Politika i društvo

novi nekretninski biznis bivšeg predsjednika ids-a

SVETI JURAJ JE PRODAN? Ivan Jakovčić kupio dvije kuće u Viginima kraj Završja

Ivan Jakovčić nije želio komentirati informacije iz njegovog najužeg kruga po kojima nakon prodaje sela Sveti Juraj novi ruralni projekt želi realizirati upravo u Viginima iznad Završja. Nije želio ni potvrditi da je prodao selo i primio kaparu dok bi se cijeli kuporodajni posao navodno trebao realizirati nakon turističke sezone


 
1 min
Dražen Majić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Ivan Jakovčić nije želio komentirati informacije iz njegovog najužeg kruga po kojima nakon prodaje sela Sveti Juraj novi ruralni projekt želi realizirati upravo u Viginima iznad Završja. Nije želio ni potvrditi da je prodao selo i primio kaparu dok bi se cijeli kuporodajni posao navodno trebao realizirati nakon turističke sezone

Ivan Jakovčić kupio je nekoliko kuća u selu Vigini, kilometar sjevernije od Završja. Bivši istarski župan, europarlamentarac i počasni predsjednik IDS-a, više zemljišnih parcela i kuće u Viginima je 2019. godine kupio od troje slovenskih državljana: Vigini Albina, Tanje Saksida i Marina Gombača.

Ugovore je po Jakovčićevoj punomoći potpisala Katarina Nemet, trgovkinja nekretninama iz Novigrada i saborska zastupnica IDS-a. Jakovčić je za dvije ruševne kuće i četiri zemljišne parcele u okolici Vigina i dvije podno sela Sveti Juraj platio oko 26 tisuća eura, što se u krugovima poznavatelja nekretninskog biznisa na sjeveru Istre tumači kao izrazito povoljna cijena.

Dvije ruševne kuće u Viginima ukupne su tlocrtne površine oko 120 četvornih metara, a svaka se zgrada sastoji od prizemlja i dvije etaže. U blizini kuća nalazi se atraktivna kuća za odmor.

Četiri zemljišne parcele u okolici Vigina ukupne su veličine oko 7.500 četvornih metara.

Dvije od zemljišnih parcela ukupne veličine 1.500 četvornih metara nalaze se ispod Jakovčićeva sela Sveti Juraj koje je kilometar i pol zračne linije udaljeno od novokupljenih kuća u Viginima.

Ivan Jakovčić nije želio komentirati informacije iz njegovog najužeg kruga po kojima nakon prodaje sela Sveti Juraj novi ruralni projekt želi realizirati upravo u Viginima iznad Završja. Nije želio komentirati ni informacije da je selo Sveti Juraj već prodano i da je za to već primio kaparu dok bi se cijeli posao navodno trebao realizirati nakon turističke sezone.

Iako nam je iz nekoliko izvora potvrđeno da je novi vlasnik sela Sveti Juraj riječka stomatološka poliklinika Rident koja ima svoje ordinacije u Rijeci i Poreču, iz Ridenta su nam to demantirali. Navodno je za kupovinu Svetog Jurja zainteresiran i jedan od nekadašnjih čelnika Hypo leasing Slovenija.

Inače u selu Sveti Juraj najpoznatiji istarski političar iznajmljuje kuću za odmor koju je nazvao Villa Monte Istra. U vili je trenutno nemoguće rezervirati smještaj, ali nismo bili u prilici provjeriti je li to posljedica potpune rasprodanosti ili obustave bukinga.

Nakon prodaje sela Sveti Juraj Ivan Jakovčić u bliskim krugovima najavljuje snažniji angažman u politici.

Podsjetimo, Jakovčić je iz visoke politike izašao zbog bliske povezanosti s Dankom Končarom u spornim poslovima oko tvrtke Afarak u Finskoj. Na prošlim je lokalnim izborima započeo politički come back ulaskom u županijsku skupštinu. 


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.