Politika i društvo

I u splitu raspad gradske vlasti

Split: Most raskinuo suradnju s gradonačelnikom Puljkom i traži izbore

Markotić je dodao i kako je Most pokušao u posljednjih tjedan dana sastati se s gradonačelnikom Puljkom i razmotriti novonastalu situaciju nakon optužnice državnog odvjetništva protiv njegova zamjenika Ivoševića, "ali do tog sastanak nije došlo"


 
3 min
HINA

Markotić je dodao i kako je Most pokušao u posljednjih tjedan dana sastati se s gradonačelnikom Puljkom i razmotriti novonastalu situaciju nakon optužnice državnog odvjetništva protiv njegova zamjenika Ivoševića, "ali do tog sastanak nije došlo"

Tri gradska vijećnika Mosta, koji su bili dio programske suradnje sa splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom, raskinuli su tu suradnju zbog nerješavanja slučaja zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića, a splitski Most zatražio je i nove izbore.

Protiv Ivoševića je državno odvjetništvo podignulo optužnicu zbog prijetnji urednici "Slobodne Dalmacije" Nikolini Lulić da će joj se "napiti krvi".

"Mi smo postupcima gradonačelnika Puljka dovedeni pred gotov čin kojim je naša suradnja s njim, odnosno izvršnom vlašću nepopravljivo kompromitirana i bit ćemo prisiljeni tu suradnju prekinuti", istaknuo je Mostov gradski vijećnik Josip Markotić na konferenciji za novinare u Splitu.

Poručio je kako su jedini izlaz novi izbori i to, kako je rekao, ne samo za Gradsko vijeće, nego i izbori za gradonačelnika, "i inzistiramo na tim izborima".

Oni bi se, kaže, mogli održati skupa s kotarskim izborima u Splitu u lipnju ove godine.

Markotić je dodao i kako je Most pokušao u posljednjih tjedan dana sastati se s gradonačelnikom Puljkom i razmotriti novonastalu situaciju nakon optužnice državnog odvjetništva protiv njegova zamjenika Ivoševića, "ali do tog sastanak nije došlo".

"Gradonačelnik Puljak često voli reći da smo završili eru Keruma i HDZ-a. Ta njegova teza, ne samo da je kompromitirana s ovim postupcima, nego on time upravo dovodi Keruma i HDZ-a na vlast", smatra Markotić.

Markotić: Ivošević je uteg koji trena maknuti

Vijećnici stranke Pametno za Split i Dalmaciju, Možemo i Nezavisne list Ramljak-Mamić, koji su također dio programske suradnje s gradonačelnikom Puljkom, jučer su izvijestili da su "zamrznuli"  suradnju s gradonačelnikom "zbog toga što je neodlučan u rješavanju slučaja Ivošević".

Markotić je danas rekao kako je Most razgovarao s tim vijećnicima i da su dogovorne njihove jučerašnje reakcije i Mostove današnje.

"Jedina je razlika što mi inzistiramo na novim izborima", dodao je.

Što se tiče ostavke gradonačelnika Puljka i novih izbora i za gradonačelnika, Markotić je kazao kako nema druge mogućnosti nego podnošenjem ostavki vijećnika dovesti ga u situaciju da neme kvoruma.

"Mi nemamo alata i ne možemo doći pištoljem i zaprijetiti mu  reći da dadne ostavku, ali možemo kao gradski vijećnici dati ostavke i dovesti ga u situaciju da nema našu podršku i nema kvoruma", kazao je Markotić.

Odgovarajući na novinarska pitanja, rekao je da postoji mogućnost obnove suradnje kad bi Ivošević dao stavku na dužnost zamjenika gradonačelnika jer bi se "maknuo taj uteg.". Dodao je da bi u tom slučaju Ivoševića gradonačelnik Puljak mogao angažirati za svojeg savjetnika.


FOTO: Hina

Nastavite čitati

DIP: Otvorena sva biračka mjesta u inozemstvu, pa i ona u Dohi i Dubaiju

Sva su biračka mjesta otvorena, pa i ona u Dohi i Dubaiju u kojima pada obilna kiša i puše snažan vjetar, doznaje se u utorak u Državnom izbornom povjerenstvu. Na tim biračkim mjestima nema puno birača, u Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, aktivo ih se registriralo 16, a prethodno 42. To su birači s prebivalištem u Hrvatskoj koji su željeli glasovati u inozemstvu, pa su zatražili prethodnu registraciju

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.