republika - dugi
Politika i društvo

DOBAR POČETAK SEZONE

Poreč je bio najposjećenija destinacije tijekom Uskrsa

Najbrojniji su bili gosti iz Italije, Njemačke, Austrije, Hrvatske i Slovenije. Najviše je gostiju ovih blagdana bilo smješteno u hotelima,  privatnom te nekomercijalnom smještaju


 
2 min
Istra24

Najbrojniji su bili gosti iz Italije, Njemačke, Austrije, Hrvatske i Slovenije. Najviše je gostiju ovih blagdana bilo smješteno u hotelima,  privatnom te nekomercijalnom smještaju

Uskrsni produženi vikend i bogat program za sve generacije na Trgu slobode, privukao je u Poreč veliki broj gostiju, kako domaćih tako i stranaca. Prema službenim podacima sustava eVisitor i HTZ-a, Poreč je ovih blagdana bio najposjećenija destinacija. 

U razdoblju od 28. ožujka do 1. travnja Turistička zajednica grada Poreča je zabilježila na svom području gotovo 9 tisuća gostiju koji su ostvarili 30 tisuća noćenja. Najbrojniji su bili gosti iz Italije, Njemačke, Austrije, Hrvatske i Slovenije. Najviše je gostiju ovih blagdana bilo smješteno u hotelima,  privatnom te nekomercijalnom smještaju. 

- Raduju nas ostvareni turistički rezultati u predsezoni iako smo bili umjereno optimistični s obzirom da  ove godine Uskrs kalendarski pada 2 tjedna ranije od prošle godine. Vjerujemo kako su ostvareni rezultati odličan uvod u još jednu dobru i stabilnu turističku sezonu. Usprkos ne baš optimalnom vremenu sve smo sadržaje podijelili sa našim sugrađanima i dragim gostima, a naša je destinacija ponovno zablistala uskršnjim dekoracijama, kaže direktor TZ-a Poreča Nenad Velenik. 

Podsjetimo, cijeli zabavni i gastro program za Uskrs u Poreču organizirali su Turistička zajednica grada Poreča, Grad Poreč i Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića. 

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić izrazio je zadovoljstvo dobrim odazivom domaćih i gostiju na pripremljene manifestacije.

- Uskrs, u našem gradu tradicionalno predstavlja početak glavne turističke sezone i drago mi je što je smo i ove godine zajednički organizirali ovako bogatu i raznoliku proslavu Uskrsa. Dobre će se turističke brojke sigurno nastaviti, jer nastavljamo s organizacijom manifestacija koje slijede za Dan Grada, Prvi maj, jubilarnu Vinistru, uz brojne sportske manifestacije koje su se odvijale u ožujku, a nastavljaju se i u predsezoni, sezoni, ali i tijekom cijele godine, zaključio je gradonačelnik.


Nastavite čitati

Istra
 

Arhitektonsko-urbanistički sklad istarskih naselja žrtvuje se na oltaru turizma i apartmanizacije

Ližnjan pošto poto želi izgledati kao Medulin, smislenoj arhitekturi i estetskim mjerilima je i ovo mjesto na jugu Istre u dobroj mjeri odavno reklo zbogom * Filip Zoričić htio smanjiti cijene parkiranja u Puli, ali je Pula Parking bio protiv * Objavili smo ekskluzivni videointervju s legendarnim automobilistom Marijom Andrettijem * Sutra objavljujemo "znakovite" odgovore IDS-a na naša predizborna pitanja, ispričat ćemo priču o jednom zidiću, jednoj mački i pucnju te kroz primjer iz Žminja pokazati kako se može dobro poslovati i u središnjoj Istri * Donosimo i razgovor s Rozalijom Javoran, dobitnicom Grba Grada Pule

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.