Politika i društvo

BIT ĆE KOREKCIJA CIJENA

Sastanak u Puli o Kaštijunu: Prioritet je riješiti se neugodnih mirisa

Po završetku sastanka zaključeno je kako će cijena za otpad u okviru definirane količine ostati nepromijenjena, a da će se cijena za otpad koji prelazi tu granicu definirati po dovršenom postupku javne nabave, nakon čega će uslijediti novi operativni sastanak


 
2 min
Istra24

Po završetku sastanka zaključeno je kako će cijena za otpad u okviru definirane količine ostati nepromijenjena, a da će se cijena za otpad koji prelazi tu granicu definirati po dovršenom postupku javne nabave, nakon čega će uslijediti novi operativni sastanak

U Komunalnoj palači u Puli, 24. siječnja, na poziv gradonačelnika Pule Filipa Zoričića, održan je sastanak na temu definiranja cijene obrade preuzetog miješanog komunalnog otpada trgovačkog društva Kaštijun.

Nastavno na prethodno održane sastanke, gradonačelnik Zoričić pozvao je prisutne na nastavak dijaloga na temu cijene obrade preuzetog miješanog komunalnog otpada vodeći prvenstveno računa o važnosti sveobuhvatnog sustava gospodarenja otpadom te fiskalne i funkcionalne održivosti centra za gospodarenje otpadom.

Kako je naglasio, novi predloženi model obračuna nastao je na temelju prijedloga i zaključaka s ranijih sastanaka. Gradonačelnik je istaknuo kako je apsolutni prioritet riješiti problem neugodnih mirisa s Kaštijuna, zbog čega temeljni cilj ovog prijedloga i jest upravo smanjenje količina dopremljenog biootpada koji je najveći uzrok problema.

Pozivu na sastanak odazvali su se zamjenik župana Istarske županije Tulio Demetlika, gradonačelnik Buzeta Damir Kajin, gradonačelnik Labina Valter Glavičić, gradonačelnica Pazina Suzana Jašić, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, direktor Usluge Poreč Luka Maleš, gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga, gradonačelnik Vodnjana Edi Pastrovicchio, načelnik Općine Medulin Ivan Kirac, predsjednik uprave komunalnog poduzeća 6. maj Reuf Šerbečić te direktor CGO Kaštijun Dražen Stilinović.

Igor Jovin, pomoćnik pročelnice za pravne poslove Službe gradonačelnika i Gradskog vijeća predstavio je prijedlog unutar kojeg bi usluga prijevoza i obrade otpada naknada za preuzeti miješani otpad unutar definirane tjedne količine ostala nepromijenjena, dok bi se cijena povećala za one količine koje prelaze definiranu tjednu količinu otpada.

Po završetku sastanka zaključeno je kako će cijena za otpad u okviru definirane količine ostati nepromijenjena, a da će se cijena za otpad koji prelazi tu granicu definirati po dovršenom postupku javne nabave, nakon čega će uslijediti novi operativni sastanak.

Cilj ovog sastanka bio je konkretizirati cijenu obrade preuzetog miješanog komunalnog otpada koja će potaknuti sve gradove na smanjenje količina otpada koje dopremaju na Kaštijun čime će se omogućiti centru za gospodarenje otpadom bolje funkcioniranje pogotovo tijekom ljetnih mjeseci.


Nastavite čitati

Pula
 

PULA Domaće jedriličarke Una Krivić, Nika Fornažar i Iva Rokvić najbolje u klasama

U najbrojnijoj klasi Optimist (144 takmičara), pobijedio je Cristian Casetllan iz Triestina sport del Mare. U klasi ILCA 4 nastupila su 22 jedriličara i jedriličarke, najbolji je bio Jeremias Patikryl iz Češke, a među djevojkama je najbolja bila Nika Fornažar iz porečkog Horizonta. U klasi ILCA 6 u kojoj je nastupilo je 12 takmičara, najbolje se snašla Iva Rokvić iz JK Uljanik, na drugom mjestu je završio Luka Pahljina (Uljanik), dok je 3. bila Manola Miletić iz Kvarnera

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.