Politika i društvo

U TIJEKU FINANCIJSKA FORENZIKA

USKOK istražuje nezakonito trošenje novca u Vojnoj sigurnosno-obavještajnoj agenciji

Sumnja se da su vojni špijuni pronevjerili iznos od dva milijuna kuna, što i nije konačan broj, a navodno je riječ o novcu za službena putovanja i zadaće u misijama u Poljskoj, Libanonu i Litvi


 
1 min
HINA
Foto: Hina

Sumnja se da su vojni špijuni pronevjerili iznos od dva milijuna kuna, što i nije konačan broj, a navodno je riječ o novcu za službena putovanja i zadaće u misijama u Poljskoj, Libanonu i Litvi

USKOK istražuje nezakonito trošenje državnog novca u Vojnoj sigurnosno- obavještajnoj agenciji, prikuplja se dokumentacija i istražuju sumnje na račun vojnih špijuna, ali i nekoliko bliskih suradnika čelnog čovjeka te vojne agencije, potvrđeno je u srijedu Dnevniku Nove TV.

Kako je rečeno, istražuju se putni nalozi, želi se utvrditi imaju li isplate među vojnim obavještajcima i pokriće, a tužitelji su se uključili u slučaj mjesecima nakon što je Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost upozorio da se ondje krši zakon, a novac vojne agencije nezakonito troši.

Sumnja se da su vojni špijuni pronevjerili iznos od dva milijuna kuna, što i nije konačan broj, a navodno je riječ o novcu za službena putovanja i zadaće u misijama u Poljskoj, Libanonu i Litvi.

Siniša Hajdaš Dončić iz Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost rekao je za Novu TV da definitivno ima kaznene odgovornosti, jer ako je nestao novac, to je kaznena odgovornost.

"Vidljivo je da je stvar ozbiljna, jer je i DORH ušao i radi se jedna financijska forenzika", dodao je. 

Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje da nitko od najmanje desetak osoba i djelatnika agencije upletenih u aferu nije suspendiran, ali rade na drugim pozicijama. 

Iz MORH-a poručuju da se Vojna sigurnosno- obavještajna agencija očitovala da zbog zakonskih ograničenja nije u mogućnosti odgovoriti na pitanja o tome.

"Situacija je definitivno šizofrena. VSOA je važna sastavnica hrvatskog sigurnosno- obavještajnog sustava i mislim da je vrijeme da gospodin Plenković prihvati Milanovićev poziv na zajednički operativni sastanak, jer ovo je pitanje i sigurnosti i Hrvatske kao države", rekao je Hajdaš Dončić.


Nastavite čitati

Prošao nacrt prijedloga promjene Ustava

Riječ je o promjeni Ustava u dijelu koji se tiče referenduma o promjeni samog Ustava ili organskih zakona i s tim povezane izmjene Ustavnog zakona o Ustavnom sudu koje će uputiti na plenarnu sjednicu Sabora * Mijenaju se i odredbe o izboru ustavnih sudaca

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.