Politika i društvo

Djeca pala u drugi plan

Zoričić nakon Miletićevog napada na njega: "Škola nije mjesto nasilja, već edukacije. Županovu izjavu ne bih komentirao"

Miletić je kazao da ga taj 'medulinski slučaj' nasilja podsjeća na prosvjed protiv Kaštijuna od prije nekoliko mjeseci na Portarati u Puli kada se „mogla čuti retorika na kakvu u Istri nismo navikli“


 
1 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Miletić je kazao da ga taj 'medulinski slučaj' nasilja podsjeća na prosvjed protiv Kaštijuna od prije nekoliko mjeseci na Portarati u Puli kada se „mogla čuti retorika na kakvu u Istri nismo navikli“

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić nije htio komentirati današnji napad istarskog župana Borisa Miletića na njega.

Miletić je danas priopćenjem prvo u kratkim crtama osudio jučerašnje vršnjačko nasilje u medulinskoj osnovnoj školi, a nakon toga se obrušio na Zoričića rekavši da ga taj 'medulinski slučaj' podsjeća na prosvjed protiv Kaštijuna od prije nekoliko mjeseci na Portarati u Puli kada se „mogla čuti retorika na kakvu u Istri nismo navikli“.

Time se referirao na prosvjed protiv Kaštijuna lani u rujnu na kojem je jedan od govornika Željko Ilić, govoreći o problemu Kaštijuna, između ostalog, kazao: „Neka nam (IDS-ovci, op.n.) prestanu trovati našu djecu, neka maknu šape od naše djece jer mi njihovu još nismo dirali i neka nas ne tjeraju na to. Imaju i oni djecu, neka razmisle malo".

Miletić je danas u priopćenju naglasio da je Zoričić te „sramotne izgovorene riječi opravdao slobodom govora“.

Zoričić je na to poručio da „škola nije mjesto nikakvog nasilja, već samo mjesto edukacije i odgoja da budemo bolji ljudi i bolje društvo“.

„Županovu izjavu ne bih komentirao“, zaključio je pulski gradonačelnik.


Nastavite čitati

Pula
 

VOZILA PUNA IZMETA, A ULICA SMRDI Nastavlja se dugogodišnji problem stanara Kolodvorske ulice u Puli

Zvučni rastjerivači bilo koje vrste su funkcionalni prvih nekoliko dana, a nakon toga, to se može tretirati kao bačeni novac. Razlog je taj, da se ptice jako brzo naviknu na zvuk, te shvate da se radi o varci koja im ne predstavlja opasnost, i shodno tome nastavljaju boraviti na toj lokaciji, poručuje dr. sc. Jelena Kralj, upraviteljica Zavoda za ornitologiju, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.