Politika i društvo

U COWORKINGU U PULI

U organizaciji Savjeta mladih održano predavanje „Izbori su, a imamo li izbora?“

Pozivu su se odazvale i svoje ideje prezentirale mladima, političke stranke: IDS, za Rijeke pravde SDP i CENTAR, zatim Možemo!, Radnička fronta, Republika, HDZ i MOST.


 
1 min
Istra24
foto: Grad Pula Pola

Pozivu su se odazvale i svoje ideje prezentirale mladima, političke stranke: IDS, za Rijeke pravde SDP i CENTAR, zatim Možemo!, Radnička fronta, Republika, HDZ i MOST.

U organizaciji Savjeta mladih Grada Pula - Pola danas je u prostorijama Coworking centra Pula održano predavanje za mlade pod nazivom „Izbori su, a imamo li izbora?“

U prvom dijelu predavanja, Lucija Dumančić Jovanović, koordinatorica za razvoj i provedbu GONG-ovih programa namijenjenih razvoju građanske pismenosti i Nino Šarić, predsjednik Savjeta mladih Grada Pula - Pola mladima su predstavili ulogu i način rada Hrvatskog sabora, Predsjednika Republike i Europskog parlamenta kao i ulogu i važnost sudjelovanja mladih u izborima za njihove članove.

foto: Grad Pula Pola

U drugom dijelu političke stranke, koje su se odazvale pozivu na sudjelovanje, imale su priliku upoznati mlade s bitnim dijelovima svojih programa s posebnim naglaskom na obrazovanje, demokratičnost društva, poreznu politiku i birokraciju, legalizaciju marihuane, stambenu politiku, antikorupcijsku politiku i klimatske promjene.

foto: Grad Pula Pola

Pozivu Savjeta mladih odazvale su se, i svoje ideje prezentirale mladima, političke stranke: IDS, za Rijeke pravde SDP i CENTAR, zatim Možemo!, Radnička fronta, Republika, HDZ i MOST.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Pulska magistra farmacije Martina Meštrović napustila je ljekarnu i okrenula se izradi unikatnih botaničkih terarija: "Umjesto jednog stalnog posla, sada radim šest, ali u svakom uživam"

"Mama je 36 godina bila cvjećarka na Brijunima, radila je aranžmane još za Tita. Naša je kuća uvijek bila ispunjena biljem, cvijećem i ta je ljubav prema prirodi uvijek bila u meni, sada je napokon izašla na površinu. Želja mi je ljudima omogućiti da u svoj životni prostor unesu energiju biljaka putem prirode koju uspijevam ugurati u bocu", veli nam Martina Meštrović

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.