Politika i društvo

sastanak nezavisne liste filipa zoričića

Zoričić: Sastanak je završen bez velikih odluka, svoje smo o kolegici Ivani Mohorović rekli, nikakvih smjena nema

IDS-ov vijećnik Massimo Brajuha je na Vijeću glasao "za" Ribarsku kolibu, a kolegica Mohorović je glasala da se točka za Max Stoju ne uvrsti na dnevni red i izuzela se iz svake rasprave. To uopće nije usporedivo, naglasio je Zoričić, dodajući da moraliziranje iz IDS-a zasigurno neće slušati


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

IDS-ov vijećnik Massimo Brajuha je na Vijeću glasao "za" Ribarsku kolibu, a kolegica Mohorović je glasala da se točka za Max Stoju ne uvrsti na dnevni red i izuzela se iz svake rasprave. To uopće nije usporedivo, naglasio je Zoričić, dodajući da moraliziranje iz IDS-a zasigurno neće slušati

- Ivana Mohorović ostaje vijećnica u Gradskom vijeću. Potvrdio nam je to večeras aktualni gradonačelnik i nositelj Nezavisne liste Filip Zoričić nakon sastanka kojeg su članovi liste i udruge #PulaGrad održali u ponedjeljak navečer.

- Da, imali smo sastanak prema dnevnom redu, bez velikih odluka. Imamo puno posla i moramo još više raditi da pokrenemo Grad, kazao nam je kratko Zoričić.

Na pitanje je li se raspravljalo i o vijećnici Ivani Mohorović, kao što se to špekuliralo u javnosti, odgovorio nam je da su oni svoje o svojoj kolegici rekli i kako nema nikakve smjene.

Na pitanje ne smatra li da javnost očekuje da povuče neke konkretne poteze, posebice nakon što je predsjednik pulskog IDS-a, Daniel Deković, smijenio vijećnika Massima Brajuhu radi slične stvari (sukoba interesa) kazao nam je kako to uopće nije usporedivo.

- Brajuha je na Vijeću glasao, a kolegica Mohorović je glasala da se točka ne uvrsti na dnevni red i izuzela se iz svake rasprave. To uopće nije usporedivo, kazao je Zoričić dodatno apostrofirajući kako je IDS-ov vijećnik na vijeću glasao "za" Ribarsku kolibu, a kolegica Mohorović je glasala da se točka za Max Stoju ne uvrsti na dnevni red i, kako je ponovio, izuzela se iz svake rasprave.

- Moraliziranje iz IDS-a zasigurno nećemo slušati. Oni su zadnji koji mogu i smiju moralizirati. A jasno mi je da su u strahu od nove politike velike oči, zaključio je Zoričić nakon sastanka.

Podsjetimo, u javnost je procurila informacija da će se večeras raspravljati o izglasavanju (ne)povjerenja vijećnici Ivani Mohorović, a nakon što se ispostavilo da se na sjednici gradskog Odbora za prostorno uređenje, čija je predsjednica, nije izuzela od glasanja o 4. izmjenama i dopunama UPU-a Max Stoja.

Podsjetimo, tvrtka Metro Cubo, u vlasništvu je njezinog supruga, a angažirana je na projektu gradnje vile s bazenima na području planiranih promjena koje se vežu uz projekt Max Stoja, zbog čega se Mohorović vrlo brzo našla u žiži javnosti zbog potencijalnog sukoba interesa.


Nastavite čitati

Pula
 

KOMEMORACIJA ZA ŽRTVE VERGAROLE Ove godine prisutan i gradonačelnik Pule. To se nije dogodilo od 1996. godine

"Na današnji dan dopustite mi izraziti pijetet prema žrtvama i sjećanje na prošlost i povijest ali više od svega pogled u budućnost koja se iskazuje svime onime što naš grad stoljećima a posebno u zadnjim desetljećima ima. To je spremnost na razgovor, suradnju, uvažavanje i suživot. Grad koji to nema i koji ne gleda u budućnost ne može se sijećati niti svoje povijesti i prošlosti. I ovo je upravo jedan od tih trenutaka", rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Pula
 

OTKAZUJU SE OPERACIJE U PULSKOJ BOLNICI Zbog kvara na klimatizaciji kirurzi operiraju na plus 30! Izvode se samo žurni i hitni operativni zahvati

Zbog novonastalog kvara na klimatizacijskom sustavu, a koji je nastao kao posljedica grmljavinskog nevremena od utorka 16. kolovoza, uvjeti u operacijskim salama su bili neprimjereni, stoga je reduciran operacijski program na žurne i hitne operacije. Do današnjeg je dana odgođeno 10 operacijskih zahvata. * Sanaciji novog kvara pristupilo se odmah, ovlašteni serviser pokušavaju u što kraćem roku otkloniti novonastali kvar, trenutno su u OB Pula i po njihovim procjenama ovaj novonastali kvar trebao bi biti popravljen tijekom današnjeg, eventualno sutrašnjeg dana, odgovaraju iz pulske bolnice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.