Politika i društvo

NA KRAJU DANA

'POLITIČAR I GRADITELJ': Sutra analiziramo investiciju Damira Vanđelića u gradnju luksuznih stanova u Rovinju

Čitajte i kakve veze imaju slavni nogometaš Pele, doping u biciklizmu i labinski rudari. Odgovore donosimo u novom nastavku našeg serijala Lavanderia Istriana


 
2 min
Martina Pereša ⒸFOTO: Manuel Angelini

Čitajte i kakve veze imaju slavni nogometaš Pele, doping u biciklizmu i labinski rudari. Odgovore donosimo u novom nastavku našeg serijala Lavanderia Istriana

Danas je bio dan za uspješne poduzetničke priče. Posjetili smo, naime, pulski Zoo centar Pipi koji se nalazi tik do Tržnice. Obitelj Antonić ondje se već puna tri desetljeća opire nedaćama i dokazuje da - onaj tko raditi i trudi se - može preživjeti i u samom centru Pule.

Bili smo i u marketinškoj tvrtki Fortis Agency koja već 16 godina djeluje iz Pule, iako se radi o remote firmi čiji zaposlenici posluju i iz Zagreba, Varaždina i Makedonije. Trenutno ih ima osmero, a za sebe kažu da rade „kontra“ pravila domaćeg tržišta. Povećali su količinu proizvodnje i podignuli kvalitetu sadržaja, ciljaju na globalno tržište, a biznis planiraju širiti sve do Berlina.

Ipak, kako to obično biva, ukazali smo i na problematične scene naše svakodnevice.

Iako projekt Grada Pule 'Dolcevita' daje rezultate, i sve je više uređenih fasada u starogradskoj jezgri, ove smo nedjelje „skoknuli“ do Centra koji je i dalje pun fasada od kojih su neke i opasne po život. Jedna takva nalazi se u Zagrebačkoj ulici, preko puta nekadašnjeg "Gavrilovića". Nogostup ispod nje iznimno je prometan, jer ovuda u školu prolaze brojni srednjoškolci.

Problema ima i u „višim sferama“. Na Facebook profilu pulskog fotografa Sendija Smolje večeras su osvanule fotografije za koje piše da su nastale između 19 i 19:15 sati, a prikazuju kako ove nedjelje izgleda nebo iznad tvornice cementa Calucem d.o.o. Sudeći prema tim prizorima, dade se zaključiti kako su brojne pritužbe građana pulske Stoje o nepodnošljivom sumpornom smradu koji se širi iz tvornice, itekako imale povoda.

S vama su danas bile Borka i Martina, a portal sutra uređuju Leo i Silvio.

Ujutro čitajte kakve veze imaju slavni nogometaš Pele, doping u biciklizmu i labinski rudari. Odgovore donosimo u novom nastavku našeg serijala Lavanderia Istriana.

Osim kompleksa vila kraj Bala, predsjednik stranke Republika Damir Vanđelić u Rovinju gradi i luksuzne stanove. Analizirali smo te investicije u svjetlu izmjena zakona koje Vanđelićeva stranka predlaže u svom izbornom programu.

Želimo vam ugodnu večer i laku noć.


Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.