Politika i društvo

"češlja" se i poslovanje

POLICIJA U CASTRUMU: Provode se izvidi na temelju kaznene prijave SDP-ovca Danijela Ferića

Novi direktor Castruma Goran Pereša o provođenju istrage u tom gradskom poduzeću, nije ništa želio komentirati


 
1 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Novi direktor Castruma Goran Pereša o provođenju istrage u tom gradskom poduzeću, nije ništa želio komentirati

Policija provodi izvide u Castrumu na temelju kaznene prijave koju je nedavno podnio SDP-ov županijski vijećnik Danijel Ferić. Potvrdio nam je to i predsjednik Nadzornog odbora Castruma Dean Učkar.

- Nadzorni odbor nije službeno obaviješten o istrazi, ali znam da je istraga u tijeku, kazao je Učkar. Istaknuo je da je intencija Nadzornog odbora da se sve nejasnoće i nepravilnosti u tom poduzeću što prije razriješe kako bi tvrtka mogla uspješno krenuti dalje.

- Želimo čistu situaciju i raščišćavanje svih nepravilnosti, kazao je Učkar. Potvrdio je da se u Castrumu provodi i dubinska analiza i revizija kompletnog poslovanja poduzeća koju je naručio Grad, a provodi je jedna konzultantska tvrtka iz Zagreba.  

Novi direktor Castruma Goran Pereša o provođenju istrage u tom gradskom poduzeću, nije ništa želio komentirati.

- Obzirom da su postupanja tijekom izvida tajna, nismo u mogućnosti iznositi detalje, niti potvrditi provodi li policija izvide u konkretnim slučajevima, a sve kako se ne bi ugrozilo policijsko postupanje i daljnji tijek kaznenog postupka, odgovorili su iz Ureda načelnika Pu istarske.

Podsjetimo, SDP-ovac Danijel Ferić je podnio kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba zbog sumnji u počinjenje kaznenih djela u gospodarskom poslovanju, kaznenih djela krivotvorenja, kaznenih djela u obavljanju službene dužnosti i kaznenih djela protiv javnog reda.


Nastavite čitati

Pula
 

STRAH I TREPET U ZRAČNOJ LUCI PULA: Policija potvrdila fizičke obračune

-Taksist je prijetio kolegi da će mu polomiti noge, da će ga ubiti i slično. Bilo je situacija gdje su ljude dočekali i napali ispred kuće, ispred restorana, napali su dečka koji ima problema s kičmom. Bilo je situacija u kojima bi jedan taksist doslovno izvadio iz gepeka prtljagu gosta koji je već ušao u vozilo i prijetio kolegi „nećeš ti vozit gradove“, prepričava naš sugovornik

Pula
 

DIREKTOR PULAPROMETA TOMISLAV JOSIPOVIĆ: Prosječna plača vozača autobusa iznosi 7.845 kuna, a uskoro objavljujemo natječaj za školovanje novih šofera

Trenutno smo u procesu pripreme dokumentacije i forme ugovora, a istodobno pripremamo i postupak nabave. Prvotno je ideja da se na objavljeni natječaj financiranja školovanja mogu javiti svi koji posjeduju bilo koji oblik C ili CE kategorije. U tom slučaju Pulapromet je spreman i može ponuditi financiranje svega potrebnog u svrhu osposobljenosti za vožnju autobusa JGP, primjerice kvalifikacije, KOD 95, predavanja, vožnja, ispiti i drugo

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.