Politika i društvo

Gotovo 285 tisuća eura za 63 projekata i programa

Podrške poljoprivredi, šumarstvu, ribarstvu i vodnom gospodarstvu: Županija istarska povećala sredstva za 37%


 
2 min
Istra24
foto: Županija istarska Regione istriana

Istarska županija i u ovoj godini nastavlja trend povećanja proračunskih sredstava za mnoga područja pa tako i za sektore poljoprivrede, šumarstva, ribarstva i vodnog gospodarstva. Konkretno, danas je istarski župan Boris Miletić potpisao ugovore s 40 prijavitelja, koji su prijavili 63 projekata i programa, ukupne vrijednosti u iznosu od 284.700,00 eura.

„Prije svega čestitam vam na kandidaturi ovih kvalitetnih projekata i programa. Istarska županija je povećala sredstva za 37 % u odnosu na prošlu godinu, čime smo još jednom pokazali koliko su nam navedena područja važna. Držim da vaši hvalevrijedni projekti i programi doprinose jačanju brenda Istre te našoj prepoznatljivosti“, kazao je župan Miletić.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije Ezio Pinzan kazao je da mu je posebno drago što se ove godine javio veliki broj prijavitelja, koji provode projekte s ciljem valorizacije istarske poljoprivrede, šumarstva, ribarstva i vodnog gospodarstva.

„Vi i sami znate koliko su ovi projekti važni za razvoj lokalne zajednice i za valorizaciju truda naših poljoprivrednika koji cijele godine naporno rade jer im omogućavaju da rezultate svog rada i javno predstave“, istaknuo je pročelnik Pinzan.

Javni poziv na koji su se prijavitelji javili je bio namijenjen jedinicama lokalne samouprave, znanstveno-obrazovnim i istraživačkim institucijama, turističkim zajednicama, zadružnim asocijacijama, strukovnim komorama i komorskim udruženjima, gospodarsko-interesnim udruženjima, agencijama u poljoprivredi i ustanovama.

 

            S ciljem ravnomjernog razvoja Istre sufinancirane su sve najznačajnije manifestacije i projekti iz područja poljoprivrede, šumarstva, ribarstva i gastronomije na bazi istarskih poljoprivrednih proizvoda, od onih čiji se značaj mjeri u međunarodnim okvirima do lokanih -  općinskih i gradskih, koji zajedno u sinergiji daju veliki doprinos prepoznatljivosti istarske poljoprivrede, daljnjoj zaštiti i valorizaciji istarskih sorti vinove loze, maslina, ostalih kultivara i  autohtonih istarskih pasmina.


Nastavite čitati

Istra
 

Turistička sezona? Radost za neke, tuga za podstanare

Vijesti o pulskom festivalu, reportaža o redu na 40 stupnjeva i priča, mit o otoku Cissi (istarskoj Atlantidi), požar u Bala i priča o Europsko-kulturnom-sportskom centru koji romska zajednica gradi u u mjestašcu Želiski pored Barbana obilježile su ovu subotu * Sutra pišemo o problemima podstanarstva u turističkoj Puli i simpatičnoj inicijativi istarskog vrtlara kojoj je cilj ukazati na važnost samoniklog bilja

Istra
 

U Bujama obnovljena kapelica Sv. Andrije

Na području Buja nalazi se ukupno 24 mjesta s kapelicama, što znači da preostaje još 20 kapelica za obnovu ili izgradnju. Cilj je povezati ih u šetnicu radi razvoja religijskog turizma

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.