Politika i društvo

više informacija idućeg tjedna?

Ministar Fuchs u Puli: Još uvijek ne znamo kada kreće testiranje školaraca. Ravnatelji škola čekaju upute

Alma Tomljanović, ravnateljica Osnovne škole Šijana navodi nam da još uvijek nisu dobili nikakve službene upute vezano uz testiranje pa, u ovom trenutku, ne mogu dati konkretan odgovor kako će se to provoditi


 
2 min
Borka Petrović HINA ⒸFOTO: Manuel Angelini

Alma Tomljanović, ravnateljica Osnovne škole Šijana navodi nam da još uvijek nisu dobili nikakve službene upute vezano uz testiranje pa, u ovom trenutku, ne mogu dati konkretan odgovor kako će se to provoditi

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u petak je novinarima u Puli izjavio kako još ne može potvrditi točan datum početka masovnoga testiranja djece, budući da je postupak nabave tri milijuna testova u tijeku, dodavši da će se početkom idućeg tjedna vjerojatno znati više.

"Onog trenutka kada svi testovi budu distribuirani po svim školama u Hrvatskoj, tog trenutka će projekt masovnog testiranja djece započeti. U ovom trenutku ne mogu vam reći datum jer je u tijeku postupak nabavke tri milijuna testova. Dakle, treba provesti nabavu i distribuciju", kazao je ministar Fuchs dodavši kako je po tom pitanju oprezan te kako će početkom idućeg tjedna vjerojatno imati informaciju o tome jesu li testovi stigli.

Na pitanje hoće li se testirati i vrtićka djeca, ministar znanosti i obrazovanja istaknuo je kako se u ovoj fazi neće testirati jer bi to bilo, kako je rekao "prekomplicirano i zahtjevno", javlja HINA.

Alma Tomljanović, ravnateljica Osnovne škole Šijana navodi nam da još uvijek nisu dobili nikakve službene upute vezano uz testiranje pa, u ovom trenutku, ne možu dati konkretan odgovor kako će se to provoditi.

- Nastojimo uvijek odnose s roditeljima bazirati na povjerenju i odgovornosti te vjerujem da će biti prije svega odgovorni u odnosu prema svom djetetu i vjerovat ćemo im kao i do sada, odgovorila nam je na pitanje hoće li se provjeravati testovi učenicima ili će se vjerovati roditeljima na riječ.

Navodi da je u njihovoj školi bolestan mali dio učenika i djelatnika te se nastava uglavnom odvija u školi po modelu A, a manji broj razreda je online (model C)

 I ravnatelj OŠ Vidikovac Predrag Dukić potvrđuje nam kako još uvijek nisu dobili nikakve upute o kućnom testiranju učenika pa, shodno tome, nisu u mogućnosti ni predvidjeti probleme.

- Momentalno je većina nastave u živo, samo tri razreda su u samoizolaciji, navodi Dukić.


Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.