Politika i društvo

SASTANAK NA VRHU

Održan radni sastanak župana Borisa Miletića i gradonačelnika Grada Pule Filipa Zoričića. Teme Kaštijun, domovi za starije, školstvo...

Tom se prigodom razgovaralo o aktualnim temama, poput potencijalnih lokacija za izgradnju parkirališne kuće u centru najvećeg istarskog grada, kao i o pokretanju procesa vlasničkog restrukturiranju ŽCGO Kaštijun, za što se župan Miletić zalaže više od dvije godine


 
1 min
Istra24
Foto: istra-istria.hr

Tom se prigodom razgovaralo o aktualnim temama, poput potencijalnih lokacija za izgradnju parkirališne kuće u centru najvećeg istarskog grada, kao i o pokretanju procesa vlasničkog restrukturiranju ŽCGO Kaštijun, za što se župan Miletić zalaže više od dvije godine

U sjedištu Istarske županije, u Puli, na inicijativu gradonačelnika Grada Pule Filipa Zoričića jučer je održan radni sastanak s istarskim županom Borisom Miletićem, na kojem su sudjelovali i pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac te pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, investicije i razvojne projekte Grada Pule Anja Ademi, javljaju iz Županije.

Tom se prigodom razgovaralo o aktualnim temama, poput potencijalnih lokacija za izgradnju parkirališne kuće u centru najvećeg istarskog grada, kao i o pokretanju procesa vlasničkog restrukturiranju ŽCGO Kaštijun, za što se župan Miletić zalaže više od dvije godine.

Kao jedna od tema o kojoj se, također, razgovaralo bio je početak radova na dogradnji Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula. Rečeno je kako početkom listopada počinju radovi na depandansi u Mažuranićevoj, a radovi na zgradi Doma u Krležinoj ulici započet će u prosincu ove godine.

Govoreći o obrazovanju, spomenuta je potreba za izgradnjom sportske dvorane nadomak Društvenog centra Pula (Žuta škola), a koju bi koristili učenici Centra, ali i Medicinske škole Pula.

U nastavku sastanka župan i gradonačelnik razgovarali su o modelu sufinanciranja redovne djelatnosti Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda - Pula.

Na temu otvorenja poduzetničkog centra Coworking Pula istaknuto je kako se radovi bliže kraju, dok se službeno otvorenje očekuje početkom listopada. Nadalje, spomenuti su i planovi razvijanja Gradske knjižnice i čitaonice Pula i Muzeja suvremene umjetnosti, postavu zavičajne biblioteke i drugim sličnim temama.

Uključene strane su radni sastanak zaključile zajedničkim dogovorom o nastavku pozitivne suradnje između Istarske županije i Grada Pule, a s ciljem održavanja međusobne komunikacije i podizanja kvalitete života građana.


Nastavite čitati

Pula
 

Vijećnici komentirali raspašoj u Gradu Puli: "Ovakva politička nestabilnost se ne pamti u povijesti grada"

Počelo je s Lenom Radunić lani u srpnju, a kulminiralo jučer s Anjom Ademi. Otkad je nezavisni Filip Zoričić došao na čelo Grada Pule sveukupno je smijenjeno (rotiralo se, dalo ostavke) devet pročelnika/ca. Nakon informacije o ostavci desne ruke gradonačelnika, Istra24 je razgovarala s pulskim vijećnicima i vijećnicama, među kojima je i vijećnik Nezavisne liste Filipa Zoričića

Pula
 

Festival srpske kulture u Istri održat će se pod nazivom "Milunka Savić heroina Velikog rata"

"Društveni je trenutak takav da se sve više pažnje posvećuje ženama i njihovim pravima, a Milunka je jedan egzemplar. Naime, predstavljala se kao muško da bi otišla na front umjesto brata, podvezala  je zavoj preko grudi i prošla kalvarije rata i bila ranjavana. Ima, naime, više odlikovanja od Ivane Orleanske",  najavio je temu ovogodišnjeg festivala direktor Srpskog kulturnog centra u Istri Milan Rašula

Pula
 

Pulski Možemo!:"Sječa na Valkanama je nezakonita"

"Zakon je jasan - bez dozvole odnosno doznake Hrvatskih šuma - sječa je zabranjena", poručuju Možemovci, a sumnja u zakonitost sječe potvrđena je u odgvoru Hrvatski šuma "pa se bageri i sva prateća teška mehanizacija moraju odmah zaustaviti"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.