Politika i društvo

sastanak nezavisne liste filipa zoričića

Zoričić: Sastanak je završen bez velikih odluka, svoje smo o kolegici Ivani Mohorović rekli, nikakvih smjena nema

IDS-ov vijećnik Massimo Brajuha je na Vijeću glasao "za" Ribarsku kolibu, a kolegica Mohorović je glasala da se točka za Max Stoju ne uvrsti na dnevni red i izuzela se iz svake rasprave. To uopće nije usporedivo, naglasio je Zoričić, dodajući da moraliziranje iz IDS-a zasigurno neće slušati


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

IDS-ov vijećnik Massimo Brajuha je na Vijeću glasao "za" Ribarsku kolibu, a kolegica Mohorović je glasala da se točka za Max Stoju ne uvrsti na dnevni red i izuzela se iz svake rasprave. To uopće nije usporedivo, naglasio je Zoričić, dodajući da moraliziranje iz IDS-a zasigurno neće slušati

- Ivana Mohorović ostaje vijećnica u Gradskom vijeću. Potvrdio nam je to večeras aktualni gradonačelnik i nositelj Nezavisne liste Filip Zoričić nakon sastanka kojeg su članovi liste i udruge #PulaGrad održali u ponedjeljak navečer.

- Da, imali smo sastanak prema dnevnom redu, bez velikih odluka. Imamo puno posla i moramo još više raditi da pokrenemo Grad, kazao nam je kratko Zoričić.

Na pitanje je li se raspravljalo i o vijećnici Ivani Mohorović, kao što se to špekuliralo u javnosti, odgovorio nam je da su oni svoje o svojoj kolegici rekli i kako nema nikakve smjene.

Na pitanje ne smatra li da javnost očekuje da povuče neke konkretne poteze, posebice nakon što je predsjednik pulskog IDS-a, Daniel Deković, smijenio vijećnika Massima Brajuhu radi slične stvari (sukoba interesa) kazao nam je kako to uopće nije usporedivo.

- Brajuha je na Vijeću glasao, a kolegica Mohorović je glasala da se točka ne uvrsti na dnevni red i izuzela se iz svake rasprave. To uopće nije usporedivo, kazao je Zoričić dodatno apostrofirajući kako je IDS-ov vijećnik na vijeću glasao "za" Ribarsku kolibu, a kolegica Mohorović je glasala da se točka za Max Stoju ne uvrsti na dnevni red i, kako je ponovio, izuzela se iz svake rasprave.

- Moraliziranje iz IDS-a zasigurno nećemo slušati. Oni su zadnji koji mogu i smiju moralizirati. A jasno mi je da su u strahu od nove politike velike oči, zaključio je Zoričić nakon sastanka.

Podsjetimo, u javnost je procurila informacija da će se večeras raspravljati o izglasavanju (ne)povjerenja vijećnici Ivani Mohorović, a nakon što se ispostavilo da se na sjednici gradskog Odbora za prostorno uređenje, čija je predsjednica, nije izuzela od glasanja o 4. izmjenama i dopunama UPU-a Max Stoja.

Podsjetimo, tvrtka Metro Cubo, u vlasništvu je njezinog supruga, a angažirana je na projektu gradnje vile s bazenima na području planiranih promjena koje se vežu uz projekt Max Stoja, zbog čega se Mohorović vrlo brzo našla u žiži javnosti zbog potencijalnog sukoba interesa.


Nastavite čitati

Pula
 

PULA: U utorak doček Sv. Nikole na Bunarini, a doći će i Krampus

Prije dolaska Sv. Nikole, djecu će nasmijati Vilibald, vilenjak Djeda Mraza, koji je  uvjeren da je došao na mjesto na kojemu djeca očekuju dolazak Djedice. Budući da je prošle godine jako zabrljao i da je zbog toga u nemilosti, svim se silama trudi urediti sve za njegov doček. Međutim, dok odlazi po kutiju s božićnim ukrasima, dolazi Krampus koji pokušava napraviti nered i kaos

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.