Politika i društvo

USVOJEN PRIJEDLOG ZA RAZRJEŠENJEM

VAPAJ OČAJNIH RADNIKA URODIO PLODOM Smijenjena ravnateljica rovinjskog Centra za socijalnu skrb Ana Božić

- Drago nam je da je napokon riješena situacija na koju upozoravamo već više od godinu dana i da će radnici moći bez dodatnog stresa i ponižavanja raditi svoj posao. Ovo je signal ministru da treba preispitati rad inspekcije i više pažnje pokloniti vapajima očajnih radnika, kazala nam je danas Jadranka Dimić, predsjednica Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi komentirajući rovinjski slučaj


 
1 min
Martina Pereša ⒸFOTO: Manuel Angelini
Centar za socijalnu skrb Rovinj

- Drago nam je da je napokon riješena situacija na koju upozoravamo već više od godinu dana i da će radnici moći bez dodatnog stresa i ponižavanja raditi svoj posao. Ovo je signal ministru da treba preispitati rad inspekcije i više pažnje pokloniti vapajima očajnih radnika, kazala nam je danas Jadranka Dimić, predsjednica Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi komentirajući rovinjski slučaj

Na danas održanoj Sjednici Upravnog vijeća rovinjskog Centra za socijalnu skrb, smijenjena je dosadašnja ravnateljica, Ana Božić. Ova diplomirana socijalna radnica na poziciju ravnateljice rovinjskog Centra stigla je prije nešto više od godinu i pol dana.

Usvojen prijedlog za razrješenjem

Na današnjoj sjednici preispitivala se njezina odgovornost, a nastavno na Izvješće o provedenom upravnom nadzoru od strane Samostalnog sektora za upravni i inspekciji nadzor u socijalnoj skrbi kojim, pak, nije bilo utvrđeno kršenje prava radnika.

 

Unatoč takvom Izvješću, kako nam je potvrdila i sama Božić, usvojen je prijedlog jedne članice Upravnog vijeća za razrješenjem ravnateljice. Kao razlog navedeno je nezadovoljstvo dijela radnika, ujedno i članova Sindikata socijalne skrbi, s načinom vođenja Centra, o čemu je početkom mjeseca pisala novinarka Istre24 Borka Petrović.

Radnici Centra optužili su tada javno ravnateljicu Božić za mobbing i „raspad sustava brige o korisnicima“.

Teške optužbe na račun ravnateljice

- U centru trenutno nema nijednog socijalnog radnika i to nikome nije čudno, nikome se ne pali alarm. Nadležnom ministarstvu uputili smo dopis kojim tražimo da nas oslobode odgovornosti od mogućih posljedica po nekog od korisnika radi zakašnjelih postupaka, kazali su tada djelatnici kolegici Petrović.

Ravnateljica Božić te je navode naknadno ocijenila posve neistinitima i iskonstruiranima.

Jadranka Dimić, Foto: SZDSSH

"Ovo je signal ministru"

- Nakon jučerašnjeg priopćenja ministarstva o urednom inspekcijskom nalazu i dobrom poslovanju ravnateljice CZSS Rovinj, današnja smjena iste je svojevrsni salto mortale. Sami sebi skaču u usta. S druge strane, drago nam je da je napokon riješena situacija na koju upozoravamo već više od godinu dana i da će radnici moći bez dodatnog stresa i ponižavanja raditi svoj posao. Ovo je signal ministru da treba preispitati rad inspekcije i više pažnje pokloniti vapajima očajnih radnika, jer svaki nam je kvalitetan radnik u sustavu koji muči nedostatak radne snage, zlata vrijedan, kazala nam je danas Jadranka Dimić, predsjednica Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, komentirajući rovinjski slučaj.

 


Nastavite čitati

Istra
 

PALIAGA PRIZNAO DA JE SCHIOZZI KRIV, ali kaže da on to nije mogao znati

Danas se razbuktala afera „Pos stanovi Rovinj – Schiozzi“, objavili smo vijest da je Državni inspektorat naložio rušenje kuće s bazenom u naselju Grabri i detektirali gomilu smeća u bivšem Istrinom skladištu u pulskoj Šijani * Sutra objavljujemo što će s tim smećem učiniti i osoba koja ga je nagomilala - kontroverzni zagrebački poduzetnik Predrag Đorđević * Nastavlja se farsa s odgodama ročišta u slučaju pazinskih IDS-ovaca, a mišljenje o biciklistima po istarskim prometnicama zatražili smo od...uspješnih biciklista

Istra
 

MJESTO SUSRETA I POSEBNIH DOGAĐANJA: preuređuje se Trg Matka Laginje u Rovinjskom Selu

Planiraju se urediti zelene površine i rasvjeta čime će se zaokružiti uređenje Trga koji bi time vratio socijalnu ulogu mjesta okupljanja, komunikacije i posebnih društvenih događanja * Predviđena je i fizička barijera uz glavnu prometnicu za zaštitu pješačke zone trga, prostor za organizaciju javnih manifestacija, parkiralište uz prostor trga, mjesta za poček autobusa, oblikovanje partera koristeći kamenu strukturu različitih obrada, te integracija vegetacijske strukture kao sastavnog djela oblikovanja trga i ambijentalna rasvjeta

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.