republika - dugi
Politika i društvo

reagirala na jučerašnja privođenja

Vidović Krišto: Građani imaju pravo pozivati da se političari gađaju trulim jajima

"Andrej Plenković, koji je šestu godinu premijer, koji iza sebe vuče dugu listu korupcionaških afera u koje je osobno upleten, koji ima pet milijardi kuna na računu, a vlada nije obnovila nijednu kuću ni na Banovini, ni u Zagrebu, jest simbol nesposobnosti i protudemokratskog stanja koji predvode komunističkih moćnika u Hrvatskoj", istaknula je Krišto


 
2 min
HINA

"Andrej Plenković, koji je šestu godinu premijer, koji iza sebe vuče dugu listu korupcionaških afera u koje je osobno upleten, koji ima pet milijardi kuna na računu, a vlada nije obnovila nijednu kuću ni na Banovini, ni u Zagrebu, jest simbol nesposobnosti i protudemokratskog stanja koji predvode komunističkih moćnika u Hrvatskoj", istaknula je Krišto

Građani imaju pravo pozivati da se političari gađaju trulim jajima, poručila je u srijedu nezavisna zastupnica Karolina Vidović Krišto, ocijenivši kao sramotno iživljavanje vladajućih policijsko postupanje nad dvojicom Zadrana zbog navodnih prijetnji premijeru Andreju Plenkoviću preko Facebooka.

Privođenje 72-godišnjaka iz Briševa, koji je na Facebooku objavio da Plenkovića "treba dočekati pokvarenim jajima" kad dođe u Zadar, te 49-godišnjaka iz Kakme koji je premijera nazvao "pavijanom", Vidović Krišto je u priopćenju nazvala sramotnim iživljavanjem "korumpiranih, odnarođenih, vladajućih struktura" te nedvojbenim protudemokratskim činom.

"Hrvatski građani opravdano, u svojoj bespomoćnosti i izloženi bahatim moćnim strukturama, imaju pravo pozivati da se trulim jajima gađaju političari", naglasila je.

Upozorila je da je Hrvatska suočena s rijetko viđenom bahatošću vladajućih struktura koje otvoreno krše zakone, protupravno se bogate, korumpiraju medije te protuustavno upravljaju pravosuđem.

"Andrej Plenković, koji je šestu godinu premijer, koji iza sebe vuče dugu listu korupcionaških afera u koje je osobno upleten, koji ima pet milijardi kuna na računu, a vlada nije obnovila nijednu kuću ni na Banovini, ni u Zagrebu, jest simbol nesposobnosti i protudemokratskog stanja koji predvode komunističkih moćnika u Hrvatskoj", istaknula je.

"Postavljam pitanje - tko će poslati Plenkovića i njegove podupiratelje na obavijesni razgovor jer hrvatske građane osiromašuju i razaraju pravni sustav, a krvlju obranjenu Hrvatsku Državu sustavno prazne", upitala je u priopćenju.


FOTO: PIXELL/ Patrik Macek

Nastavite čitati

HND: Predsjednik HDZ-a kvalificirao se kao Plenković opasnih namjera

"Podsjećamo kako je Plenkovićeva vlada itekako odgovorna za devastaciju medija i njihovo političko zarobljavanje od ljudi blisko povezanih s HDZ-om. posljednjim ispadima Plenković ponovo stavlja metu na čelo našim kolegicama i kolegama i HND će se protiv toga boriti na svaki način", piše u priopćenju koje potpisuje predsjednik HND-a Hrvoje Zovko".

Sindikat traži ostavku predsjednika Uprave Jadrolinije Davida Sopte

Naglašavaju da se kupuju stari i nesigurni brodovi, u koje se onda ništa ili malo ulaže, a to pokazuje primjer broda "Oliver" koji četiri mjeseca boravi u remontnom brodogradilištu, bez obzira što linija koju bi trebao održavati vapi za novim brodom, kao i druge linije koje Jadrolinija održava

NA IZBORNI DAN NEMA NASTAVE Sutra učenici u poslijepodnevnoj smjeni najduže do 18.30 sati

"S obzirom da se i na ovim izborima velik broj biračkih mjesta nalazi u osnovnim i srednjim školama, koja se u pravilu uređuju na dan koji prethodi izbornom danu, molimo vas da u školama u kojim će se nalaziti biračka mjesta, organizaciju odgojno-obrazovnog rada na dan 16. travnja organizirate na način da poslijepodnevna smjena traje najduže do 18.30 sati", stoji u dopisu Ministarstva znanosti i obrazovanja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.