Politika i društvo

ZA RASPAD KOALICIJE krivi su drugi

Pulski Možemo!: Politički ciljevi gradonačelnika Filipa Zoričića istovjetni su ciljevima bivše vlasti

Odjednom bez upozorenja, gradonačelnik Zoričić objavljuje datume javne rasprave za II. izmjene UPU Lungomare koja razmatra samo nogometno igralište. Ostali smo zatečeni jer je opcija o širenju obuhvata još uvijek bila na stolu * Sve je jasnije da smo u gradskom vijeću Grada Pule jedina stranka koja se bori za lijeve politike


 
2 min
Istra24

Odjednom bez upozorenja, gradonačelnik Zoričić objavljuje datume javne rasprave za II. izmjene UPU Lungomare koja razmatra samo nogometno igralište. Ostali smo zatečeni jer je opcija o širenju obuhvata još uvijek bila na stolu * Sve je jasnije da smo u gradskom vijeću Grada Pule jedina stranka koja se bori za lijeve politike

"Od izbora do danas glasali smo za 162 odluke, samo jednoj odluci nismo dali glas ", započinje pulski Možemo! podužu objavu koja je maloprije objavljena na njihovoj FB stranici, a osvrće se na ovotjedni raspad koalicijske suradnje u Puli. Objavu prenosimo u cijelosti, bez ikakvih intervencija.

"Sportskim žargonom rečeno, 162 : 1 rezultat je naše koalicijske suradnje. Toliko puta smo "zakočili" i bili prepreka radu gradske uprave. Jednom.Sto šezdeset i dva puta digli smo ruke ZA odluke koje smo dogovorili s koalicijskim partnerima.

Jedna od 162 odluke bila je o prodaji zemljišta i tad smo s govornice Gradskog vijeća, javno upozorili da sljedeći put nećemo dići ruke za prodaju zemljišta.To smo, nažalost, prvom sljedećom prilikom dosljedno morali i učiniti. Bila je to živa demonstracija odnosa kojeg su naši koalicijski partneri imali, kako prema nama, tako i prema koalicijskom sporazumu kojeg su potpisali.

Držanje do vlastite riječi izazvalo je nevjericu kod naših partnera i u dijelu javnosti i medija.Nedugo nakon toga, slučaj prodaje Uljanik Standarda je jasno prokazao posljedice nedostatka gradske stambene politike.

Koalicijski sporazum je za nas bio temelj suradnje, a ne mrtvo slovo na papiru kako sada javno obrazlažu shvaćanje svog potpisa donedavni koalicijski partneri.

Inzistirali smo na koalicijskom sporazumu upravo zato da učvrstimo smjer razvoja grada građanki i građana jednakih šansi. Potpisali smo ga u dobroj vjeri, a ne pro forme za javnost.

Naslijedili smo IDS-ov prostorni plan koji predviđa kraj za Lungomare kakvog poznajemo i kakvog uživamo kao građani. Predlagali smo koalicijskim partnerima da se proširi obuhvat II. izmjena UPU Lungomare (čl.87. Zakona o prostornom uređenju) tako da obuhvati i područje hotela, pročistača i šume. Tako bismo ponovno razmotrili opcije i građani bi imali priliku na javnoj raspravi reći što misle o tome. Međutim, odjednom bez upozorenja, gradonačelnik Zoričić objavljuje datume javne rasprave za II. izmjene UPU Lungomare koja razmatra samo nogometno igralište. Ostali smo zatečeni jer je opcija o širenju obuhvata još uvijek bila na stolu. Prva prilika za spašavanje Lungomare je ovdje propuštena.

Jasno nam je bilo da se razilazimo po pitanju UPU Lungomare i gradnje hotela, ali smo bili spremni poštovati dogovor o javnom iznošenju različitih stavova po toj temi i vjerovali smo da postoji mogućnost političkog dogovora da se ukloni IDS-ov devastacijski "poklon" kojeg smo naslijedili. Međutim, novi ljudi - stara politika.

Na žalost, sad znamo da politički ciljevi gradonačelnika Filipa Zoričića, koji raskida koaliciju, ostaju istovjetni ciljevima bivše vlasti.

Ostaje nam vidjeti koje će opcije u Gradskom vijeću podržati naš prijedlog za referendum oko ove važne teme koja zaslužuje uvažavanje mišljenja građana i struke.Sve je jasnije da smo u gradskom vijeću Grada Pule jedina stranka koja se bori za lijeve politike. Možemo! će nastaviti s politikama u interesu građana."


Nastavite čitati

Pula
 

Vijećnici komentirali raspašoj u Gradu Puli: "Ovakva politička nestabilnost se ne pamti u povijesti grada"

Počelo je s Lenom Radunić lani u srpnju, a kulminiralo jučer s Anjom Ademi. Otkad je nezavisni Filip Zoričić došao na čelo Grada Pule sveukupno je smijenjeno (rotiralo se, dalo ostavke) devet pročelnika/ca. Nakon informacije o ostavci desne ruke gradonačelnika, Istra24 je razgovarala s pulskim vijećnicima i vijećnicama, među kojima je i vijećnik Nezavisne liste Filipa Zoričića

Pula
 

Festival srpske kulture u Istri održat će se pod nazivom "Milunka Savić heroina Velikog rata"

"Društveni je trenutak takav da se sve više pažnje posvećuje ženama i njihovim pravima, a Milunka je jedan egzemplar. Naime, predstavljala se kao muško da bi otišla na front umjesto brata, podvezala  je zavoj preko grudi i prošla kalvarije rata i bila ranjavana. Ima, naime, više odlikovanja od Ivane Orleanske",  najavio je temu ovogodišnjeg festivala direktor Srpskog kulturnog centra u Istri Milan Rašula

Pula
 

Pulski Možemo!:"Sječa na Valkanama je nezakonita"

"Zakon je jasan - bez dozvole odnosno doznake Hrvatskih šuma - sječa je zabranjena", poručuju Možemovci, a sumnja u zakonitost sječe potvrđena je u odgvoru Hrvatski šuma "pa se bageri i sva prateća teška mehanizacija moraju odmah zaustaviti"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.