Politika i društvo

Povijest se ponavlja?

Predsjednik MO Busoler Davor Miljavac: Mještani Busolera su protiv izgradnje Islamskog kulturnog centra!

Nakon što je Islamska zajednica Pula krajem 2020. godine kupila zemljište u Šandaljskoj ulici, dio mještana MO Busoler usprotivio se najavljenoj gradnji, između ostalog i višemjesečnim postavljanjem transparenata u okolici kvarta. Slično se dogodilo i 2015. godine. Tada se projekt najavljivao u naselju Valamade, a mještani su organizirali prosvjed


 
2 min
Chiara Bilić
Davor Miljavac

Nakon što je Islamska zajednica Pula krajem 2020. godine kupila zemljište u Šandaljskoj ulici, dio mještana MO Busoler usprotivio se najavljenoj gradnji, između ostalog i višemjesečnim postavljanjem transparenata u okolici kvarta. Slično se dogodilo i 2015. godine. Tada se projekt najavljivao u naselju Valamade, a mještani su organizirali prosvjed

„Mještani Busolera su protiv izgradnje Islamskog kulturnog centra. Džamija se po prostorno planskoj dokumentaciji ne može graditi, pa je sada to Islamski kulturni centar. Mještani su protiv, a Mjesni odbor Busoler stoji uz svoje mještane“, kratko je komentirao IDS-ov predsjednik Mjesnog odbora Busoler, Davor Miljavac, gradnju Islamskog centra u pulskom naselju Monte Serpo, u Šandaljskoj ulici, koju je danas za Istru24 glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Pula, Esad ef. Jukan najavio za iduću godinu.

Miljavac je na funkciji čelnika tog mjesnog odbora zamijenio Daniela Dekovića, koji je u veljači postao gradski vijećnik.

Najavivši razgovore s gradonačelnikom Filipom Zoričićem i pulskom Islamskom zajednicom po pitanju izgradnje Islamskog kulturnog centra, Miljavac je kazao: „Mislim da se razgovorom može puno toga riješiti“.

Upitan znači li to da postoji nekakav kompromis na koji bi pristali mještani MO Busoler, Miljavac odgovara da to tek treba vidjeti, "ovisno o volji građana te četvrti".

Nakon što je Islamska zajednica Pula krajem 2020. godine kupila zemljište u Šandaljskoj ulici, dio mještana MO Busoler usprotivio se najavljenoj gradnji, između ostalog i višemjesečnim postavljanjem transparenata u okolici kvarta.

Slično se dogodilo i 2015. godine. Tada se projekt najavljivao u naselju Valamade, a mještani su organizirali prosvjed.

Predsjednik pulskog IDS-a, Daniel Deković, također je danas kazao da su stanovnici MO Busolera, koliko je njemu poznato, i dalje protiv Islamskog kulturnog centra.

„Zašto se ne bi raspisao referendum kao za hotel na Lungomareu, pa neka se građani izjasne žele li Centar ili ne žele“, rekao je, između ostalog, Deković.

Esad ef. Jukan je danas, podsjetimo, kazao da su stvoreni svi prostorno-planski uvjeti da se krene u gradnju.

"Trenutno prikupljamo donacije i zasad još ne bismo otkrivali vrijednost cijele investicije. Plan je izgradnja Islamskog kulturnog centra kao polivalentnog prostora, gdje je molitveni prostor usklađen s nizom drugih sadržaja vjerske, obrazovne i kulturne namjene", pojasnio je Jukan, podsjetivši da  muslimanska zajednica već duže vrijeme nema adekvatnih uvjeta za okupljanje i molitvu u centru Pule.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Pulska magistra farmacije Martina Meštrović napustila je ljekarnu i okrenula se izradi unikatnih botaničkih terarija: "Umjesto jednog stalnog posla, sada radim šest, ali u svakom uživam"

"Mama je 36 godina bila cvjećarka na Brijunima, radila je aranžmane još za Tita. Naša je kuća uvijek bila ispunjena biljem, cvijećem i ta je ljubav prema prirodi uvijek bila u meni, sada je napokon izašla na površinu. Želja mi je ljudima omogućiti da u svoj životni prostor unesu energiju biljaka putem prirode koju uspijevam ugurati u bocu", veli nam Martina Meštrović

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.