Politika i društvo

JUČER ih stiglo 50-ak

U Istri više od 900 ukrajinskih izbjeglica

Istarski Crveni križ poziva građane u Istri da se odazovu u akciji prikupljanja materijalne humanitarne pomoći za izbjeglice iz Ukrajine jer, kako se neslužbeno doznaje, odaziv i nije bio baš velik


 
1 min
HINA
Foto: Hina

Istarski Crveni križ poziva građane u Istri da se odazovu u akciji prikupljanja materijalne humanitarne pomoći za izbjeglice iz Ukrajine jer, kako se neslužbeno doznaje, odaziv i nije bio baš velik

Pedesetak izbjeglica iz ratom pogođene Ukrajine stiglo je u Istru u protekla 24 sata, a trenutno ih je na istarskom poluotoku 921. Smještene su na sigurnim lokacijama u privatnim kućama, potvrdila je u četvrtak ravnateljica istarskog Društva Crvenog križa Sandra Stipanov.

Istarski Crveni križ poziva građane u Istri da se odazovu u akciji prikupljanja materijalne humanitarne pomoći za izbjeglice iz Ukrajine jer, kako se neslužbeno doznaje, odaziv i nije bio baš velik.

"Naravno, ruku pomoći pruža svatko tko može. U sklopu humanitarne akcije prikuplja se hrana i higijenske potrepštine od brašna, ulja, riže, šećera i tjestenine, do sapuna za ruke, četkica za zube, pelena i šampona za djecu", istaknula je Stipanov.

Dodala je kako je popis artikala rezultat dogovora s Crvenim križevima iz Ukrajine i okolnih zemalja temeljem provjere stanja izravno na terenu.

Građani koji mogu i žele pomoći izbjeglicama iz Ukrajine navedene proizvode mogu donirati u najbližem društvu Crvenog križa u gotovo svim istarskim gradovima.


Nastavite čitati

Istra
 

IDS 'MINIRAO' SJEDNICU PAZINSKOG GRADSKOG VIJEĆA Vedran Ivančić (IDS): "Radi se o puno odluka koje su se donijele na štetu Grada Pazina", Suzana Jašić (Možemo!): "Bankomati im se smanjuju, zato postaju nervozni"

Vedran Ivančić odbio je voditi zadnju sjednicu Gradskog vijeća zbog točke dnevnog reda koja sadržava prijedlog drukčiji od onog s kojim su se slagali. Gradonačelnica Jašić kaže da je prijedlog bio na javnom savjetovanju, ali se IDS nije htio očitovati. IDS pak tvrdi da ona laže. Cijela priča slična je zagonetki 'je li starija kokoš ili jaje' jer je prijedlog izmijenjen, ali nakon što su uvažene sugestije na savjetovanju, na koje se IDS nije uključio s načelnom podrškom. Kako bilo, HDZ je bespogovorno stao uz IDS

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.