Politika i društvo

pogledajte video budućeg hotela na Valkanama

VODITELJ PROJEKTA ZORAN KOSTIĆ: Uskoro predajemo zahtjev za lokacijsku dozvolu koja će potvrditi da od početka govorimo istinu

Lokacijsku dozvolu tražit ćemo isključivo za gradnju na privatnom zemljištu unutar rupe nekadašnjeg napuštenog kamenoloma


 
2 min
Istra24

Lokacijsku dozvolu tražit ćemo isključivo za gradnju na privatnom zemljištu unutar rupe nekadašnjeg napuštenog kamenoloma

Na početku novog tjedna kreće nova epizoda drame oko omiljenog pulskog šetališta Lungomare. Prvi potez ovog puta povukao je investitor, koji je na našu adresu uputio priopćenje, 'osnaženo' "Ekskluzivnom videom hotela na Valkanama". Priopćenje i link na video donosimo u nastavku.

Video pogledajte na sljedećoj poveznici:

Priopćenje:

"Nakon što je u travnju ove godine investitor javno predstavio projekt gradskim vijećnicima i građanima, od danas je javnosti dostupna i video animacija s detaljima pozicioniranja hotela unutar rupe zapuštenog kamenoloma, izgleda novog parka otvorenog javnosti i cestovnog prilaza hotelu s gornje strane kamenoloma postojećom cestom.

 

Nakon predstavljanja idejnog rješenja nastavili smo s projektiranjem, istražnim radnjama i uskoro predajemo zahtjev za lokacijsku dozvolu. Mislim da će iz tog zahtjeva, ali i ovog videa, baš svima biti potpuno jasno da od prvog dana govorimo istinu i da radimo sve suprotno od onoga što se moglo čuti u dijelu javnosti. Šetnica i plaža ostaju otvoreni jer su izvan obuhvata projekta, veliki dio svog privatnog zemljišta pretvaramo u novi park otvoren svima čineći Valkane još atraktivnijim za građane, bez zadiranja niti metra u javni prostor. Broj stabala i zelenila se značajno povećava. Ne gradimo nikakve liftove na plaži, beach barove u šumi, da ne nabrajam što su nam sve neargumentirano pripisivali kako bi manipulirali dijelom javnosti – govori voditelj projekta Zoran Kostić.

 

U videu se ponovno jasno može vidjeti da je hotel udaljen 160 metara od mora i 125 metara od šetnice, kako je zamišljeno i javno prezentirano na početku projekta te da šetnica i plaže ostaju dostupne svim Puležanima kao i ranije.

 

Lungomare je danas otvoren za sve i tako će i ostati nakon izgradnje hotela. Ovaj projekt je najmoderniji zeleni hotel otvoren svima, nije žicom ili ogradom ograđen resort. Cestovni prilaz hotelu je s istočne/stražnje strane postojećom prometnicom čim se maksimalno čuva postojeća šuma uz minimalne intervencije. Hotel se radi u rupi napuštenog kamenoloma čime se on sanira prema svim standardima struke i nije betonska gromada uz more, ne zaklanjala pogled nikome i nema baš nikakve poveznice s objektima s kojima su ga pojedinci zlonamjerno pokušali poistovjetiti. Zapravo, baš je sve potpuno suprotno od toga, 200 novih stabala u novom parku otvorenom svima dodatno će ozeleniti područje devastirano u prošlosti, a velika podzemna garaža osigurat će dovoljno kapaciteta da se izbjegne dodatno zadiranje u prirodu. Slike i video, a na koncu i dokumentacija koju ćemo predati za dozvolu, jasno pokazuju našu namjeru poticanja daljnjeg razvoja Pule s ovim projektom u koje se sada svaki dobronamjerni pojedinac može i osobno uvjeriti. Moguće da će pojedinci i dalje biti sumnjičavi, no ako stavimo politička prepucavanja na stranu, kad se jednom hotel i park završe i kad budu baš ovako prekrasni, kakvi su na ovoj animaciji, vjerujem da će velika većina Puležana biti zadovoljna što je Pula konačno dobila jedan vrhunski turistički objekt i da konačno hvata korak s ostalim istarskim gradovima koji se već godinama ponose ovakvom ponudom – nastavlja Kostić.

 

U više navrata su pojedinci iznosili spekulacije kako hotelijerstvo nije osnovna djelatnost investitora i kako će projekt sigurno preprodati nekom trećem koji može imati drugačije planove:

 

Investicije su naš core business i sigurno je da ćemo ostati vlasnici ovog hotela kao što smo ostali i vlasnici Max Citya iako njime upravlja za to specijalizirana tvrtka. Najveći svjetski luksuzni brendovi su već zainteresirani za upravljanjem Hotelom Valkane i koji god od operatera koji su ušli u uži izbor bude izabran, bit će dodana vrijednost ne samo Puli već istarskom i hrvatskom turizmu. Pregovori s potencijalnim operaterima su pri kraju i vjerujem da ćemo do kraja godine imati potpisane ugovore, a tada ćemo ih moći i javno predstaviti  – zaključuje Kostić."


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.