Politika i društvo

USELJENJA TIJEKOM LISTOPADA

U pola godine u Petrinji i Glini izgrađena 131 kuća. Uskoro niče novo županijsko naselje Petrinia

Raspisana je javna nabava i za izgradnju šest višestambenih zgrada u sisačkoj Capraškoj ulici. Na području cijele županije bit će izgrađeno oko tisuću novih stanova


 
1 min
HINA
Foto: Hina

Raspisana je javna nabava i za izgradnju šest višestambenih zgrada u sisačkoj Capraškoj ulici. Na području cijele županije bit će izgrađeno oko tisuću novih stanova

Na području Petrinje i Gline u pola je godine izgrađena 131 kuća u kojima će privremeno boraviti korisnici stambenih kontejnera, do obnove njihovih kuća stradalih u potresu. 

Županijsko naselje Petrinia u Petrinji Sisačko-moslavačka županija gradi na dvije lokacije, u Ulici Ive Maline gdje je 41 kuća i Ulici Rudolfa Hercega sa 16 kuća. Osim kuća površine 45 četvorna metra, u kojima se već montira namještaj, naselja će imati i objekte društvene namjene. 

Useljenje u kuće očekuje se tijekom listopada, najavio je župan Ivan Celjak tijekom obilaska naselja. Dodao je da je u kratkom roku proveden postupak javne nabave, napravljen projekt i počela izgradnja.

Županija je objavila javni poziv za dodjelu stambenih jedinica na privremeno korištenje na području Gline i Petrinje koji je otvoren do 25. rujna i nalazi se na internetskoj stranici.

Osim u Petrinji, u izgradnji su i Banovi dvori u Glini gdje su izgrađene 74 kuće, od kojih je njih 30 već namješteno i spremno za useljenje. 

Celjak je rekao kako će treće županijsko naselje biti u Sisku, na Zelenom brijegu, gdje se rade temelji na kojima će biti postavljeno 35 kuća i jedan objekt za društvene namjene.

Državni tajnik u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić istaknuo je kako je ubrzana dinamika izgradnje zamjenskih obiteljskih kuća u sklopu organizirane obnove koju provodi država, ali i izgradnja višestambenih zgrada koje se financiraju iz državnog proračuna.

Istaknuo je da će sredinom listopada biti završeno osam višestambenih zgrada na području grada Petrinje sa 128 stanova, a u Glini 4 višestambene zgrade s 52 stana.

Raspisana je javna nabava i za izgradnju šest višestambenih zgrada u sisačkoj Capraškoj ulici. Na području cijele županije bit će izgrađeno oko tisuću novih stanova, rekao je Orlić.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.