Politika i društvo

počinje s radom 1. ožujka

Razriješena Cinzia Počeko Kranjec - Goran Pereša novi direktor Castruma

Stajalište je Nadzornog odbora i Skupštine društva da je kandidat Goran Pereša visoko motiviran za postizanje ciljeva od dobrobiti za društvo te da u podjednakoj mjeri izražava spremnost samostalnog donošenja odluka i preuzimanja odgovornosti, kao i sklonosti delegiranju i timskom radu


 
2 min
Zoran Angeleski

Stajalište je Nadzornog odbora i Skupštine društva da je kandidat Goran Pereša visoko motiviran za postizanje ciljeva od dobrobiti za društvo te da u podjednakoj mjeri izražava spremnost samostalnog donošenja odluka i preuzimanja odgovornosti, kao i sklonosti delegiranju i timskom radu

Skupština trgovačkog društva Castrum Pula 97 d.o.o. na danas održanoj sjednici, a nakon provedenog javnog natječaja, donijela je odluku kojom se opoziva dosadašnja članica Uprave direktorica Cinzia Počeko Kranjec i imenuje novi član Uprave – direktor Goran Pereša.

Trgovačko društvo Castrum Pula 97 d.o.o. zaprimilo je pet prijava od čega jedna prijava nije ispunjavala uvjete natječaja.

Kandidati su podvrgnuti pisanom i usmenom testiranju kojim se izvršila procjena psihološkog profila i kompetencija kandidata, odnosno ciljeva i motivacija za rad.

Stajalište je Nadzornog odbora i Skupštine društva da je kandidat Goran Pereša visoko motiviran za postizanje ciljeva od dobrobiti za društvo te da u podjednakoj mjeri izražava spremnost samostalnog donošenja odluka i preuzimanja odgovornosti, kao i sklonosti delegiranju i timskom radu.

Novi direktor Goran Pereša je prilikom prezentacije programa u fokus stavio daljnji napredak društva, transparentnost, društvenu odgovornost te zelene politike.

Imenovani će temeljem pozitivnih propisa Republike Hrvatske te drugim pravnim aktima trgovačkog društva Castrum Pula 97 d.o.o. početi s obavljanjem svoje funkcije 1. ožujka 2022. godine.

Hoće li institucije nešto učiniti sa zabilješkom Cinzije Počeko Kranjec i kolegice o iPadima za Borisa Miletića i Aleksandra Matića?

Kad je posrijedi Cinzia Počeko Kranjec, treba podsjetiti da je Istra24 prije devet dana objavila dokument, internu bilješku, koje su potpisale ona i Slavica Mašinović, a u kojem je vidljivo da je bivši direktor Castruma Aleksandra Matića naložio svojoj djelatnici da naruči dva tableta te da ih falsificiranjem prikaže kao troškove izmišljnih usluga.

Podsjetimo, u nedavnoj prijavi koju je protiv višegodišnjeg direktora Castruma Aleksandra Matića podnio SDP-ov županijski vijećnik Danijel Ferić, navode se iznimno ozbiljne optužbe. Citiramo: 

"Ispostavljen je lažni račun od strane td Istracom d.o.o. za radove složenih podešavanja uređaja u iznosu od 17.000,00 kn. Djelatnici Castruma navode da ti radovi nisu nikada izvršeni i da se radi o lažnom računu kojim se prikrila kupnja dvaju Apple iPad tableta koje je naručio direktor Aleksandar Matić.

Vrijednost iPada je cca 16.480 kuna. Prema riječima djelatnika, jedan je iPad poklonjen Borisu Miletiću, tadašnjem gradonačelniku grada Pule, a drugi je otuđio sam Aleksandar Matić."

U sklopu prijave istarskoj policiji i županijskom državnom odvjetništvu (koji se, gle, i dalje ne oglašavaju), dostavljena je i zabilješka u kojoj dvije djelatnice gradske tvrtke za upravljanje zgradama "Castrum Pula 97" ukazuju da su primorane na nešto što se protivi njihovoj savjesti. Ponavljamo zabilješku:

- Ja, Slavica Mašinović, voditelj računovodstva i Cinzia Počeko Kranjec, pišemo zajedno ovu bilješku ukoliko dođe do neželjenih situacija, a morale smo postupati po nalogu direktora Aleksandra Matića, te se njegovom nalogu nismo mogle suprotstaviti. Od tvrtke "Istracom" dostavljena su dva tableta, a račun je na računalne radove od 14.05 - do 28.05. 2021. Gospodin Zenzerović je sa zadrškom pristao da to učini jer nam je pružao usluge održavanja informatičke infrastrukture, ali Cinzia je dobila nalog od direktora da mu prenese da to provede tako kako je proveo. Smatramo da smo svo troje dovedeni u neželjenu situaciju, ali nismo imali mogućnost drukčije postupiti", stoji u toj zabilješci koju su potpisale dvije službenice. Evo i preslika originala:


Nastavite čitati

Pula
 

Maksimalnih 1,2 milijuna kuna za energetski učinkovitiju Gradsku palaču

Riječ je o projektu zamjene klimatizacije Gradske palače čiji sustav nije u upotrebi zbog zastarjele tehnologije, a za ovaj poziv Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost udio sufinanciranja nije uvjetovao indeksom razvijenosti, poput onog za sufinanciranje energetske obnove zgrada sa svojstvom kulturnog dobra, te je i iznos koji je Pula dobila znatno viši

Pula
 

NISU POZVALI INVESTITORA NA TRIBINU ZA LUNGOMARE Aleksej Orel: "Pozvali smo sve gradske vijećnike i gradonačelnika Zoričića, nitko nam nije odgovorio"

Ne, naša je pozicija da na drugoj strani ne stoji investitor nego predstavnici Grada Pule. Naime, donošenje urbanističkih planova je u nadležnosti Gradskog vijeća, a ne investitora. S druge strane, nismo sigurno hoće li postojeći investitor, a koji je sam rekao da je projekt kupio 2016. godine, to i ostati u perspektivi, kazao je Orel i dodao: "Pozvali smo na tribinu sve gradske vijećnike i gradonačelnika Pule Filipa Zoričića, no nitko nam nije poslao službeni odgovor. Nadamo se da će bar kao privatna lica sudjelovati na današnjoj tribini"

Pula
 

BIRA SE UMJETNIČKI RAVNATELJ PULA FILM FESTIVALA Pavo Marinković: "Prijavit ću se na natječaj, posao nije završen" - Zlatko Vidačković: "Kandidirat ću se"

Prije godinu i pol dana za mjesto umjetničkog ravnatelja PFF-a, osim tada izabranog Pava Marinkovića i Zlatka Vidačkovića, kandidirali su se i povjesničarka umjetnosti i kustosica Paola Orlić, producentica Zdenka Gold, filmski i glazbeni kritičar Željko Luketić, redatelj David Lušičić, redatelj i pisac Sergej Stanojkovski, glumac Igor Galo i skladatelj filmske glazbe Ozren K. Glaser * Ovaj put umjetnički ravnatelj bira se na četiri godine

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.