Politika i društvo

Amenovalo županijsko povjerenstvo

Županija dodijelila sredstva medijima. Najviši iznos od 31 tisuću eura pulskoj TV Novi

Tvrtka u vlasništvu Općine Medulin, Medulinska rivijera, dobila je iz županijskog proračuna šest tisuća eura za emisije koje se emitiraju na valovima općinskog radija Medulin FM


 
2 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini
Arhiva/Ilustracija

Tvrtka u vlasništvu Općine Medulin, Medulinska rivijera, dobila je iz županijskog proračuna šest tisuća eura za emisije koje se emitiraju na valovima općinskog radija Medulin FM

Nakon što je sredinom veljače istarski župan Boris Miletić raspisao javni poziv za financiranje programskih sadržaja elektroničkih medija od interesa za Istarsku županiju, tročlano županijsko Povjerenstvo donijelo je odluku o dodjeli sredstava.

Naime, u tom je povjerenstvu pročelnik županijskog Upravnog odbora za kulturu i zavičajnost Vladimir Torbica, potom viša savjetnica za odnose s javnošću u Upravnom odjelu župana Lorna Zimolo te pomoćnica pročelnika županovog kabineta Ljiljana Škifić.

Kao što je bilo i tijekom prijašnjeg poziva, to povjerensto nije neovisno, već se radi o zaposlenicima Županije koje je imenovao župan. 

Po provedenom postupku ocjenjivanja, to povjerenstvo dostavilo je županu prijedlog Odluke o odabiru korisnika financiranja programskih sadržaja elektroničkih medija. Iako je za provođenje ove odluke u proračunu bilo rezervirano 118.750 eura s PDV-om, medijima je putem poziva dodijeljeno ukupno 77.200 eura.

Najviše sredstava dobila je pulska televizija TV Nova kojoj je dodijeljen iznos od 31 tisuća eura od čega ukupno 14 tisuća eura za emisiju Zapadna strana.

Što se tiče portala, 5.500 eura ide tvrtki Media FI odnosno portalu IstraIN iz Rovinja.

Ukupno 14.300 eura dodijeljeno je Radiju Istri - Centru za informacije i komunikacije Dr. Božo Milanović. 

U kategorijI radija, osam tisuća eura dodijeljeno je rovinjskoj tvrtki MediaFI, odnosno radiju Rovinj FM. Tvrtka u vlasništvu Općine Medulin Medulinska rivijera dobila je iz županijskog proračuna šest tisuća eura za emisije koje se emitiraju na valovima općinskog radija Medulin FM.

Nadalje, Radio Labin  iz proračuna dobiva 3.800 eura, dok Radio Star Tv Umag dobiva pet tisuća eura. Tu je i Radio Centar IZ Poreča koji temeljem javnog poziva dobiva 4.100 eura.

Kako piše u obrazloženju javnog poziva, cilj dodjele financijskih sredstava je proizvodnja i objava kvalitetnih programskih sadržaja kojima se informiraju građani o projektima i programima koje provodi Istarska županija.


Nastavite čitati

Istra
 

Konstituirana vijeća mjesnih odbora Galižana, Peroj i Gajana

Gradonačelnik Pastrovicchio i njegova zamjenica Diriana Delcaro Hrelja uputili su predstavnike mjesnih odbora da se u rujnu prikupljaju prijedlozi za izradu proračuna 2025. godine te da budu aktivni i vode računa o potrebama mještana i mjesta, kako po pitanju investicija, ali i malih komunalnih akcija

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.