Politika i društvo

treći mandat

Serđo Obratov ponovno izabran za glavnog urednika Hine

Novi/stari glavni urednik Hine izrazio je nadu da će se u svom trećem mandatu, zajedno s kolegicama i kolegama, vratiti u redakcijske prostorije teško oštećene u potresu 2020., zbog čega Hinini radnici već dvije godine rade od kuće


 
1 min
HINA
Ilustracija/ Igor Soban/PIXSELL

Novi/stari glavni urednik Hine izrazio je nadu da će se u svom trećem mandatu, zajedno s kolegicama i kolegama, vratiti u redakcijske prostorije teško oštećene u potresu 2020., zbog čega Hinini radnici već dvije godine rade od kuće

Upravno vijeće Hine imenovalo je u četvrtak Serđu Obratova na novi četverogodišnji mandat za glavnog urednika Hine.

Obratov je izabran na prijedlog ravnateljice Hine, nakon provedenog javnog natječaja i savjetodavnog izjašnjavanja na kojem je dobio potporu 66,27 posto kreativnog osoblja agencije.

Na natječaju za glavnog urednika izvještajne novinske agencije, uz Obratova, kandidirala se još novinarka i urednica Hine Slavica Cvitanić.

Obratov je zahvalio na podršci koju su mu iskazali zaposlenici Hine te najavio da će u idućem četverogodišnjem razdoblju nastaviti s obogaćivanjem i nadogradnjom postojećih Hininih servisa, ali i razvojem novih, posebice na području multimedije. 

Uz ponudu novih usluga i servisa korisnicima i medijskom tržištu, u planu je daljnje 'otvaranje' Hine široj javnosti kroz pokretanje novih portala sa specijaliziranim sadržajima dostupnim svim građanima, poput tri postojeća: Zdravlje, EU i Okoliš. Time se, kako je rekao, želi dodatno učvrstiti položaj Hine kao javnog servisa temeljenog na profesionalnom, točnom, pouzdanom, brzom i nepristranom izvještavanju.  

Novi/stari glavni urednik Hine izrazio je nadu da će se u svom trećem mandatu, zajedno s kolegicama i kolegama, vratiti u redakcijske prostorije teško oštećene u potresu 2020., zbog čega Hinini radnici već dvije godine rade od kuće.

Obratov je rođen 1971. u Zagrebu, diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti, a cijeli je novinarski radni vijek proveo u Hini kao novinar i urednik podredakcije Kronika i društvo. Ovo mu je treći mandat na mjestu glavnog urednika Hine, a prvi put je imenovan u ožujku 2013.


Nastavite čitati

Filipović: Rijeku pogodilo nevrijeme epskih razmjera

Najveće štete su u gradskim ustanovama u kulturi na području Art-kvarta, dodao je riječki gradonačelnik. Kako su najavljene nove veće količine oborina tijekom četvrtka, pozvao je građane da ne dolaze u središte ako to nije nužno, u slučaju da se ponovi nevrijeme u takvom intenzitetu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.