Politika i društvo

Mladi, ovo je vaša prilika!

Osmislite projekt za boljitak zajednice i osvojite vrijedne nagrade

Tijekom radionice sudionici će imati priliku steći nova i primjenjiva znanja i poznanstva dok će tri odabrana tima dobiti financijsku podršku od 7.500 kuna da svoje ideje pretvore u stvarnost


 
2 min
Borka Petrović

Tijekom radionice sudionici će imati priliku steći nova i primjenjiva znanja i poznanstva dok će tri odabrana tima dobiti financijsku podršku od 7.500 kuna da svoje ideje pretvore u stvarnost

Po prvi puta mladi iz Istre imat će priliku sudjelovati u UPSHIFT programu koji je razvio Ured UNICEF-a za Hrvatsku pri platformi ZABUM – za budućnost mladih.

Nakon što je program okupio više od 300 mladih iz 19 hrvatskih županija, radionica na kojoj mladi s mentorima mijenjaju svijet stiže u Istarsku županiju. U sklopu spomenute platforme Ured UNICEF-a za Hrvatsku brojnim aktivnostima potiče mlade na angažman i sudjelovanje u društvu te ih ohrabruje da budu pokretači dobrih promjena.

Upravo je jedna od aktivnosti programa i trodnevna radionica za mlade UPSHIFT, a ovoga puta namijenjena je mladima od 13 do 19 godina. Radionica će se održati online od 9. do 11. travnja, a prijave su moguće putem linka. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Vrijedne nagrade

Kako bi sudjelovali na radionici, mladi sami okupljaju svoje timove od tri do pet članova te u prijavi opisuju problem koji žele riješiti. Prijave su otvorene do 3. travnja u ponoć, a konačna lista odabranih timova bit će objavljena na web stranici i društvenim mrežama u ponedjeljak, 4. travnja.

Tijekom radionice sudionici će imati priliku steći nova i primjenjiva znanja i poznanstva dok će tri odabrana tima dobiti financijsku podršku od 7.500 kuna da svoje ideje pretvore u stvarnost.


Cilj je programa UPSHIFT potaknuti razvijanje poduzetničkih vještina i osnažiti mlade kao nositelje društvenih promjena u kreiranju rješenja za izazove u svojim zajednicama, a provodi se u okviru UNICEF-ovog programa za adolescente i mlade ZABUM – za budućnost mladih, u suradnji s Hrvatskim uredom
za kreativnost i inovacije (HUKI).

Osmišljeno 60 projekata

Od početka provedbe UPSHIFT programa sudjelovalo je 377 mladih iz 19 županija. Osmislili su čak 60 projekata, a 36 ideja je dobilo priliku za daljnji razvoj i provedbu u lokalnim zajednicama, a UNICEF je u realizaciju projekata mladih u 2021. godini uložio 315.000 kuna.

Mladi u programu stječu nova znanja i razvijaju vještine za analiziranje i rješavanje konkretnih problema, a najbolji timski projekti dobivaju financijsku i mentorsku podršku za realizaciju svojih ideja.

Od početka provedbe UPSHIFT programa sudjelovalo je 377 mladih iz 19 županija. Osmislili su čak 60 projekata, a 36 ideja je dobilo priliku za daljnji razvoj i provedbu u lokalnim zajednicama, a UNICEF je u realizaciju projekata mladih u 2021. godini uložio 315.000 kuna.

Timovi mladih osmislili su inovativna rješenja za probleme u svojim lokalnim zajednicama i projekte društvenog poduzetništva koji su obuhvatili brojna područja, poput obrazovanja, inkluzije putem kulture dijaloga, vršnjačkog nasilja, borbe protiv diskriminacije, mentalnog zdravlja, međugeneracijske solidarnosti, sigurnosti u prometu, zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.


Nastavite čitati

Istra
 

Krasna zemljo, obiteljski urbanizirana. A Cosulich Patrizia dobila konkurenciju u... "Porečanki"

U kontroverznoj zgradi Porečanka u Puli, gdje je u kratkom roku došlo do dva pokušaja deložacije, događali su se mutni poslovi s parking mjestima, cijenama i načinima najma, a bilo je i prostitucije * Pisali smo danas i o overturizmu, plaćama u pulskoj cementari, problemima u Kolodvorskoj ulici i cesti kroz Majmajolu * Sutra nastavljamo analizu USKOK-ove optužnice u slučaju Dorina. Vrlo je zanimljiv dio u kojem se opisuju kaznena djela nekad moćnog županijskog voditelja Seada Ibrahimovića. Donosimo i objašnjenje Grada Buja vezano za obiteljske urbanizacije

Istra
 

Šimun Matišić Quartet u srijedu nastupa u Rovinju na 20. BaRoMusu

Uz Šimuna Matišića višestruko nagrađivanog mladog glazbenika bogate i zanimljive karijere, koji predvodi kvartet, u sastavu sviraju Krunoslav Levačić (udaraljke), Dani Bošnjak (flauta) i Zvonimir Šestak (kontrabas), a riječ je o velikim umjetničkim individuama i osebujnim glazbenim ličnostima, ponajboljim instrumentalistima u regiji

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.