Politika i društvo

nestale maloljetnice

Ravnateljica Idžaković: Znamo da su štićenice u gradu, pokušavamo ih vratiti u dom

U trenutku kada se štićenici nakon izlaska ne vrate u dom, mi o tome automatski moramo obavijestiti policiju i one onda završe na stranici nestali.hr što neki od medija odmah objave. Vrlo je upitno je li to od najboljeg interesa za djecu na način kako se to objavljuje, navodi ravnateljica uz objašnjenje da je za kraj tjedna dogovoren sastanak s policijom upravo na tu temu


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

U trenutku kada se štićenici nakon izlaska ne vrate u dom, mi o tome automatski moramo obavijestiti policiju i one onda završe na stranici nestali.hr što neki od medija odmah objave. Vrlo je upitno je li to od najboljeg interesa za djecu na način kako se to objavljuje, navodi ravnateljica uz objašnjenje da je za kraj tjedna dogovoren sastanak s policijom upravo na tu temu

Tri maloljetne djevojke zajedno su se u petak udaljile iz Doma za odgoj djece i mladeži Pula, na Monte Zaru, i još uvijek nisu vraćene u instituciju, potvrdila nam je ravnateljica Anica Idžaković, naglašavajući ipak da one nisu nestale već su se "nedozvoljeno zadržale u izlasku".

- Naravno, u trenutku kada se štićenici nakon izlaska ne vrate u dom, mi o tome automatski moramo obavijestiti policiju i one onda završe na stranici nestali.hr što neki od medija odmah objave.

Vrlo je upitno je li to od najboljeg interesa za djecu na način kako se to objavljuje, navodi ravnateljica uz objašnjenje da je za kraj tjedna dogovoren sastanak s policijom upravo na tu temu.

Pojašnjava kako su se tri maloljetnice udaljile iz doma 4. veljače i imaju 13, 14 i 15 godina, a otišle su nakon rođendanske zabave jedne od njih.

- Prema podacima koje smo prikupili, one su već nekoliko puta viđene u gradu. Tu su, u Puli, kod prijatelja gdje i inače odlaze, no nisu se vratile u instituciju.

Nekoliko smo ih puta sami pokušali vratiti, no još nismo uspjeli pa i ovim putem molim građane da nas obavijeste ako ih vide ili podatke o njihovom kretanju jave u najbližu policijsku stanicu, navodi Idžaković.

Prema podacima na stranici nestali.hr riječ je o Luciji Grabrovec iz Varaždina, Ivani Herceg iz Siska i Ivi Škafec Jagić iz Čakovca. 


Nastavite čitati

Pula
 

10 kina na otvorenom za 10 nezaboravnih filmova

Pulski filmski festival, koji će se održati od 15. do 23. srpnja, i prije službenog početka donosi čak deset filmova na otvorenom! U programu “Festival u kvartu” koji je započeo 26. svibnja i traje do 24. lipnja,. na deset lokacija u Puli bit će prikazano 10 filmova kojima započinje zagrijavanje za jubilarno, 70. izdanje Pule * Lokacije na kojima će biti razapeto filmsko platno suTrgu kralja Tomislava, Circolo, igrališa na Vidikovcu, na Novoj Verudi, iza Stande u Šijani, na Velom vrhu, Olimpija na Valdebeku, te škola Kaštanjer, Mornarički park i Placa u Štinjanu

Pula
 

Redateljica 'Narodnog poslanika': "Nušić ismijava naše najdublje mrakove. Humor je znak vitalnosti i zdrave kritičnosti koja omogućuje ozdravljenje"

Nušić je fantastičan pisac. To je čist dar. On je s 19 godina imao vrlo britko i izoštreno oko, uho i osjećaj za vrijeme u kojem živi * On je vrlo kritičan prema svojim likovima, ali u tom humoru prepoznajemo i zdravu kritiku i mogućnost da se to nadvlada, da se s time obračunamo * Vrlo su bogate i raskošne uloge, karakteri. Presretna sam što imam izuzetan ansambl s kojim se moglo dobiti punoću, raskoš, virtuoznost i kritičku svijest samih glumaca prema likovima, temi i djelu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.