republika - dugi
Politika i društvo

POSAO DOBILA tvrtka Radnik d.d. iz Križevaca

Odabran izvođač radova za dogradnju matične zgrade Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula

Pristiglo je ukupno sedam ponuda, od kojih dvije međunarodne, što potvrđuje veliki interes građevinskih tvrtki za sam projekt. Vrijednost odabrane ponude je konkurentna te iznosi 8.553.093,89 EUR-a (bez PDV-a), što je znatno niže u odnosu na procijenjenu vrijednost od 10 milijuna eura (bez PDV-a)


 
2 min
Istra24

Pristiglo je ukupno sedam ponuda, od kojih dvije međunarodne, što potvrđuje veliki interes građevinskih tvrtki za sam projekt. Vrijednost odabrane ponude je konkurentna te iznosi 8.553.093,89 EUR-a (bez PDV-a), što je znatno niže u odnosu na procijenjenu vrijednost od 10 milijuna eura (bez PDV-a)

Kapitalni projekt dogradnje i rekonstrukcije Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula trenutno je najveća, a ujedno i najznačajnija investicija na području socijalne skrbi Istarske županije. Nakon što su koncem rujna prošle godine započeli radovi na rekonstrukciji depandanse Doma u Mažuranićevoj ulici, sve je bliži i početak građevinskih radova na matičnoj zgradi u Krležinoj ulici. Naime, nakon provedenog postupka javne nabave, za izvođača radova odabrana je tvrtka Radnik d.d. iz Križevaca, doznajemo iz priopćenja Istarske županije.

 

Pristiglo je ukupno sedam ponuda, od kojih dvije međunarodne, što potvrđuje veliki interes građevinskih tvrtki za sam projekt. Vrijednost odabrane ponude je konkurentna te iznosi 8.553.093,89 EUR-a (bez PDV-a), što je znatno niže u odnosu na procijenjenu vrijednost od 10 milijuna eura (bez PDV-a). Predviđeno trajanje radova je 19 mjeseci od dana uvođenja u posao, a čiji će točan datum biti uskoro poznat. Zbog kompleksnosti samog projekta nužno je odraditi još nekoliko predradnji, među kojima je i priprema regulacije prometa u Krležinoj ulici.

 

Danas Dom u Krležinoj ulici raspolaže s kapacitetom od 153 mjesta, a nakon dogradnje bit će na raspolaganju 241 mjesto, odnosno kapacitet se povećava za 48 smještajnih jedinica (soba) i 88 kreveta (korisnika). Pri okončanju projekta više neće biti trokrevetnih soba. U novom djelu zgrade bit će isključivo dvokrevetne sobe (56 dvokrevetnih soba), svaka soba će imati svoje kupatilo, a svaki kat će imati dnevni boravak s kuhinjicom. U dijelu koji nije predmet dogradnje ostaju 83 sobe, od toga 37 jednokrevetnih i 46 dvokrevetnih.

Podsjetimo, projekt zajednički i u jednakim omjerima sufinanciraju Istarska županija i Grad Pula.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Pulska umirovljenica: "Rekla sam dosta! Nema pravo pucati na mene, sve sam snimila. Pod cijenu života branit ću pravo da sjednem na zidić i pomazim Vegu"

Najprije je vikao na mene, da mu skupljam štakore, da nemam što tu sjediti. Onda je po cijeloj dužini zida pobacao zemlju kako ne bih mogla sjediti, zatim me počeo tjerati prskajući me vodom. To sam prijavila policiji, no nakon toga napadi su bili sve žešći, ispričala nam je Puljanka * Policijski službenici u 2023. i 2024. godini u tri su navrata postupali po dojavama u Nazorovoj ulici poradi nesuglasica između građana koje su nastale u svezi hranjenja mačaka

Pula
 

Rozalija Javoran, dobitnica Grba Grada Pule: "Bilo je otpora pojedinaca, no gotovo svi zahtjevi roditelja djece s teškoćama su usvojeni"

Nije bilo lako, održala sam brojne prezentacije rada, sastanke na kojima su bili predstavnici Grada Pule, Istarske županije, Istarskih domova zdravlja, Centra za socijalnu skrb, Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju Martin Horvat iz Rovinja. Iako je bilo otpora nitko nije mogao ostati imun na činjenice, na brojne probleme koje s kojima se susreću roditelji djece s teškoćama, na njihove vapaje i u roku od godinu dana većina je zahtjeva, koje smo u radu zajednički postavili kao ciljeve, doista i riješena, veli Javoran

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.