Politika i društvo

USELJENJA TIJEKOM LISTOPADA

U pola godine u Petrinji i Glini izgrađena 131 kuća. Uskoro niče novo županijsko naselje Petrinia

Raspisana je javna nabava i za izgradnju šest višestambenih zgrada u sisačkoj Capraškoj ulici. Na području cijele županije bit će izgrađeno oko tisuću novih stanova


 
2 min
HINA
Foto: Hina

Raspisana je javna nabava i za izgradnju šest višestambenih zgrada u sisačkoj Capraškoj ulici. Na području cijele županije bit će izgrađeno oko tisuću novih stanova

Na području Petrinje i Gline u pola je godine izgrađena 131 kuća u kojima će privremeno boraviti korisnici stambenih kontejnera, do obnove njihovih kuća stradalih u potresu. 

Županijsko naselje Petrinia u Petrinji Sisačko-moslavačka županija gradi na dvije lokacije, u Ulici Ive Maline gdje je 41 kuća i Ulici Rudolfa Hercega sa 16 kuća. Osim kuća površine 45 četvorna metra, u kojima se već montira namještaj, naselja će imati i objekte društvene namjene. 

Useljenje u kuće očekuje se tijekom listopada, najavio je župan Ivan Celjak tijekom obilaska naselja. Dodao je da je u kratkom roku proveden postupak javne nabave, napravljen projekt i počela izgradnja.

Županija je objavila javni poziv za dodjelu stambenih jedinica na privremeno korištenje na području Gline i Petrinje koji je otvoren do 25. rujna i nalazi se na internetskoj stranici.

Osim u Petrinji, u izgradnji su i Banovi dvori u Glini gdje su izgrađene 74 kuće, od kojih je njih 30 već namješteno i spremno za useljenje. 

Celjak je rekao kako će treće županijsko naselje biti u Sisku, na Zelenom brijegu, gdje se rade temelji na kojima će biti postavljeno 35 kuća i jedan objekt za društvene namjene.

Državni tajnik u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić istaknuo je kako je ubrzana dinamika izgradnje zamjenskih obiteljskih kuća u sklopu organizirane obnove koju provodi država, ali i izgradnja višestambenih zgrada koje se financiraju iz državnog proračuna.

Istaknuo je da će sredinom listopada biti završeno osam višestambenih zgrada na području grada Petrinje sa 128 stanova, a u Glini 4 višestambene zgrade s 52 stana.

Raspisana je javna nabava i za izgradnju šest višestambenih zgrada u sisačkoj Capraškoj ulici. Na području cijele županije bit će izgrađeno oko tisuću novih stanova, rekao je Orlić.


Nastavite čitati

MILANOVIĆ: "Vlade HDZ-a i DP-a ni Putin ne bi osmislio, to se zove maskirovka"

„Ne prijeti Hrvatskoj nikakav ustašluk. Ako će je netko od te izmišljene prijetnje branit - to sam ja. I to su drugi centristi i ljevičari, ali te prijetnje u Hrvatskoj nema. Postoji prijetnja lopovluka i korupcije kada jedan Pupovac i njemu slični najnormalnije dignu ruku za Turudića i u tome ne vide ništa sporno. Prije toga najnormalnije opstruira izbor Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda. Dakle, čovjek radi isključivo ono što mu kaže Plenković. Takvu ljubav nitko nije vidio. To je važno, to je za nas važnije od Palestine i Izreala“, zaključio  je predsjednik Milanović

Terećenje poginulog vozača kombija od strane Banožića i neizravno vještaka nadilazi pravo okrivljenika da se brani i neistinama

Slučaj Banožić drastično prelazi okvire prometne nesreće, a sve ono što se događalo nakon tragičnog događaja (policijski očevid, osiguranje dokaza, pravosudni postupak..) ukazuje na mogućnost pogodovanja bivšem ministru obrane, prvenstveno u ispitivanju alkohoiliziranosti te dvostrukih pravosudnih kriterija (usporedba s uhićenom Albankom nakon tragične nesreće kod Dubrovnika), piše prometni stručnjak Željko Marušić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.