Politika i društvo

NAJPRIJE PO ZAGREBAČKIM ŠKOLAMA

Povjerenstvo kreće s edukacijama maturanata o sukobu interesa

Nakon uspješnih radionica o sprječavanju sukoba interesa održanih u prosincu za studente, sada je cilj upoznati učenike završnih razreda srednje škole s odredbama Zakona o sprečavanju sukoba interesa, situacijama sukoba interesa i radom Povjerenstva, kaže Jozić Ileković


 
2 min
HINA

Nakon uspješnih radionica o sprječavanju sukoba interesa održanih u prosincu za studente, sada je cilj upoznati učenike završnih razreda srednje škole s odredbama Zakona o sprečavanju sukoba interesa, situacijama sukoba interesa i radom Povjerenstva, kaže Jozić Ileković

Prvi put od svog osnutka, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa educirat će maturanate o sukobu interesa i njegovu sprječavanju, a prve će s tom temom upoznati učenike Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu. 

Edukacija za njih planirana je u ponedjeljak, 12. veljače, i u srijedu, 14. veljače.  Slijede edukacije u zagrebačkoj II. Gimnaziji (4., 6. i 7. ožujka) i u Upravnoj školi (5. ožujka) u Zagrebu.

Edukacije će voditi predsjednica Povjerenstva Saša Jozić Ileković i članovi toga tijela te službenici Ureda Povjerenstva.

Nakon uspješnih radionica o sprječavanju sukoba interesa održanih u prosincu za studente, sada je cilj upoznati učenike završnih razreda srednje škole s odredbama Zakona o sprečavanju sukoba interesa, situacijama sukoba interesa i radom Povjerenstva, kaže Jozić Ileković.

„Ove edukacije su zapravo prilika da se naši srednjoškolci informiraju o pojmu sukoba interesa, da znaju prepoznati situacije u kojima se on može pojaviti, te da se upoznaju s pravnim okvirom koji regulira ovu tematiku“, istaknula je Jozić Ileković.

Navela je da će učenike upoznati i s konkretnim primjerima kršenja Zakona, ali i sa zanimljivim situacijama poput one kada je Povjerenstvo propitivalo je li saborski zastupnik, koji je objavio da ima uplatu od deset eura, prekršio Zakon, odnosno primio nedopušteni dar.

Najavila je i da će se edukacije dalje nastavljati u dogovorima s ravnateljima zagrebačkih srednjih škola, a nakon toga predstavnici Povjerenstva ići će i u druge hrvatske gradove.


Nastavite čitati

Sabor sutra raspravlja o demografskoj revitalizaciji Hrvatske

U predloženoj se strategiji govori i o učinkovitoj integraciji doseljenika u hrvatsko društvo, odnosno o osiguravanju kvalitetnih uvjeta za rad i život u novoj sredini. Uz to, dokument predviđa smanjenje emigracije te povratak dijaspore i recentnih iseljenika u zemlju

HND pozvao premijera Plenkovića da prestane prozivati novinare

''Premijer Plenković nije i ne može biti glavni urednik hrvatskih medija'', ističu u novinarskoj strukovnoj organizaciji. Pojasnili su i kako je uloga novinara, novinarki i medija da propituju osobe na položaju moći i ukazuju na nepravilnosti u sustavu jer na taj način čuvaju demokraciju i drže odgovornima pred javnošću osobe izabrane da obnašaju funkcije vlasti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.