Politika i društvo

PRIOPĆENJE PULSKOG MOŽEMO

Pročelnica Ingrid Bulian vijećnici Možemo odbila dati kopiju zahtjeva investitora za lokacijsku dozvolu za hotel na Valkanama

Radi se o informacijama od javnog interesa i zato se ne smiju se skrivati, smatraju u Možemo


 
1 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Radi se o informacijama od javnog interesa i zato se ne smiju se skrivati, smatraju u Možemo

Pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Pule Ingrid Bulian u ponedjeljak je vijećnici Možemo! odbila dati kopiju zahtjeva za izdavanje lokacijske dozvole za hotel na Valkanama. To predstavlja kršenje Statuta Grada Pule  (čl. 48.) i Poslovnika Gradskog vijeća (čl. 6. i 7.), odnosno povredu službene dužnosti, kažu danas iz pulskog Možemo, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Informacija koja nas je posebno zanimala je idejno rješenje za hotel, ali i posebni uvjeti koje je Grad Pula izdao investitoru za gradnju hotela (naročito datum izdavanja uvjeta jer želimo znati ako su izdani nakon usvajanja odluke o raspisivanju referenduma).

Radi se o informacijama od javnog interesa i zato se ne smiju se skrivati. 

Zanimljivo je da je vijećnica Možemo! bez ikakvih problema od HEP-a i pulskog Vodovoda tražila i dobila rješenja o izdavanju posebnih uvjeta i uvjeta priključenja za zahvat u prostoru – izgradnju hotela na Valkanama.

Radi se o dokumentima koji čine dio spisa koji je zatražen od Upravnog odjela za prostorno uređenje i koji su nužan uvjet za izdavanje lokacijske dozvole.  Stoga je odbijanje pročelnice znakovito i navodi na pitanje zašto Grad ne želi da javnost vidi zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole. 

Nakon usmenog odbijanja u uredu, kada je pročelnica rekla da se najprije mora konzultirati unatoč upozorenju na kršenje Poslovnika Grada Pule, uslijedila je i naknadna telefonska odbijenica. 

Isti smo zahtjev zatim uputili i pisanim putem te sa zanimanjem očekujemo obrazloženje odbijanja.


Nastavite čitati

Pula
 

Srijeda u znaku žena (a u jutro i djece)

Pored jedne od najznačajnijih imena ovogodišnjeg izdanja, Kapke Kassabove, svoje će knjige predstaviti i talijanska književnica Marta Barone te avangardna pjesnikinja i kultna performerica Katalin Ladik. Pulsku publiku za kraj večeri očekuje performans talijanskog kolektiva Tre allegri ragazzi morti * Nataša Ozmec i Vlasta Prohaska u programu Librić na Sajmu te najmlađoj publici održati radionicu „Kako je divan svijet oko nas“.

Pula
 

MARSOVO POLJE DOBIVA DVA NOGOMETNA IGRALIŠTA ZA GRAĐANE, KUPALIŠTE STOJA STRUJU I KANALIZACIJU Iduće godine na te lokacije iz Proračuna ide više od milijun eura!

Na Marsovom polju izgradit će se sportsko-rekreacijski centar s dva nogometna igrališta, dva pomoćna terena odnosno trening poligona, staze za trčanje i rekreaciju te zelene površine za vježbanje, a sve to za građane i rekreativce * Kupalište Stoja ide u cjelovitu rekonstrukciju svih objekata, uređenje površina i izgradnju prijeko potrebne infrastrukture

Pula
 

GRAD PULA ZAKINUO MLAĐE OD 30 Neko dijete vrijedi dva boda, neko bod i pol. Na listi i hrvatski branitelji stari 29 godina

U Puli su postojale tri dobne skupine (do 29 godina, od 30 do 45 godina te od 46 godina naviše), a pritom su mlađi od 30 godina dobivali najmanji broj bodova – svega šest * Među neobična bodovanja spada i podatak da iako svako dijete podnositelju zahtjeva osigurava dva boda, na objavljenoj Listi prvenstva ima i onih s nelogična tri boda pod tom kategorijom. Ima i onih koji su sa svojih 29 godina dobili pet bodova kao hrvatski branitelji, i tako dalje i tako dalje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.