferić, saborski zastupnik  Lerotić je "dar" preuzeo u prostorijama Castruma u prosincu 2020. godine, a Miletić u svibnju/lipnju 2021. godine. S obzirom na postojanje osnovane sumnje da su "darovi" bili posljedica počinjenja više kaznenih djela, Policijskoj upravi istarskoj je podnesena i kaznena prijava

Županijski vijećnik SDP-a Danijel Ferić je zbog darova koje premašuju 500 kuna prijavio Marina Lerotića i Borisa Miletića Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa.

O spornim darovima koje su primali pojedini IDS-ovi dužnosnici, izvijestili smo ranije nakon današnje konferencije za medije u sjedištu SDP-a.

Naime oboje dužnosnici, Lerotić s funkcije saborskog zastupnika, a Miletić kao tadašnji gradonačelnik primili su, prema Ferićevim tvrdnjama od direktora gradskog poduzeća Castrum, Aleksandra Matića nedopušten dar vrijednosti veće od 500 kuna.

Kao što je otkrio Ferić, u slučaju Marina Lerotića radilo se o HISENSE hladnjaku za vino vrijednom 1.599 kuna, a u slučaju Borisa Miletića o tabletu APPLE iPAD Air 4, 256 MB čija je vrijednost  8.239 kuna.

Kako navodi Ferić, saborski zastupnik  Lerotić je "dar" preuzeo u prostorijama Castruma u prosincu 2020. godine, a Miletić u svibnju/lipnju 2021. godine.

S obzirom na postojanje osnovane sumnje da su "darovi" bili posljedica počinjenja više kaznenih djela, Policijskoj upravi istarskoj je podnesena i kaznena prijava.


Nastavite čitati

Pula
 

Novi Digital Meetup posvećen je svijetu tehnologije i dizajna

Ovog će četvrtka posjetitelji Meetup-a imati priliku čuti dvije uspješne priče – onu o stvaranju jednog od najpopularnijih Flutter routing paketa – Beamer, te onu o izgradnji Freelancing karijere i izazovima koje je potrebno premostiti na putu do uspjeha

Pula
 

SUKOB OKO PARKINGA U TRŠĆANSKOJ ULICI Tko ima pravo, tko sječe užad, tko razbija staklo na vozilu

Predstavnica stanara Ivana Rampini: "Hrvatske željeznice svojataju nešto što nije njihovo vlasništvo, već su to dobili u posjed na trajno korištenje. Oni ne razmišljaju o stanarima zgrade koji ovdje žive 24 sata, a oni tamo rade samo 8 sati. I sad se inate" * HŽ: "Iako stanari okolnih zgrada imaju oko svojih zgrada zemljište na kojem mogu parkirati i po potrebi urediti parkirališta, neprekidno nam stvaraju neugodnosti. Ruše se postavljeni stupići, sijeku užad koja je postavljena na ulaz u parkiralište, te razbijaju stakla na parkiranom vozilu"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.