Politika i društvo

"češlja" se i poslovanje

POLICIJA U CASTRUMU: Provode se izvidi na temelju kaznene prijave SDP-ovca Danijela Ferića

Novi direktor Castruma Goran Pereša o provođenju istrage u tom gradskom poduzeću, nije ništa želio komentirati


 
1 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Novi direktor Castruma Goran Pereša o provođenju istrage u tom gradskom poduzeću, nije ništa želio komentirati

Policija provodi izvide u Castrumu na temelju kaznene prijave koju je nedavno podnio SDP-ov županijski vijećnik Danijel Ferić. Potvrdio nam je to i predsjednik Nadzornog odbora Castruma Dean Učkar.

- Nadzorni odbor nije službeno obaviješten o istrazi, ali znam da je istraga u tijeku, kazao je Učkar. Istaknuo je da je intencija Nadzornog odbora da se sve nejasnoće i nepravilnosti u tom poduzeću što prije razriješe kako bi tvrtka mogla uspješno krenuti dalje.

- Želimo čistu situaciju i raščišćavanje svih nepravilnosti, kazao je Učkar. Potvrdio je da se u Castrumu provodi i dubinska analiza i revizija kompletnog poslovanja poduzeća koju je naručio Grad, a provodi je jedna konzultantska tvrtka iz Zagreba.  

Novi direktor Castruma Goran Pereša o provođenju istrage u tom gradskom poduzeću, nije ništa želio komentirati.

- Obzirom da su postupanja tijekom izvida tajna, nismo u mogućnosti iznositi detalje, niti potvrditi provodi li policija izvide u konkretnim slučajevima, a sve kako se ne bi ugrozilo policijsko postupanje i daljnji tijek kaznenog postupka, odgovorili su iz Ureda načelnika Pu istarske.

Podsjetimo, SDP-ovac Danijel Ferić je podnio kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba zbog sumnji u počinjenje kaznenih djela u gospodarskom poslovanju, kaznenih djela krivotvorenja, kaznenih djela u obavljanju službene dužnosti i kaznenih djela protiv javnog reda.


Nastavite čitati

Pula
 

Papa pozvao vjerske vođe da se ujedine u borbi protiv klimatskih promjena

"Kao vjerski predstavnici, budimo primjer i pokažimo da je promjena moguća i svjedočimo puni poštovanja održivim stilovima života. Glasno preklinjimo vođe naroda da se sačuva naš zajednički dom", poručio je Franjo u videoporuci * Papa je planirao predsjedati otvaranjem vjerskog paviljona na klimatskoj konferenciji C0P28 u Dubaiju, ali ga je bolest prisilila da ostane u Vatikanu

Pula
 

(FOTO) KADA ENTUZIJAZAM I TRUD POBJEĐUJU PREPREKE: Vaterpolo je težak, ali prelijep sport i voljeli bismo da je popularniji. Teško je to opisati, ali voda je poseban medij za igru

"Jeste li znali da je Damir Burić najtrofejniji pulski sportaš nakon Mate Parlova? Mnogi to ne znaju, a to je ogroman sportski uspjeh", kaže nam trener Bekim Rača. I zaista, za jedan sport koji je desetljećima opstajao u gradu bez bazena, pulski je vaterpolo sačuvao izuzetno zdrav duh. Ali, 'love' i dalje nedostaje kažu. Grad godišnje izdvaja tek iznos dovoljan za jedan najam autobusa, a putovanja su zbog izostanka županijske lige daleka i skupa. Mladi igrači priželjkuju i novi gol koji košta svega 2.000 eura. Premali je to iznos da bi bio prepreka za stvaranje budućih prvaka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.