Politika i društvo

podaci ministarstva za ponedjeljak

U Hrvatskoj više od 4.000 covid pozitivnih učenika i tisuću djelatnika

Pulske škole za sada se dobro drže. Situacija je u školi jako dobra i broj odsutnih učenika je jako mali. Svi su nastavnici i osoblje zdravi, poručuju iz pulske Industrijsko-obrtničke škole


 
1 min
Borka Petrović HINA ⒸFOTO: Manuel Angelini

Pulske škole za sada se dobro drže. Situacija je u školi jako dobra i broj odsutnih učenika je jako mali. Svi su nastavnici i osoblje zdravi, poručuju iz pulske Industrijsko-obrtničke škole

Ukupno 4.116 učenika i 990 djelatnika škola trenutačno je pozitivno na covid, a u samoizolaciji je 1.700 učenika i 118 djelatnika, pokazuju podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja od ponedjeljka.

Najviše aktivnih slučajeva među učenicima ima Grad Zagreb, a među djelatnicima Splitsko-dalmatinska županija. Najmanje oboljelih učenika imaju Međimurska (28), Požeško-slavonska (23) i Virovitičko-podravska županija (15).

Grad Zagreb ima i najviše učenika u samoizolaciji - 482 (311 u osnovnim i 171 u srednjim školama). Slijede Zagrebačka (172), Primorsko-goranska (162) i Splitsko dalmatinska županija (116). Najmanje je učenika u samoizolaciji u Karlovačkoj (12), Virovitičko-podravskoj (7) i Međimurskoj županiji (4).

Od ukupno 990 covid pozitivnih djelatnika škola, najveći ih je broj na području Splitsko-dalmatinske županije - 253. Slijede Grad Zagreb (195), Primorsko-goranska županija (76) i Dubrovačko neretvanska županija (68).

Pulske škole za sada se dobro drže. Kako nam nam naveli iz Industrijsko-obrtničke škole oni će drugo polugodište raditi neposredno s učionicama i radionicama po modelu A, osim ako se nešto nepredviđeno ne desi. Isto su nam potvrdili i iz drugih srednjih škola.

- Situacija je u školi jako dobra i broj odsutnih učenika je jako mali. Svi su nastavnici i osoblje zdravi, poručuju iz ove pulske srednje škole.


Nastavite čitati

NO HEP-a predlaže imenovanje revizora, ništa od smjene Barbarića

Mediji su jučer i danas spekulirali da bi jedna od tema sjednice HEP-ova nadzornog odbora mogla biti smjena predsjednika uprave HEP-a Frane Barbarića, zbog njegove uloge u "aferi plin za cent" i izgradnje vikendice na Hvaru bez građevinske dozvole. No, u priopćenju sa sjednice o tome nema ništa

Odbor za medije prihvatio izvješća o radu HRT-a i VEM-a za 2022.

Zvane Brumnić (Socijaldemokrati) ocijenio je da ''izvješće HRT-a nije dobro jer puno toga nije jasno'', a Karolina Vidović Krišto (OIP), kao ''gošća'' sjednice odbora kojem nije članica, u više je navrata iznijela niz ocjena od da je ''program HRT-a isporučivanje PR oglasa Vlade'', pa sve do programske ''šutnje o lopovluku'', ''apsolutnoj cenzuri'' i ''medijskom mraku gorem nego u komunizmu''

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.