Politika i društvo

POTPISAO GRADONAČELNIK

Pulski Vodovod gradit će vodovodnu mrežu od Verude do - hotela Valkane

Pa iako hotela, zbog čije se najavljene gradnje lani u Puli održao čak i referendum, tamo, na pulskom Lungomareu, još nema, točno tako piše u odluci – Hotel Valkane


 
1 min
Chiara Bilić

Pa iako hotela, zbog čije se najavljene gradnje lani u Puli održao čak i referendum, tamo, na pulskom Lungomareu, još nema, točno tako piše u odluci – Hotel Valkane

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić donio je u utorak odluku o izgradnji vodovodne mreže na dionici od Verude do hotela Valkane.

Pa iako tog hotela, zbog čije se najavljene gradnje u Puli održao čak i referendum, tamo, na pulskom Lungomareu, još nema, točno tako piše – Hotel Valkane.

Odluka službeno glasi: „Odluka o osnivanju prava služnosti postavljanja i održavanja vodovodne mreže magistralno distributivnog cjevovoda  - dionica Veruda-Hotel Valkane“

Direktor Vodovoda (koji će graditi i održavati mrežu) Edo Krajcar rekao je za Istru24 da će projekt u cijelosti platiti tvrtka Hotel Valkane.

- Oni će financirati i projektiranje i izgradnju mreže, to je njihova investicija. Lani su potpisali ugovor o projektiranju, tek kada ishoduju građevinsku dozvolu, potpisujemo ugovor o financiranju i izgradnji. Tako je dogovoreno, poručio je Krajcar.

Iz odluke je vidljivo da se trasa vodovodne mreže planira raditi i na čestici 5187/1, u naravi šuma, koja je u vlasništvu Grada, a zbog koje je lani u rujnu Županijsko državno odvjetništvo, pisala je Istra24, pokrenulo spor.  


Nastavite čitati

Pula
 

NI DVIJE GODINE OD NAJAVE Mobilni timovi za psihološku pomoć pulskim osnovnim školama nisu zaživjeli

U posljednjih nekoliko mjeseci evidentna je eskalacija vršnjačkog nasilja u najvećem istarskom gradu, a mobilni timovi ponovno su bili temom sastanka koji se sredinom svibnja održao u Gradu Puli. Iako škole otad bilježe i nove slučajeve vršnjačkog nasilja, čini se da je realizacija mobilnih timova još uvijek u fazi analiziranja, pa je izvjesno za očekivati kako do završetka ove školske godine neće ni zaživjeti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.