Politika i društvo

DRŽAVNO IZBORNO POVJERENSTVO

Prvi rezultati: 25 posto obrađenih biračkih mjesta: HDZ osvaja najviše mandata - 67

Treća snaga u Saboru je Domovinski pokret s 14 mandata, a četvrta Most s 9 mandata iza kojega je kao peti IDS s osvojenih 4 zastupnička mjesta


 
1 min
HINA

Treća snaga u Saboru je Domovinski pokret s 14 mandata, a četvrta Most s 9 mandata iza kojega je kao peti IDS s osvojenih 4 zastupnička mjesta

Rezultati DIP-a objavljeni u 21 sat, na temelju 25 posto obrađenih biračkih mjesta, pokazuju da HDZ na parlamentarnim izborima za 11. saziv Hrvatskoga sabora osvaja 67 mandata, a koalicija Rijeke pravde predvođena SDP-om 41 mandat.

Treća snaga u Saboru je Domovinski pokret s 14 mandata, a četvrta Most s 9 mandata iza kojega je kao peti IDS s osvojenih 4 zastupnička mjesta.

Po 3 mandata osvaja Možemo  i koalicija Fokus-Republika te dva mandata Nezavisna platforma Sjever međimurskog župana Matije Posavca. 

DIP je u 21 sat objavio rezultate s obrađenih 24,25 posto biračkih mjesta, na kojima je glasovalo 58,97 posto glasača.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.