Zbog porasta oboljelih od covida zabranjeni posjeti u Općoj bolnici Pula
Iznimka su slučajevi kada se radi o umirućem pacijentu ili nekoj drugoj izvanrednoj situaciji
Projekt KLIK Pula - Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula u 100 postotnom iznosu financira Europski socijalni fond (ESF), a ukupna vrijednost projekta je gotovo 44,7 milijuna kuna
Projekt KLIK Pula - Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula u 100 postotnom iznosu financira Europski socijalni fond (ESF), a ukupna vrijednost projekta je gotovo 44,7 milijuna kuna
U sklopu provedbe EU projekta KLIK Pula - Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u seKtoru ugostiteljstva i turizma, u utorak, 25. listopada, na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković" održat će se KLIK konferencija pod nazivom „Festival struke u turizmu". Organizatori konferencije su Grad Pula i Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, kao nositelj projekta.
Konferencija je zamišljena kao festival struke koji će okupiti različite stručnjake iz prakse u turizmu, predavače novih trendova i smjerova u turizmu, studente, učenike i nastavnike Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, koji će biti svojevrsni nasljednici stečenog znanja.
Predavači na konferenciji su Hrvoje Kroflin, prvi hrvatski chef, nominiran u izboru 100 najboljih na svijetu, a tom će prigodom ispričati svoju Priču o uspjehu te Nikolina Lokmer, predstavnica Arena Hospitality Group, iza koje stoji bogato iskustvo u ugostiteljskom i turističkom sektoru, a izlagat će na temu Excellence in service.
U sklopu Konferencije održat će se i okrugli stol pod nazivom „Sezona 2022." na kojem će se raspravljati o turističkoj sezoni iza nas, novim trendovima u turizmu, što nam je činiti po pitanju održivog razvoja, novim zanimanjima i smjerovima u turizmu, kako sačuvati i razvijati svoju kulturnu i prirodnu baštinu te kako se najbolje pripremiti za sljedeće turističke godine.
U radu okruglog stola sudjelovat će ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove Monika Udovičić iz Ministarstva turizma i sporta, gradonačelnik Pule Filip Zoričić, pročelnik Katedre za turizam FET „Dr. Mijo Mirković" Aljoša Vitasović, direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj, ravnateljica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula Orhideja Petković i predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK i član Izvršnog odbora ECTAA-e te predsjednik Uprave tvrtke Uniline Boris Žgomba.
Projekt KLIK Pula - Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula u 100 postotnom iznosu financira Europski socijalni fond (ESF), a ukupna vrijednost projekta je gotovo 44,7 milijuna kuna.
Nositelj projekta je Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula zajedno s 12 partnera (Istarska županija, AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre, Sveučilište Jurja Dobrile Pula, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Strukovna škola Eugen Kumičić Rovinj - Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno, Grad Pula, HGK - Županijska komora Pula, Obrtnička komora Istarske županije, Arena Hospitality Group d.d., Maistra d.d., Uniline d.o.o., Valamar Riviera d.d.).
Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula - KLIK Pula nastat će nadogradnjom i opremanjem postojeće infrastrukture Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula (ŠTUT) te usavršavanjem nastavnika strukovnih predmeta i uvođenjem moderniziranih programa obrazovanja, osposobljavanja i usavršavanja. Glavne aktivnosti centra KLIK Pula bit će usmjerene na provedbu obrazovanja, usavršavanja i osposobljavanja u ugostiteljstvu i turizmu temeljenog na radu, a prema potrebama poslodavaca.
Realizacijom projekta KLIK, Pula će postati jedan od šest regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva u Republici Hrvatskoj zajedno s Opatijom, Splitom, Dubrovnikom, Osijekom i Zabokom.
Iznimka su slučajevi kada se radi o umirućem pacijentu ili nekoj drugoj izvanrednoj situaciji
Reuters piše: "Ovo historijsko mjesto, jedino te vrste koje ima u cijelosti očuvane sve četiri strane, pretvorilo se iz mjesta održavanja borbi gladijatora u mjesto događanja za božićnu sezonu” * Reutersovim novinarima za ovu su priliku izjave dali ravnateljica Pula Film Festivala Tanja Miličić i dvoje posjetitelja iz Barbana.
Teška je 2,5 kilograma. Jede kao lav, a paštete i bočicu sa zamjenskim mlijekom slisti u par minuta, a rado ukrade i sve ostalo od hrane što stigne. Lajava je i zubata, i 'jako opasna', pa ju od milja zovem Mitza Ajkulica, veli o maloj Miški Paola Orlić
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.