Politika i društvo

JESMO LI JEDRA DOBRO USMJERILI?

Zoričić o kosturima iz ormara: "Zapušteni Rojc, politička kadroviranja i građevinski nered"

Loši međuljudski odnosi u većini gradskih poduzeća, čudni računi i dubiozne isplate, prekomjerna i politička zapošljavanja u gradskim poduzećima, brojni prazni i zapušteni poslovni prostori u vlasništvu Grada, 100 milijuna kuna nenaplaćenih dugovanja,  grad bez ijedne garažne kuće, samo su neki od problema koje je naslijedila nova vlast


 
1 min
Danijela Bašić-Palković
FB Filip Zoričić

Loši međuljudski odnosi u većini gradskih poduzeća, čudni računi i dubiozne isplate, prekomjerna i politička zapošljavanja u gradskim poduzećima, brojni prazni i zapušteni poslovni prostori u vlasništvu Grada, 100 milijuna kuna nenaplaćenih dugovanja,  grad bez ijedne garažne kuće, samo su neki od problema koje je naslijedila nova vlast

"Loši međuljudski odnosi u većini gradskih poduzeća, čudni računi i dubiozne isplate, prekomjerna i politička zapošljavanja u gradskim poduzećima, brojni prazni i zapušteni poslovni prostori u vlasništvu Grada, 100 milijuna kuna nenaplaćenih dugovanja, grad bez ijedne garažne kuće“, samo su neki od problema koji su dočekali novu pulsku vlast nakon zadnjih lokanih izbora. 

O tome je danas na svom Facebook profilu izvijestio gradonačelnik Filip Zoričić nabrojavši brojne kosture iz ormara koje im je u naslijeđe ostavila bivša IDS-ova vlast.

Među ostalim je spomenuo građevinski nered, posebno na Monvidalu, Velom Vrhu, Štinjanu i Busoleru, oronule fasade, zapuštenu Kandlerovu i Prvomajsku ulicu bez projekata za obnovu, Kaštijun s problemima i bez civilnog nadzora, konstantne odgode rješavanja brojnih problema kanalizacije, odvodnje, rasvjete, nogostupa i parkinga, netransparentan način financiranja lokalnih medija, zapušteni Društveni centar Rojc…

„Ovo je pregled stanja i naša realnost! Sve je ovo na stolu i to treba riješiti. Mislite li da je to ostvarivo u četiri godine?“, zapitao se gradonačelnik.

„Za sve će biti potrebno puno strpljenja. Našeg, ali još više i vašeg. Molimo vas za to strpljenje jer na koncu sve radimo za vas, za sve nas“, poručio je. Zoričić je naveo da je 2022. godina ključna te da će se već ovog ljeta znati jesu li jedra dobro usmjerili.


Nastavite čitati

Pula
 

Sociolog Krešimir Krolo: "Teško da bi Filip Zoričić bio gradonačelnik da nije bilo aktivizma kojem sada ne vidi mjesto u politici"

Potaknut višekratnim izjavama gradonačelnika Filipa Zoričića u lokalnim i nacionalnim medijima, a u kojem je istaknuo po tko zna koji put “problem” aktivizma i osobnih ambicija u politici, mišljenja sam da je važno za javnost da se malo detaljnije analiziraju opaske upućene bivšim koalicijskim partnerima, ali i društvenom aktivizmu u Puli i Hrvatskoj. Analiza će se osvrnuti na karakteristike i funkcije civilnog sektora i društvenog aktivizma te usporedbu društvenog angažmana gradonačelnika i prozvanih aktivista u Gradskom vijeću u kontekstu aktualne lokalne i državne političke situacije

Pula
 

BOLNIČKO ISKUSTVO PULJANKE NIVES FRANIĆ: "A vi imate autoimunu bolest. Joj, kao onaj naš novinar.“ Reko: "Nije više ničiji"

Nakon tri sata čekanja dobivam tu famoznu infuziju i još neke lijekove za koje ti ne kažu koji su i zašto jer zašto bi? U neko doba, prije nego je sve to istočilo u mene, dolazi bolničar. "Je li vi idete ili ostajete kod nas?" Pa reko: "Ne znam. O čemu to ovisi?" Bolničar: "Aha, evo nalaza, onda idete." Ja: "Bez obzira kako se osjećam?" Bolničar, šeretski se osmjehujući: "Pa nećete se bolje osjećati kod nas". Ja, u šoku: "Pa nije Vam baš na ponos i diku. Možda ne bolje, ali bih se osjećala možda sigurnije". Ali bolničar zakucava: "Pa ne možemo mi utjecati na vaša osjećanja". Saniteta nema da me preveze doma. Oni tek voze ujutro

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.