Politika i društvo

"DAROVI" PREMAŠUJU 500 KUNA

Miletića i Lerotića prijavio Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa

Kako navodi Ferić, saborski zastupnik  Lerotić je "dar" preuzeo u prostorijama Castruma u prosincu 2020. godine, a Miletić u svibnju/lipnju 2021. godine. S obzirom na postojanje osnovane sumnje da su "darovi" bili posljedica počinjenja više kaznenih djela, Policijskoj upravi istarskoj je podnesena i kaznena prijava


 
1 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Kako navodi Ferić, saborski zastupnik  Lerotić je "dar" preuzeo u prostorijama Castruma u prosincu 2020. godine, a Miletić u svibnju/lipnju 2021. godine. S obzirom na postojanje osnovane sumnje da su "darovi" bili posljedica počinjenja više kaznenih djela, Policijskoj upravi istarskoj je podnesena i kaznena prijava

Županijski vijećnik SDP-a Danijel Ferić je zbog darova koje premašuju 500 kuna prijavio Marina Lerotića i Borisa Miletića Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa.

O spornim darovima koje su primali pojedini IDS-ovi dužnosnici, izvijestili smo ranije nakon današnje konferencije za medije u sjedištu SDP-a.

Naime oboje dužnosnici, Lerotić s funkcije saborskog zastupnika, a Miletić kao tadašnji gradonačelnik primili su, prema Ferićevim tvrdnjama od direktora gradskog poduzeća Castrum, Aleksandra Matića nedopušten dar vrijednosti veće od 500 kuna.

Kao što je otkrio Ferić, u slučaju Marina Lerotića radilo se o HISENSE hladnjaku za vino vrijednom 1.599 kuna, a u slučaju Borisa Miletića o tabletu APPLE iPAD Air 4, 256 MB čija je vrijednost  8.239 kuna.

Kako navodi Ferić, saborski zastupnik  Lerotić je "dar" preuzeo u prostorijama Castruma u prosincu 2020. godine, a Miletić u svibnju/lipnju 2021. godine.

S obzirom na postojanje osnovane sumnje da su "darovi" bili posljedica počinjenja više kaznenih djela, Policijskoj upravi istarskoj je podnesena i kaznena prijava.


Nastavite čitati

Pula
 

Kolbasova "Naša djeca" iznimno dirljivo ostvarenje - Ankovićev stil u "Proslavi" vrlo izravan i brutalan

Može se reći da je Anković svojim redateljskim pristupom doista uspio u filmski medij prenijeti svu onu izlagačku škrtost i reduciranost u prikazu jednog iznimno okrutnog svijeta, što je glavno obilježje Karakaševe proze. Pritom filmska “Proslava” jako dobro komunicira s gledateljem na dvije razine * Dokumentarni film "Naša djeca" ne govori samo o nekim važnim propustima o životu, tjerajući gledatelje da ujedno preispituju sebe i svoje životne poteze, nego je prožeto i sveobuhvatnijim osjećajima prolaznosti i melankolije

Pula
 

U ROCK GALERIJI Večeras promocija 5. izdanja "Ex yu rock enciklopedije" renomiranog kritičara Petra Janjatovića

Prva enciklopedija izašla je 1998. godine, a ovo izdanje, u odnosu na prethodno, sadrži oko 30 novih enciklopedijskih jedinica. Knjiga ima 448 stranica, ilustrirana je crno-bijelim fotografijama, ali novost u ovom izdanju je i sekcija s fotografijama u boji. "Ex Yu rock enciklopedija" Petra Janjatovića predstavlja temelj profesionalnog pristupa jednom od najbogatijih vidova masovne kulture na ovim prostorima tijekom proteklih 60 godina

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.