Politika i društvo

POTPISAO GRADONAČELNIK

Pulski Vodovod gradit će vodovodnu mrežu od Verude do - hotela Valkane

Pa iako hotela, zbog čije se najavljene gradnje lani u Puli održao čak i referendum, tamo, na pulskom Lungomareu, još nema, točno tako piše u odluci – Hotel Valkane


 
1 min
Chiara Bilić

Pa iako hotela, zbog čije se najavljene gradnje lani u Puli održao čak i referendum, tamo, na pulskom Lungomareu, još nema, točno tako piše u odluci – Hotel Valkane

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić donio je u utorak odluku o izgradnji vodovodne mreže na dionici od Verude do hotela Valkane.

Pa iako tog hotela, zbog čije se najavljene gradnje u Puli održao čak i referendum, tamo, na pulskom Lungomareu, još nema, točno tako piše – Hotel Valkane.

Odluka službeno glasi: „Odluka o osnivanju prava služnosti postavljanja i održavanja vodovodne mreže magistralno distributivnog cjevovoda  - dionica Veruda-Hotel Valkane“

Direktor Vodovoda (koji će graditi i održavati mrežu) Edo Krajcar rekao je za Istru24 da će projekt u cijelosti platiti tvrtka Hotel Valkane.

- Oni će financirati i projektiranje i izgradnju mreže, to je njihova investicija. Lani su potpisali ugovor o projektiranju, tek kada ishoduju građevinsku dozvolu, potpisujemo ugovor o financiranju i izgradnji. Tako je dogovoreno, poručio je Krajcar.

Iz odluke je vidljivo da se trasa vodovodne mreže planira raditi i na čestici 5187/1, u naravi šuma, koja je u vlasništvu Grada, a zbog koje je lani u rujnu Županijsko državno odvjetništvo, pisala je Istra24, pokrenulo spor.  


Nastavite čitati

Pula
 

TAKO JE IZGLEDALA SACCORGIANA 1926.: Slika "Zlatnih" prije 100 godina pripada Silviji Salamon koja je radila na Oscarom nagrađenom filmu "Mediterraneo"

Vlasnica djela, isprva, po vlastitom priznanju, nije znala navesti ime autora slike. Potom je poznati galerist iz Vodnjana Germano Fioranti pretpostavio da bi to mogao biti Romeo Marsi, umjetnik rođen u Puli 1909. godine, a poginuo u Trstu, tijekom bombardiranja, 1944. godine * Priča obitelji Salamon vrlo je zanimljiva. Počinje u Puli, a preko Skitače, Šumbera, Gračišća, Segeta, Trsta, Lomabardije i Ligurije vodi nas sve do Pariza

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.