Politika i društvo

"DAROVI" PREMAŠUJU 500 KUNA

Miletića i Lerotića prijavio Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa

Kako navodi Ferić, saborski zastupnik  Lerotić je "dar" preuzeo u prostorijama Castruma u prosincu 2020. godine, a Miletić u svibnju/lipnju 2021. godine. S obzirom na postojanje osnovane sumnje da su "darovi" bili posljedica počinjenja više kaznenih djela, Policijskoj upravi istarskoj je podnesena i kaznena prijava


 
1 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Kako navodi Ferić, saborski zastupnik  Lerotić je "dar" preuzeo u prostorijama Castruma u prosincu 2020. godine, a Miletić u svibnju/lipnju 2021. godine. S obzirom na postojanje osnovane sumnje da su "darovi" bili posljedica počinjenja više kaznenih djela, Policijskoj upravi istarskoj je podnesena i kaznena prijava

Županijski vijećnik SDP-a Danijel Ferić je zbog darova koje premašuju 500 kuna prijavio Marina Lerotića i Borisa Miletića Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa.

O spornim darovima koje su primali pojedini IDS-ovi dužnosnici, izvijestili smo ranije nakon današnje konferencije za medije u sjedištu SDP-a.

Naime oboje dužnosnici, Lerotić s funkcije saborskog zastupnika, a Miletić kao tadašnji gradonačelnik primili su, prema Ferićevim tvrdnjama od direktora gradskog poduzeća Castrum, Aleksandra Matića nedopušten dar vrijednosti veće od 500 kuna.

Kao što je otkrio Ferić, u slučaju Marina Lerotića radilo se o HISENSE hladnjaku za vino vrijednom 1.599 kuna, a u slučaju Borisa Miletića o tabletu APPLE iPAD Air 4, 256 MB čija je vrijednost  8.239 kuna.

Kako navodi Ferić, saborski zastupnik  Lerotić je "dar" preuzeo u prostorijama Castruma u prosincu 2020. godine, a Miletić u svibnju/lipnju 2021. godine.

S obzirom na postojanje osnovane sumnje da su "darovi" bili posljedica počinjenja više kaznenih djela, Policijskoj upravi istarskoj je podnesena i kaznena prijava.


Nastavite čitati

Pula
 

'NIKAD VIŠE UHLJEBLJIVANJA' Gradonačelnik Zoričić o pripajanju triju gradskih firmi Pula Sportu: "Neće biti otkaza, ni smanjenja plaća, no bit će manje troškova, a više efikasnosti"

"Dobili smo punu sliku stanja u svim društvima i možemo ići u spajanje kako bismo imali nov početak i čistu tvrtku koja nikad više neće biti poligon za uhljebljivanje. Ovim postupkom željeli smo se resetirati od svih devijacija na koje se više ne želim vraćati. Promijenili smo standarde i, bio ja na čelu Pule ili netko drugi, Puležanke i Puležani više nikad neće dozvoliti povratak na staro“, rekao je gradonačelnik Zoričić

Pula
 

Zoričić i Miletić projekt GOO-a provode samo formalno

Naš je prijedlog bio usvojen te je tijekom lipnja i rujna održana edukacija za 21 učiteljicu iz pulskih osnovnih škola. Nakon provedene edukacije, započela je realizacija programa za pulske petašice i petaše. Iznos od 250.000 kuna će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća rebalansom biti smanjen za 65.000 kuna koji nisu potrošeni jer je odabrana edukacija za učitelje s manjim brojem sati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.