Politika i društvo

Odnedavno i v.d. ravnateljica porečkog doma

Otkrili smo tko je članica Predsjedništva IDS-a koja je glasala suzdržano. Ćakić Kuhar: "Ne želim niti potvrditi, niti demantirati"

Ćakić Kuhar je, zanimljivo, s prvim danom ove godine postala v.d. ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe Poreč, a trenutno je za tu ustanovu raspisan natječaj za imenovanje ravnatelja. Predsjednicu Skupštine pitali smo je li se javila na natječaj, no ona nije htjela odgovoriti niti na to pitanje


 
1 min
Chiara Bilić
Sandra Ćakić Kuhar/ Foto: Facebook IDS

Ćakić Kuhar je, zanimljivo, s prvim danom ove godine postala v.d. ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe Poreč, a trenutno je za tu ustanovu raspisan natječaj za imenovanje ravnatelja. Predsjednicu Skupštine pitali smo je li se javila na natječaj, no ona nije htjela odgovoriti niti na to pitanje

Sandra Ćakić Kuhar jedina je članica Predsjedništva IDS-a koja minulog petka nije glasala 'za' pokretanje stegovnog postupka protiv Borisa Miletića zbog kršenja Etičkog kodeksa i Statuta stranke, nego je bila suzdržana, doznajemo neslužbeno.

Upitana zašto je bila suzdržana, predsjednica Skupštine Istarske županije i bivša dožupanica Ćakić Kuhar kaže da je riječ o zatvorenom sastanku i internoj stvari IDS-a.

„Ne želim ni potvrditi, ni demantirati vaše navode“, poručuje Ćakić Kuhar.

Ćakić Kuhar je, zanimljivo, s prvim danom ove godine postala v.d. ravnateljice Doma za starije i nemoćne osobe Poreč, a trenutno je za tu ustanovu raspisan natječaj za imenovanje ravnatelja. Predsjednicu Skupštine pitali smo je li se javila na natječaj, no ona večeras nije htjela odgovoriti niti na to pitanje. Kazala je tek da će javnost o svemu biti upoznata po okončanju postupka javnog natječaja.

Još je zanimljivije da je osnivač Doma za starije i nemoćne osobe poduzeće Dom Poreč d.o.o., kojemu su pak osnivači Grad Poreč i Istarski domovi zdravlja, koji su u stopostotnom vlasništvu Istarske županije. Predsjednik Upravnog vijeća Istarskih domova zdravlja je IDS-ovac Duško Kišberi, županijski pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo. Početkom godine Ćakić Kuhar je postala direktorica tvrtke Dom Poreč.

Podsjetimo, protiv sad već bivšeg člana IDS-a, aktualnog župana Borisa Miletića stranka je pokrenula stegovni postupak, ali nitko od članova Predsjedništva, pa ni predsjednik Dalibor Paus nije službeno htio navesti razloge koji su doveli do toga. Međutim, nitko nije niti opovrgnuo da je Boris Miletić lažirao rezultate unutarstranačkih anketa.

Zašto je Ćakić Kuhar jedina bila suzdržana i što ju, od predočenih činjenica, nije uvjerilo da glasa za pokretanje postupka protiv bivšeg šefa stranke, ostaje nepoznato. No, s obzirom na to da kao predsjednica Skupštine Istarske županije mora surađivati s Miletićem, a i da ju je upravo on 2017. postavio za zamjenicu župana, njezina je situacija, moglo bi se zaključiti, nezavidna.

Ćakić Kuhar je i bivša predsjednica Kluba žena IDS-a.


Nastavite čitati

Istra
 

BLAŽENO NEZNANJE Načelnik Općine Marčana Predrag Pliško nema nikakvih saznanja o tome zašto je inspekcija obilazila zid za koji je građevinska inspekcija izdala rješenje o rušenju još prije dvije godine

Početkom tjedna kupači uvale Mala Vinjola na području Duge Uvale s nama su podijelili fotografije s kojih je razvidno kako je inspekcija obilazila kameni zid, a koji evidentno od mora nije udaljen pet metara. U službenom odgovoru načelnik Općine Marčana jednom rečenicom tvrdi kako o tome ne zna ništa. Vrlo paušalno s obzirom na temu, i na činjenicu da je sa slučajem bio itekako dobro upoznat i prije više od dvije godine

Pula
 

Zoran Kostić iz tvrtke Hotel Valkane upozorava: AKO TREBA, IDEMO NA MEĐUNARODNU ARBITRAŽU!

Procjena vrijednosti našeg zemljišta oko hotela Valkane iz 2019. godine iznosila je gotovo 9 milijuna eura. Mislite da ćemo tek tako reći 'dobro, uplašili ste nas' i odustati?! Idemo do arbitraže ako treba! Netko će to platiti - kaže predstavnik investitora i dodaje: Mnogi su nas prozivali, prijetili da će, čak i ako referendum ne uspije, 1500 nezadovoljnih Puljana jajima zasuti bagere

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.