Politika i društvo

podaci ministarstva za ponedjeljak

U Hrvatskoj više od 4.000 covid pozitivnih učenika i tisuću djelatnika

Pulske škole za sada se dobro drže. Situacija je u školi jako dobra i broj odsutnih učenika je jako mali. Svi su nastavnici i osoblje zdravi, poručuju iz pulske Industrijsko-obrtničke škole


 
1 min
Borka Petrović HINA ⒸFOTO: Manuel Angelini

Pulske škole za sada se dobro drže. Situacija je u školi jako dobra i broj odsutnih učenika je jako mali. Svi su nastavnici i osoblje zdravi, poručuju iz pulske Industrijsko-obrtničke škole

Ukupno 4.116 učenika i 990 djelatnika škola trenutačno je pozitivno na covid, a u samoizolaciji je 1.700 učenika i 118 djelatnika, pokazuju podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja od ponedjeljka.

Najviše aktivnih slučajeva među učenicima ima Grad Zagreb, a među djelatnicima Splitsko-dalmatinska županija. Najmanje oboljelih učenika imaju Međimurska (28), Požeško-slavonska (23) i Virovitičko-podravska županija (15).

Grad Zagreb ima i najviše učenika u samoizolaciji - 482 (311 u osnovnim i 171 u srednjim školama). Slijede Zagrebačka (172), Primorsko-goranska (162) i Splitsko dalmatinska županija (116). Najmanje je učenika u samoizolaciji u Karlovačkoj (12), Virovitičko-podravskoj (7) i Međimurskoj županiji (4).

Od ukupno 990 covid pozitivnih djelatnika škola, najveći ih je broj na području Splitsko-dalmatinske županije - 253. Slijede Grad Zagreb (195), Primorsko-goranska županija (76) i Dubrovačko neretvanska županija (68).

Pulske škole za sada se dobro drže. Kako nam nam naveli iz Industrijsko-obrtničke škole oni će drugo polugodište raditi neposredno s učionicama i radionicama po modelu A, osim ako se nešto nepredviđeno ne desi. Isto su nam potvrdili i iz drugih srednjih škola.

- Situacija je u školi jako dobra i broj odsutnih učenika je jako mali. Svi su nastavnici i osoblje zdravi, poručuju iz ove pulske srednje škole.


Nastavite čitati

Plavi Orkestar ovog ljeta u Opatiji i Vrsaru

Sarajevski bend, poznat po antologijskim pjesmama  "Suada", "Bolje biti pijan nego star", "Ako su to samo bile laži", izdalo je 8 albuma, koji su se ukupno prodali u tiražu od preko 5 milijuna primjeraka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.