Politika i društvo

nestale maloljetnice

Ravnateljica Idžaković: Znamo da su štićenice u gradu, pokušavamo ih vratiti u dom

U trenutku kada se štićenici nakon izlaska ne vrate u dom, mi o tome automatski moramo obavijestiti policiju i one onda završe na stranici nestali.hr što neki od medija odmah objave. Vrlo je upitno je li to od najboljeg interesa za djecu na način kako se to objavljuje, navodi ravnateljica uz objašnjenje da je za kraj tjedna dogovoren sastanak s policijom upravo na tu temu


 
2 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

U trenutku kada se štićenici nakon izlaska ne vrate u dom, mi o tome automatski moramo obavijestiti policiju i one onda završe na stranici nestali.hr što neki od medija odmah objave. Vrlo je upitno je li to od najboljeg interesa za djecu na način kako se to objavljuje, navodi ravnateljica uz objašnjenje da je za kraj tjedna dogovoren sastanak s policijom upravo na tu temu

Tri maloljetne djevojke zajedno su se u petak udaljile iz Doma za odgoj djece i mladeži Pula, na Monte Zaru, i još uvijek nisu vraćene u instituciju, potvrdila nam je ravnateljica Anica Idžaković, naglašavajući ipak da one nisu nestale već su se "nedozvoljeno zadržale u izlasku".

- Naravno, u trenutku kada se štićenici nakon izlaska ne vrate u dom, mi o tome automatski moramo obavijestiti policiju i one onda završe na stranici nestali.hr što neki od medija odmah objave.

Vrlo je upitno je li to od najboljeg interesa za djecu na način kako se to objavljuje, navodi ravnateljica uz objašnjenje da je za kraj tjedna dogovoren sastanak s policijom upravo na tu temu.

Pojašnjava kako su se tri maloljetnice udaljile iz doma 4. veljače i imaju 13, 14 i 15 godina, a otišle su nakon rođendanske zabave jedne od njih.

- Prema podacima koje smo prikupili, one su već nekoliko puta viđene u gradu. Tu su, u Puli, kod prijatelja gdje i inače odlaze, no nisu se vratile u instituciju.

Nekoliko smo ih puta sami pokušali vratiti, no još nismo uspjeli pa i ovim putem molim građane da nas obavijeste ako ih vide ili podatke o njihovom kretanju jave u najbližu policijsku stanicu, navodi Idžaković.

Prema podacima na stranici nestali.hr riječ je o Luciji Grabrovec iz Varaždina, Ivani Herceg iz Siska i Ivi Škafec Jagić iz Čakovca. 


Nastavite čitati

Pula
 

Kako su se mladi Verudeži i Barakeri tukli šakama i kamenjem za granicu između Verude i Stoje, a zatim napuštali rodni grad

"Tullio Cerlienco, el fio del caliger de Veruda - sin postolara s Verude, upisao se u boksački klub Proletario čije je članove trenirao u gimnastičkoj dvorani škole Dante Alighieri slavni pulski boksač Otto Govich s Baraka. Tulliov me primjer privukao da idem u dvoranu učiti boksačke vještine željan da se konačno pošteno i tučem i tako napredujem u hijerarhiji dei muli de strada. Završio sam i na ringu, tukao sam se i krvario. Bio sam postao i šampion Pule u papir kategoriji na ponos svog oca", piše Krizmanić

Pula
 

Iz malog pulskog studija "Staša design" dizajnerska roba putuje u sve kutke svijeta. "Oduvijek sam govorila da ću biti ili učiteljica ili modna kreatorica"

Prije sam uvijek osmišljavala kolekcije iznova, a za izradu modela mi treba tri, četiri mjeseca, odnosno od crteža do modela koji ću izrađivati. Međutim, sada brend ima neku prepoznatljivu crtu i zato radim na starim modelima, malo mijenjam, prekrajam, prepravljam. To je proces. Dakle, radim ono s čim sam i počela i slijedim tu svoju prepoznatljivost, koristim iste materijale, ali druge boje i ubacim uvijek nešto moje, jer ne pratim baš modne trendove u svijetu. Općenito jako malo pratim modnu industriju, jer što manje gledam to bolje onda sam potpuno svoja, nema mogućnosti da me 'povuče' nešto tuđe, govori Staša Doblanović Randall

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.