Politika i društvo

TRAGOM ANONIMNE PRIJAVE

Ravnatelj škole u Višnjanu Predrag Brkić demantira tvrdnje o vršnjačkom nasilju

Sportske aktivnosti su se odvijale na sportskom igralištu. Na tim snimcima je uočeno naguravanje učenika dok je učitelj okrenut leđima i pokazuje vježbe. To naguravanje je jedino što se može tumačiti kao sukob učenika ili kako ga roditelji definiraju nasilje. Intenzitet naguravanja ne može se utvrditi sa snimke, kaže ravnatelj škole u Višnjanu


 
2 min
Danijela Bašić-Palković
Događaj se dogodio u Višnjanu 2. ožujka

Sportske aktivnosti su se odvijale na sportskom igralištu. Na tim snimcima je uočeno naguravanje učenika dok je učitelj okrenut leđima i pokazuje vježbe. To naguravanje je jedino što se može tumačiti kao sukob učenika ili kako ga roditelji definiraju nasilje. Intenzitet naguravanja ne može se utvrditi sa snimke, kaže ravnatelj škole u Višnjanu

"U višnjanskoj osnovnoj školi je petoro starijih učenika pretuklo prvašića. Mali je završio na hitnoj pomoći, ravnatelj pokušava sve zataškati. Događaj se zbio 2. ožujka za vrijeme sportske škole na igralištu vani pred drugom djecom. Policija ne poduzima ništa, Centar za socijalnu skrb ništa, škola još manje“, glasi anonimna prijava koju smo primili na redakcijski mail.

Tragom te informacije kontaktirali smo policiju.

Iz PU istarske obavještavaju da je porečka policija 2. ožujka zaprimila liječničku prijavu o ozlijeđenom djetetu.

Zbog sumnje da je riječ o vršnjačkom nasilju koje se dogodilo na igralištu jedne škole, policijski službenici provode izvide te će o svemu utvrđenom izvijestiti nadležno državno odvjetništvo, odgovorila nam je Suzana Sokač iz PU istarske, dodajući da radi zaštite dobrobiti djeteta, policija nije u mogućnosti iznositi druge detalje događaja.

Ravnatelj višnjanske škole Predrag Brkić demantira tvrdnje da je bilo vršnjačkog nasilja. Proslijedio je i presjek svih zbivanja tog dana u školi.  

Poduzete radnje na dan 2. ožujka (srijeda) 2022. godine:

a) Roditelj učenika je prijavio telefonski nasilje u 14.00 sati. Razgovor je trajao 2 minute i 48 sekundi.

b)  u 14.03 kontaktiran učitelj koji vodi sportsku aktivnost koji je izjavio da nije zamijetio fizički sukob.

c) U 14.08 kontaktiran roditelj te su mu prenesene informacije da učitelj, koji je s učenicima odradio sportske aktivnosti, nije zamijetio sukob. 

d) u 14.15 sati pregledani snimci vanjskog nadzora tražeći naznake sukoba u krugu škole nakon održanih aktivnosti.

e) u 14.40 pregledane snimke vanjskog video nadzora koje obuhvaća vrijeme održavanja sportske aktivnosti (od 12.30 do 13.15)

- Sportske aktivnosti su se odvijale na sportskom igralištu. Na tim snimcima je uočeno naguravanje učenika dok je učitelj okrenut leđima i pokazuje vježbe. To naguravanje je jedino što se može tumačiti kao sukob učenika ili kako ga roditelji definiraju nasilje. Intenzitet naguravanja ne može se utvrditi sa snimke. Učenik 1. razreda je otišao kući po završetku sportske aktivnosti. Nijedna odrasla osoba ( četiri učitelja) nije zamijetila sukob ili eventualne ozljeđivanje učenika, ističe ravnatelj višnjanske osnovne škole.

Naglasio je da se iz izjava svih sudionika i svjedoka "zaključuje da je jedino nasilje koji je prijavio roditelj učenika zamijećeno u vremenu od 12.35 do 13.10 i da se takvo ponašanje učenika 4. razreda treba hitno evidentirati i poduzeti mjere prema Pravilniku o pedagoškim mjerama".


Nastavite čitati

Istra
 

Šimun Matišić Quartet u srijedu nastupa u Rovinju na 20. BaRoMusu

Uz Šimuna Matišića višestruko nagrađivanog mladog glazbenika bogate i zanimljive karijere, koji predvodi kvartet, u sastavu sviraju Krunoslav Levačić (udaraljke), Dani Bošnjak (flauta) i Zvonimir Šestak (kontrabas), a riječ je o velikim umjetničkim individuama i osebujnim glazbenim ličnostima, ponajboljim instrumentalistima u regiji

Istra
 

Urnebesna predstava "Pračovjek" u srijedu u Vodnjanu

Najdugovječniji "one man show" na Broadwayu nudi odgovore na vječni rat spolova - stereotipne, ali opet istinske razlike između muškaraca i žena od prapovijesti do danas.  Kroz mnoštvo  transformacija i izuzetno glumačko umijeće hrvatski "Pračovjek" Peđa Gvozdić nasmijat će vas, podučiti i pomiriti nepomirljivo

Istra
 

Jazz koncert u dvorištu crkve Svetog Justa u Galižani

U ovom posebnom ambijentu dvorišta crkve, nekadašnjeg groblja, nastupit će vrhunski glazbenici Sebastian Stell na bubnjevima, Branko Sterpin na trubi, Srđan Kuzmanović na kontrabasu, Andrea Rojnić na klavijaturama i Sonja Domitrović na vokalu i alt saksofonu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.