Sport i rekreacija

VRaćaju se i dječje utrke

Atletska manifestacija 4. Pula Marathon održat će se 16. i 17. rujna

U sklopu glavnih utrka, koje će se održati u subotu u večernjim satima, na pojedinim lokacijama trase biti će postavljene svjetleće instalacije Visualia Festivala koji će se organizirati u istom terminu


 
3 min
Istra24

U sklopu glavnih utrka, koje će se održati u subotu u večernjim satima, na pojedinim lokacijama trase biti će postavljene svjetleće instalacije Visualia Festivala koji će se organizirati u istom terminu

Sportsko-rekreativna atletska utrka 4. Pula Marathon odražati će se u Puli 16. i 17. rujna 2022. godine, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije u pulskoj Turističkoj zajednici.

Turistička zajednica Grada Pule uz AK Maraton 2000, glavni je nositelj projekta 4. Pula Marathon uz pokroviteljstvo Grada Pule i u suradnji s ISTRun. Nezaobilazan i važan partner je Arena Hospitality Group.

U sklopu manifestacije, prvog dana (16.rujna) planirane su dječje utrke za predškolarce i školarce, dok će se idućeg dana (17.rujna) održati natjecateljske – rekreativne utrke otvorene za profesionalne i rekreativne trkače usklađene s pravilima Svjetske atletske federacije i to na 5., 10. i 21 kilometara.

Podizanje startnih brojeva organizirat će se ispred Arene u sklopu koje će se organizirati i EXPO zona sponzora.

U sklopu glavnih utrka, koje će se održati u subotu u večernjim satima, na pojedinim lokacijama trase biti će postavljene svjetleće instalacije Visualia Festivala koji će se organizirati u istom terminu.

Direktorica TZ Pule, Sanja Cinkopan Korotaj podsjetila je da se Marathon organizira četvrtu  godinu za redom

- Cilj ove sportske manifestacije je da se u podsezoni promovira  Pula kao destinacija rekreativnog turizma, ali i da se promoviraju pozitivni učinci trčanja odnosno zdravog načina života. Nadamo se da će se ove godine manifestacija održati u punom obliku, što znači da će na kraju utrka biti organiziran i glazbeni program za trkače u Areni, ali i za sve ostale željne zabave i plesa, rekla je Cinkopan Korotaj.

O sportskom dijelu govorio je Robert Franjković iz AK Maraton 2000 koji je naveo " da sve utrke startaju ispred Arene, a trkači završavaju unutar Arene".

Franjković je kazao da mu je posebno drago da će se vratiti dječje utrke koje će se održati ispred Arene za sve uzraste.

Također je ideja privući što više trkača, pored domaćih, i iz okolnih zemalja, pa se prijave za utrke osim na utrka.com mogu obaviti i na stranici worldsmarathons.com na kojoj su sve utrke.

Prisutnima se obratila pročelnica Ivana Sokolov.

 - Grad Pula podržava sport i rekreaciju svih uzrasta, jer se time potiče cjelokupno zdravlje, a sama manifestacija posebna je i zbog cilja u Areni što utrku čini zanimljivijom, rekla je Sokolov.

Raspored utrka 4. Pula Maratona:

Petak / 16. rujna

14:00     Podizanje startnih brojeva & EXPO zona,  ispred Arene (do 22:00 sata)

18:30     Dječja utrka powered by AHG (predškolarci, 3-4 godina & 5-6 godina)

19:00     Dječje utrke powered by AHG (školarci, 1-2 razred, 3-4 razredi, 5-6 razredi)

19.30     Podjela nagrada / Proglašenje pobjednika dječjih utrka

 Subota / 17. rujna

10:00     Podizanje startnih brojeva & EXPO zona, ispred Arene  (do 19:00 sati)

20:00     Polumaraton powered by HYDRA

20:05     PoKRENI 5 powered by GRAWE

20:20     Pulska Xica 10 km

21:30     Podjela nagrada / Proglašenje pobjednika

 

Start i cilj (sve utrke): Amfiteatar


Nastavite čitati

Pula
 

U VALTURI UPOLA MANJE PUTNIKA NEGO PRIJE KRIZE Dok Zadar obara rekorde a Split prestiže Zagreb, Zračna luka Pula posluje s pola snage

Pula je u ljeto 2018. ponosno dočekala svog sedamstotisućitog putnika, no tada se sve okrenulo. Do prvog listopada ove godine, pulska zračna luka je imala 45.5 putnika manje nego do tog datuma predpandemijske 2019. U isto vrijeme Zadar se 'popravio' za čak 63 posto, dočekavši drugu godinu zaredom svog milijuntog putnika. Što će u četvrtak na sve ovo reći vijećnici županijske Skupštine? Umjesto poslovnog izvješća, iz Zračne luke im je poslana Power Point prezentacija bez ijednog financijskog podatka

Pula
 

ZAPUŠTENA LJEPOTICA: Zgrada bivšeg Admiraliteta na pulskoj rivi čeka neka bolja vremena za sanaciju, a za dobivanje EU fondova postoji jedan uvjet

Iz Istarske županije poručuju da se nakon otpadanja dijela kamenih ornamenata vijenca s pročelja zgrade, kao i dijelova vijenca na dvorišnoj strani zgrade, Istarska županija je početkom 2020. godine pismeno obavijestila tadašnje Ministarstvo državne imovine Republike Hrvatske te predložila zajedničko sufinanciranje hitne sanacije nužnih dijelova zgrade, tako da se dio sredstava u iznosu od 50 posto osigura iz državnog proračuna, što od strane Ministarstva nije prihvaćeno

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.