Politika i društvo

AFERA RIBARSKA KOLIBA

Nakon pisanja Istre24: Deković (IDS) smijenio Massima Brajuhu!

Kao djelatnik tvrtke Arenaturist Ribarska koliba morao se izuzeti iz glasanja. Smatram da je to bila greška koja se nije trebala dogoditi. Standarde koje očekujemo od vladajućih, moramo mi prvi primjenjivati, naglasio je rezolutno Deković * U pulsko Gradsko vijeće ulaze Daniel Deković, Valter Boljunčić i Gordana Ferenčić, a izlaze vijećnici Miodrag Čerina, Jadranka Černjul i Massimo Brajuha 


 
3 min
Chiara Bilić
prva žrtva afere

Kao djelatnik tvrtke Arenaturist Ribarska koliba morao se izuzeti iz glasanja. Smatram da je to bila greška koja se nije trebala dogoditi. Standarde koje očekujemo od vladajućih, moramo mi prvi primjenjivati, naglasio je rezolutno Deković * U pulsko Gradsko vijeće ulaze Daniel Deković, Valter Boljunčić i Gordana Ferenčić, a izlaze vijećnici Miodrag Čerina, Jadranka Černjul i Massimo Brajuha 

Predsjednik IDS-a Pule Daniel Deković zatražio je danas u podne mandat Massima Brajuhe na raspolaganje jer se u siječnju 2021. nije izuzeo od glasanja po pitanju Odluke o izmjeni i dopuni UPU-a Ribarska Koliba.

Bez obzira što nije utjecao na sadržaj odluke, niti je njegovo glasanje bilo presudno (odluka je izglasana sa 17 glasova „za“), kao djelatnik tvrtke Arenaturist Ribarska koliba, kako se naglašava u priopćenju IDS-a, morao se izuzeti iz glasanja.

- Smatram da je to bila greška koja se nije trebala dogoditi. Standarde koje očekujemo od vladajućih, moramo mi prvi primjenjivati, naglasio je rezolutno Deković, koji se time referirao na aktualan slučaj vijećnice Nezavisne liste Filipa Zoričića Ivane Mohorović.

Nakon što je danas Istra24 pisala da je IDS-ov pulski gradski vijećnik Massimo Brajuha prije godinu dana, u siječnju 2021., glasao za radikalnu izmjenu Urbanističkog plana uređenja (UPU) Ribarske kolibe, iako je tada bio zaposlenik Ribarske kolibe, predsjednik pulskog IDS-a Daniel Deković nekoliko sati kasnije ekspresno ga je zbog toga smijenio s pozicije vijećnika.

Podsjetimo, izmjenama UPU-a Ribarska koliba ruskom investitoru Nikolayu Viktorovu dozvoljeno da poveća broj etaža na svom hotelu s dotadašnjih tri na šest, dok je visina građevine porasla s 12 na čak 20 metara, čime je značajno izmijenjena vizura cijelog zaljeva na Verudeli.

Pored toga, izmjenama plana legalizirano je tada već izgrađeno parkiralište. Na sjednici gradskog vijeća protiv izmjene su bili SDP-ovi vijećnici. Nezavisni Maurizio Licul bio je suzdržan, dok su svi IDS-ovci glasali 'za'. Svi, pa i vijećnik Massimo Brajuha

Treba podsjetiti da je, osim velike bliskosti s bivšim gradonačelnikom Borisom Miletićem koji mu je u nekoliko gradskih odluka značajno pogodovao, Nikolay Viktorov bio blizak i s bivšim gradonačelnikom Vodnjana, Klaudijom Vitasovićem.

Deković: Pred nama su kadrovske promjene

Predsjednik IDS-a Pule Daniel Deković danas je najavio da će, počevši od iduće sjednice Gradskog vijeća Grada Pule, nastupiti brojne promjene u djelovanju Kluba vijećnika IDS-ISU-Zeleni.

- Pred nama su promjene kako u pristupu, tako i kadrovske. Kao što smo ranije najavili, kolega Miodrag Čerina zbog zdravstvenih razloga izlazi iz Vijeća, a isto će učiniti iz osobnih razloga vijećnica Jadranka Černjul. Na njihova mjesta ulazimo kolega Valter Boljunčić i ja, odlučeno je na tijelima naše stranke, istaknuo je Deković.

Predsjednica Gradske organizacije Zelenog saveza - Zelenih Gordana Ferenčić zamijenit će vijećnika Massima Brajuhu.

Govoreći o promjenama u pristupu djelovanja Kluba vijećnika IDS-ISU-Zeleni, predsjednik IDS-a Pule Daniel Deković naveo je da će klub ubaciti 'u višu brzinu'.

- Dok se vladajući bave sami sobom i međusobnim odnosima, Pula treba jaku oporbu koja će ih stalno pozivati na rad i odgovornost. Iz dana u dan, vidljivo je da je domet stranaka na vlasti politika 'upiranja prstom', kaže on.

Kao oporba natjerat ćemo vladajuće da se konačno saberu

U nedostatku rezultata i političke potkapacitiranosti, navodi se u IDS-ovom priopćenju, vladajući su mjesecima upirali prstom na prethodnu vlast kao svojevrsni alibi za vlastito nesnalaženje. Kad im je pomanjkalo tema, okrenuli su se očito jedni protiv drugih, do te mjere da si šalju policiju na vrata kako bi ustanovili tko šalje mailove medijima.

- Nas se odnosi unutar ove nefunkcionalne koalicije u principu ne tiču, ali moramo ukazati na to da se zbog njihovih unutarnjih problema posljedice sve više osjete. Sporo ili nikakvo donošenje odluka, proračun grada prvi put u minusu, kao i nikad dosad u povijesti politizirana gradska uprava, direktne su posljedice ove 'koalicije', nastavio je Deković.

- Kao oporba, natjerat ćemo vladajuće da se konačno saberu i počnu raditi ono za što su izabrani.  Učinit ćemo to bez galame, predstava i destrukcije, već snagom argumenata i upornošću, zaključio je predsjednik IDS-a Pule Daniel Deković.


Nastavite čitati

Pula
 

PULSKA ŠKOLA ŠIJANA DOBIVA DODATNO KRILO Šest novih učionica konačno će omogućiti rad u jednoj smjeni. Ravnateljica Tomljanović: "Ovome se svi radujemo! "

Moram pohvaliti projektante jer su prekrasno sve uklopili u cjelokupni ambijent i prostor. Lijepo smo surađivali; zanimale su ih naše potrebe, a mi smo tražili njihova stručna rješenja. Jer, na kraju je važno da taj prostor bude održiv, rekla nam je ravnateljica, dodavši i da je posebno sretna što oba vanjska igrališta ostaju u funkciji, a novi će ulaz, namijenjen najmlađima, rasteretiti onaj opasni, bočni iz Vodovodne ulice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.