Politika i društvo

sastanak nezavisne liste filipa zoričića

Zoričić: Sastanak je završen bez velikih odluka, svoje smo o kolegici Ivani Mohorović rekli, nikakvih smjena nema

IDS-ov vijećnik Massimo Brajuha je na Vijeću glasao "za" Ribarsku kolibu, a kolegica Mohorović je glasala da se točka za Max Stoju ne uvrsti na dnevni red i izuzela se iz svake rasprave. To uopće nije usporedivo, naglasio je Zoričić, dodajući da moraliziranje iz IDS-a zasigurno neće slušati


 
2 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

IDS-ov vijećnik Massimo Brajuha je na Vijeću glasao "za" Ribarsku kolibu, a kolegica Mohorović je glasala da se točka za Max Stoju ne uvrsti na dnevni red i izuzela se iz svake rasprave. To uopće nije usporedivo, naglasio je Zoričić, dodajući da moraliziranje iz IDS-a zasigurno neće slušati

- Ivana Mohorović ostaje vijećnica u Gradskom vijeću. Potvrdio nam je to večeras aktualni gradonačelnik i nositelj Nezavisne liste Filip Zoričić nakon sastanka kojeg su članovi liste i udruge #PulaGrad održali u ponedjeljak navečer.

- Da, imali smo sastanak prema dnevnom redu, bez velikih odluka. Imamo puno posla i moramo još više raditi da pokrenemo Grad, kazao nam je kratko Zoričić.

Na pitanje je li se raspravljalo i o vijećnici Ivani Mohorović, kao što se to špekuliralo u javnosti, odgovorio nam je da su oni svoje o svojoj kolegici rekli i kako nema nikakve smjene.

Na pitanje ne smatra li da javnost očekuje da povuče neke konkretne poteze, posebice nakon što je predsjednik pulskog IDS-a, Daniel Deković, smijenio vijećnika Massima Brajuhu radi slične stvari (sukoba interesa) kazao nam je kako to uopće nije usporedivo.

- Brajuha je na Vijeću glasao, a kolegica Mohorović je glasala da se točka ne uvrsti na dnevni red i izuzela se iz svake rasprave. To uopće nije usporedivo, kazao je Zoričić dodatno apostrofirajući kako je IDS-ov vijećnik na vijeću glasao "za" Ribarsku kolibu, a kolegica Mohorović je glasala da se točka za Max Stoju ne uvrsti na dnevni red i, kako je ponovio, izuzela se iz svake rasprave.

- Moraliziranje iz IDS-a zasigurno nećemo slušati. Oni su zadnji koji mogu i smiju moralizirati. A jasno mi je da su u strahu od nove politike velike oči, zaključio je Zoričić nakon sastanka.

Podsjetimo, u javnost je procurila informacija da će se večeras raspravljati o izglasavanju (ne)povjerenja vijećnici Ivani Mohorović, a nakon što se ispostavilo da se na sjednici gradskog Odbora za prostorno uređenje, čija je predsjednica, nije izuzela od glasanja o 4. izmjenama i dopunama UPU-a Max Stoja.

Podsjetimo, tvrtka Metro Cubo, u vlasništvu je njezinog supruga, a angažirana je na projektu gradnje vile s bazenima na području planiranih promjena koje se vežu uz projekt Max Stoja, zbog čega se Mohorović vrlo brzo našla u žiži javnosti zbog potencijalnog sukoba interesa.


Nastavite čitati

Pula
 

Čitanjem ulomaka romana Uliks Jamesa Joycea u Uliksu počeo Bloomsday

Program Bloomsdaya nastavlja se i večeras na Forumu uz glazbu s početka 20. stoljeća Dua Rapsodija i degustaciju sireva s početkom u 20.30 sati, te sutra u 10 sati otvorenjem izložbe plakata od početaka Bloomsdaya u Puli (2012.) do 2023. Također će biti predstavljeni i radovi učenika Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna – Joyce u očima ŠPUD-a

Pula
 

(VIDEO) MALI SUPER JUNACI Natjecatelj Survivora Alex Percan na Fratarskom organizira jednodnevno druženje s djecom, njihovim roditeljima i kandidatima popularnog showa

Osim druženja s natjecateljima iz omiljenog televizijskog showa, plavim i crvenim plemenima, sve će biti opremljeno s raznim poligonima i sportskim aktivnostima, povezanih sa zdravim načinom života. Od ostalih aktivnosti koje će se događati na Fratarskom, Alex nam izdvaja preživljavanje, kako se pali vatra i gradi sklonište te gađa iz luka sa strijelom

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.