Politika i društvo

NA KRAJU DANA

U Puli venu makovi, u Vodnjanu jedna politička stranka

U nastavku serijala o Istarskom veleučilištu sutra objavljujemo tko je novi član Upravnog vijeća kojeg je, kao svoga člana, imenovala Istarska županija * Ministarstvo i županija donijelo odluke o legalitetu digitalnog panoa na ulazu u Vodnjan * Analiziramo vodnjansku političku scenu pred predstojeće izbore za Mjesne odbore


 
2 min
Nera Softić ⒸFOTO: Dean Mladenović

U nastavku serijala o Istarskom veleučilištu sutra objavljujemo tko je novi član Upravnog vijeća kojeg je, kao svoga člana, imenovala Istarska županija * Ministarstvo i županija donijelo odluke o legalitetu digitalnog panoa na ulazu u Vodnjan * Analiziramo vodnjansku političku scenu pred predstojeće izbore za Mjesne odbore

Skeptični su Puljani što se tiče radova po gradu. Vijest da kreće asfaltiranje ceste kod glavne pošte dočekali su na nož. Barem sudeći po komentarima. Ne vjeruju da su radovi gotovi. Vjeruju da su zatrpani zbog turista, pa će ih ponovno otkopati kad odu. Falit će opet neki ventil, jedan je od komentara. Nadajmo se da neće biti tako.

Danas smo, za one koji ne znaju, otkrili da postoji rješenje za nezakonito odlaganjem komine, i to nadohvat ruke. U galižanskoj industrijskoj zoni nalazi se pogon tvrtke J.T. Energy d.o.o. koji je potpuno opremljen za rješavanje tog problema. Uz relativno mala ulaganja, eto rješenja za prestanak uništavanja prirode.

Usprkos svoj sili natječaja, onog za pročelnike u pulskoj gradskoj upravi Filipa Zoričića nema na vidiku. I dalje su na funkcijama po ovlaštenju gradonačelnika. Kad će, ne zna se.

Ne zna se ni kad će renesansa istarskih željeznica. Velikim obećanjima političara usprkos. Dotad, kao što nam je danas ispričala studentica iz Pule, put od Rijeke do Pule, ili obrnuto, traje punih pet sati. Vlakom naravno. Koji je često u kvaru. Pa se onda čeka zamjenski prijevoz. Satima. I tako u nedogled.

Današnja dobra vijest je pak da je otkriven i uhićen provalnik i razbijač automobila u Boškovićevom usponu u Puli.

Danas su s vama bili Leo i Nera, a sutra uz potonju, portal uređuje Silvio.

U nastavku serijala o Istarskom veleučilištu sutra objavljujemo tko je novi član Upravnog vijeća kojeg je, kao svoga člana, imenovala Istarska županija. Na prijašnjem radnom mjestu dio zaposlenika optužio ga je za agresivnu komunikaciju i nepotizam.

Ministarstvo i županija donijelo odluke o legalitetu digitalnog panoa na ulazu u Vodnjan. Sutra donosimo detalje.

Analiziramo vodnjansku političku scenu pred predstojeće izbore za Mjesne odbore. Jedna sa se stranka posebno ističe. Ne po dobrom.

„Makovi“ kod velikog pulskog rotora, prepoznatljiv gradski detalj, polako ali sigurno venu. Što im se dogodilo i postoji li rješenje otkrivamo u sutrašnjoj priči.

Odjavljujemo se uz fotografiju našeg Deana Mladenovića zalaskom sunca u Peroju. Laku i mirnu noć vam želi redakcija Istre24.


Nastavite čitati

Istra
 

RIBARSKA FEŠTA U VRSARU: Dobra zabava i okusi mora

Posjetitelje  čekaju ne samo slasne sardele na žaru, ukusni pedoći na buzaru, već i polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukanci s kaneštrelama, kapešante, pedoći, riba na žaru, burger od tune, pašteta od tune, fritto misto, brodet po recepturi lokalnih ribara i kuharica

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.