Politika i društvo

reakcija na prozivku o uhljebljivanju

Suzana Jašić: "Namještamo li Radenku Slokoviću mjesto u Turističkoj zajednici? Tko o čemu, IDS o poštenju!"

IDS-ova izjava "priča se po gradu" podsjeća na anonimne izvore u nekim dosadašnjim člancima u mediju koji namjerno laže. To je način na koji IDS komunicira s javnošću, napadajući me na još jednoj temi o kojoj, očito, ili nije informiran ili se namjerno proizvode tračevi. Nedostojno ozbiljne političke komunikacije, tvrdi Suzana Jašić


 
3 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini

IDS-ova izjava "priča se po gradu" podsjeća na anonimne izvore u nekim dosadašnjim člancima u mediju koji namjerno laže. To je način na koji IDS komunicira s javnošću, napadajući me na još jednoj temi o kojoj, očito, ili nije informiran ili se namjerno proizvode tračevi. Nedostojno ozbiljne političke komunikacije, tvrdi Suzana Jašić

Gradonačelnica Pazina Suzana Jašić objavom na svom Facebook profilu reagirala je na jutrošnju konferenciju za novinare IDS-a o Zarečkom krovu, kazavši da je bila "prilično banalna i čak ne izaziva ni bijes zbog IDS-ovog nerješavanja problema s Potokom posljednjih 20 godina i sadašnjeg pokušaja naknadne pameti, već prezir jer ni sad nisu ponudili niti jedan konkretan prijedlog, ponavljajući tuđe i nadajući se pokojem glasu na temi o kojoj nikad nisu ništa znali; no ljudi ne pate od amnezije".

- No, ono što bih iskomentirala je sljedeća rečenica predsjednika IDS-a Pazin i gradskog vijećnika Vedrana Ivančića: "Priča se po gradu da se Slokoviću sprema mjesto u Turističkoj zajednici. Građani bi voljeli znati je li to istina".

- "Priča se po gradu" podsjeća na anonimne izvore u nekim dosadašnjim člancima u mediju koji namjerno laže. Sprema li se, dakle, mjesto Radenku Slokoviću u Turističkoj zajednici? Prosudite sami:

1. Na priloženom linku vidljivo je da je natječaj za direktora TZ-a raspisan 11.ožujka 2022. i da je već odavno završio.

2. Natječaj je raspisalo Turističko vijeće, koje i bira direktora, a ne ja. Turističko vijeće je izvršno tijelo Skupštne TZ-a i broji osam članova koje bira Skupština. Kao izvršno tijelo, Turističko vijeće priprema materijale za razmatranje na Skupštini, ali i upravlja imovinom Turističke zajednice, imenuje direktora Turističkog ureda te donosi akte koji nisu u direktnoj ingerenciji Skupštine.

3. Tko sjedi u Turističkom vijeću? Članovi Turističkog vijeća TZSI imenovani za razdoblje 2020.-2024. i to su: Ingrid Škrgat, Davorka Flego, Irena Zgrablić, Elena Šestan, Romina Brumnić, Branko Zgrablić, Aleana Mijandrušić i Martina Hrvatin. Ako ćemo pričati rječnikom IDS-a, onda ovdje ne vidim niti jednu osobu koja ima ikakve veze s političkom opcijom koju predstavljam, ali vidim nekoliko osoba povezanih s IDS-om.

4. I najvažnije, na gore spomenuti natječaj, koji je trajao čak osam dana, Radenko Sloković se nije ni javio.

5. Dakle, "priča se po gradu" je način na koji IDS komunicira s javnošću, napadajući me na još jednoj temi o kojoj, očito, ili nije informiran ili se namjerno proizvode tračevi. Nedostojno ozbiljne političke komunikacije.

6. Ovo ću reći više za moju dušu: nikad ni sa kim, ni sa sadašnjom direktoricom, ni sa Radenkom, ni s načelnicima općina koji su također dio TZ Središnja Istra, a ni s Turističkim vijećem, nisam pričala o tome tko će biti ili ostati direktor/ica TZ-a, kao ni o bilo kojem sadašnjem ili budućem zaposleniku TZ-a.
No, zanimljivo je gledati kako IDS na mene ili nas projicira svoje mokre snove o direktorskim mjestima i zapošljavanju preko veze, zaključuje gradonačelnica Jašić.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.