Politika i društvo

BONACA U PARLAMENTU

OSVRT SA SJEDNICE PULSKOG VIJEĆA: Prozivke su samo igrokaz za javnost. Nitko ne želi izbore!

Nakon mjesec dana međusobnih optužbi, i traženje ostavki, svih političkih opcija u pulskom Gradskom vijeću, na današnjoj sjednici, prvoj nakon raspada vladajuće koalicije SDP-a, Nezavisne liste Filipa Zoričića i Možemo, nitko nije pokrenuo tu temu


 
2 min
Chiara Bilić Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Nakon mjesec dana međusobnih optužbi, i traženje ostavki, svih političkih opcija u pulskom Gradskom vijeću, na današnjoj sjednici, prvoj nakon raspada vladajuće koalicije SDP-a, Nezavisne liste Filipa Zoričića i Možemo, nitko nije pokrenuo tu temu

Sve je super i sve je za pet, kad si vijećnik i voliš nogomet.

Tako se, ukratko, mogu sabrati misli nakon današnje sjednice pulskog Gradskog vijeća, a na kojoj su se tenzije među političkim opcijama na početku pojavile jedino oko gradnje kampusa nogometnog kluba NK Istre 1961, a onda i oko kazališta.

Tko je vlast u Puli? To više ne znaju ni Možemo!, ni SDP, ni Nezavisna lista Filipa Zoričića, a najmanje znaju građani, osobito oni koji su sinoć pratili sjednicu Gradskog vijeća.

Nakon mjesec dana međusobnih optužbi, i traženje ostavki, svih političkih opcija u pulskom Gradskom vijeću, na današnjoj sjednici, prvoj nakon raspada vladajuće koalicije SDP-a, Nezavisne liste Filipa Zoričića i Možemo!, nitko nije ni pokrenuo tu temu.

Predsjednicu Gradskog vijeća i čelnicu Možemo Dušicu Radojčić više nitko nije tražio da istupi s funkcije, baš kao ni gradonačelnika Filipa Zoričića, niti je itko spomenuo da bi vijećnici prvi trebali staviti mandate na raspolaganje. I to unatoč tome što je na današnjoj sjednici svima postalo kristalno jasno da se trenutno ne zna čak ni tko je pozicija, a tko opozicija!

Tijekom aktualnog sata, nitko od vijećnika nije ni spomenuo mogućnost prijevremenih izbora za Gradsko vijeće, nakon što su se oko tog pitanja uglavnom prepucavali preko medija. Iako je danas održana i prezentacija izgradnje hotela na Valkanama, zbog čega je u konačnici i propala vladajuća koalicija, ni to nije nikome bilo zanimljivo.

Vijećnici Možemo! nisu pokazali interes da u gradskom parlamentu barem otvore pitanje referenduma kojeg su prethodno najavili, dok su vijećnici SDP-a zaboravili na ranije izjave "da se ne boje izbora".

Vijećnici su se na sjednici ponašali kao da se u prethodnom razdoblju apsolutno ništa nije dogodilo.

Na samom početku, vijećnik IDS-a Ardemio Zimolo obratio se novinarima i poručio "Očekujete buru, a neće biti ni bonaca", misleći pritom da se ni nakon ove sjednice, neće promijeniti ništa. Tako je i bilo.

Dodajmo, da je gradonačelnik Filip Zoričić u prijašnjim razgovorima najavljivao da će podnijeti ostavku s gradonačelničke funkcije u slučaju da to od njega zatraže vijećnici. Također, Zoričić je od svih vijećnika tražio da podnesu ostavke, rekavši da njegovi vijećnici neće čuvati fotelje.

Međutim danas, vijećnici NLFZ nisu ni pomišljali dati ostavke, pa ostaje nejasno što se u međuvremenu dogodilo? Ima li Pula i dalje vladajuću koaliciju ili su sve one prepirke bile najobičnija predstava za javnost ? No jasno je ko' suza da u ovom trenutku niti jedna opcija ne želi na izbore i da će Pula i dalje biti taoc jeftinih političkih prepucavanja i etiketiranja.

Ako već šute bivši koalicijski partneri, ništa čudno što su na ovu temu, čitavu sjednicu odšutjeli i vijećnici IDS-a, HDZ-a i Milan Rašula.


Nastavite čitati

Istra
 

ISTRA I DALJE BEZ STAMBENE ZAJEDNICE ZA OSOBE S AUTIZMOM Pregovori s Gradom Pulom nisu urodili plodom. U vodu pada i 11 i pol milijuna kuna težak EU projekt?

U Istri ne postoji nijedna stambena zajednica za osobe s autizmom, za razliku od drugih krajeva Hrvatske. Pregovori koje je Udruga za autizam Istra vodila s Gradom Pulom nisu imali rezultata, a gdje se stalo s projektom Europskog socijalnog fonda koji je napokon trebao omogućiti organizirano stanovanje osobama s autizmom u Istri, od v.d. ravnateljice Centra za rehabilitaciju Pula, u kojem je projekt pokrenut prije nekoliko godina - nismo uspjeli doznati. Roditelji na sve kažu: Izvisili smo!

Pula
 

STRAH I TREPET U ZRAČNOJ LUCI PULA: Policija potvrdila fizičke obračune

-Taksist je prijetio kolegi da će mu polomiti noge, da će ga ubiti i slično. Bilo je situacija gdje su ljude dočekali i napali ispred kuće, ispred restorana, napali su dečka koji ima problema s kičmom. Bilo je situacija u kojima bi jedan taksist doslovno izvadio iz gepeka prtljagu gosta koji je već ušao u vozilo i prijetio kolegi „nećeš ti vozit gradove“, prepričava naš sugovornik

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.