Politika i društvo

Damir Kajin dočekao ministricu Brnjac

Ministrica turizma u posjetu Buzetu: Digitalni nomadi nisu sezonski već cjelogodišnji gosti

Još 1997. turističke zajednice Grada Pazina, općine Sveti Lovreč, Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Sveti Petar u Šumi, Pićan i Tinjan formalno su se udružile pod imenom „Središnja Istra“, a pod nazivom „Autentična Istra“ nedavno su im se projektno pridružile i turističke zajednice Buzeta, Barbana, Žminja, Svetvinčenata i Kanfanara


 
2 min
Zoran Angeleski
Gradonačelnik Buzeta i ministrica turizma sa suradnicama

Još 1997. turističke zajednice Grada Pazina, općine Sveti Lovreč, Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Sveti Petar u Šumi, Pićan i Tinjan formalno su se udružile pod imenom „Središnja Istra“, a pod nazivom „Autentična Istra“ nedavno su im se projektno pridružile i turističke zajednice Buzeta, Barbana, Žminja, Svetvinčenata i Kanfanara

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je posjetila Buzet, gdje je održala sastanak s gradonačelnikom Damirom Kajinom, na kojem se između ostalog razgovaralo o važnosti udruživanja turističkih zajednica te o razvoju i potencijalima cjelogodišnjeg turizma s naglaskom na digitalne nomade, koji sve više upravo unutrašnjost Istre prepoznaju kao idealnu destinaciju za svoj boravak.

- Posebni fokus danas nam je bio na važnosti udruživanja turističkih zajednica, što je Istra vrlo brzo prepoznala kao značajno. Turističke zajednice udruživanjem imaju priliku efikasnije iskoristiti financijska sredstva, ali i kvalitetnije upravljati turističkim destinacijama. Na ovaj način doprinosimo ne samo jačoj prepoznatljivosti turističkih destinacija već i stvaranju sustava održivog i otpornog turizma, što nam je svima važno, poručila je ministrica Brnjac.

Još 1997. turističke zajednice Grada Pazina, općine Sveti Lovreč, Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Sveti Petar u Šumi, Pićan i Tinjan formalno su se udružile pod imenom „Središnja Istra“, a pod nazivom „Autentična Istra“ nedavno su im se projektno pridružile i turističke zajednice Buzeta, Barbana, Žminja, Svetvinčenata i Kanfanara, sve u cilju zajedničkog provođenja jedne ili više aktivnosti usmjerenih razvijanju turističkog proizvoda i promociji destinacije iz segmenta enogastronomije, aktivnog turizma te kulturno-povijesnih i prirodnih atrakcija.

Ministrica se osvrnula i na digitalno nomadstvo kao zanimljivu nišu za hrvatski turizam budući da nomadi nisu sezonski, već cjelogodišnji gosti, a interesi su im raznoliki i ne nužno vezani za more i sunce te pohvalila do sada učinjene aktivnosti kojima Istra nastoji privući veći broj digitalnih nomada.


Nastavite čitati

Istra
 

Turistička sezona? Radost za neke, tuga za podstanare

Vijesti o pulskom festivalu, reportaža o redu na 40 stupnjeva i priča, mit o otoku Cissi (istarskoj Atlantidi), požar u Bala i priča o Europsko-kulturnom-sportskom centru koji romska zajednica gradi u u mjestašcu Želiski pored Barbana obilježile su ovu subotu * Sutra pišemo o problemima podstanarstva u turističkoj Puli i simpatičnoj inicijativi istarskog vrtlara kojoj je cilj ukazati na važnost samoniklog bilja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.