Sport i rekreacija

svjetsko natjecanje u zagrebu

Davor Komar u Pulu donosi srebro zlatnog sjaja

Komar i Ambrašić su na putu do srebra ostvarili tri pobjede (Španjolska, Grčka, Slovenija), a u borbi za zlato su izgubili od mađarskog para Gerga Berekesa i Alexandre Szabo sa 0-6


 
1 min
HINA
Davor Komar/HINA /Zvonimir KUHTIĆ/ kuzo

Komar i Ambrašić su na putu do srebra ostvarili tri pobjede (Španjolska, Grčka, Slovenija), a u borbi za zlato su izgubili od mađarskog para Gerga Berekesa i Alexandre Szabo sa 0-6

Nakon zlata Dore Bašić u pojedinačnoj konkurenciji, hrvatski paraboćari su osvojili još dvije medalje u ekipnoj i konkurenciji parova na World Boccia Intercontinental Challenger Zagreb 2022. koji se proteklih sedam dana održavao u dvorani Doma sportova.

Jedini hrvatski boćar koji je nastupio na paraolimpijskim igrama Davor Komar je u paru s Anamarijom Arambašić u BC4 kategoriji osvojio srebro, dok su BC1/BC2 tim Dora Bašić, Marko Turković i Luka Wagner osvojili broncu.

Marko Arambašić i Dora Lovrić u BC3 paru su bili posljednji u svojoj skupini.

Komar i Ambrašić su na putu do srebra ostvarili tri pobjede (Španjolska, Grčka, Slovenija), a u borbi za zlato su izgubili od mađarskog para Gerga Berekesa i Alexandre Szabo sa 0-6.

"BC4 paru ovo je tek drugi službeni i četvrti ukupno nastup u ovom sastavu. Suradnja im je sve bolja i srebrna medalja je bila realna. Izgubili su od europskih doprvaka Mađara. U ostalim utakmicama bili su uvjerljivi te i dalje vjerujem da su sasvim realni kandidati za paraolimpijske igre u Parizu 2024 i da će to pokazati i na sljedećim turnirima," kazao je izbornik Tomislav Bunjevac.

BC1/BC2 tim (Dora Bašić, Marko Turković, Luka Wagner) su na koncu bili treći iza Češke i Grčke.

"Ovo im je prva medalja u ovom sastavu, vjerujem ne i zadnja. Napredak u igri je vidljiv, tako da samom igrom ne mogu biti nezadovoljan, iako bih volio da su ostvarili još bar jednu pobjedu," dodao je Bunjevac.

Marko Arambašić i Dora Lovrić su u BC3 paru bili su posljednji u svojoj skupini s tri poraza, a bio je to njihov prvi zajednički nastup.

Podsjetimo, Dora Bašić je uz ekipnu broncu osvojila i zlato u pojedinačnoj konkurenciji.

Članica BK Dan iz Slavonskog Broda je pobijedila u kategoriji BC1 opravdavši ulogu jednog od favorita u svojoj kategoriji. Bašić, koja je jedna od najizglednijih hrvatskih kandidatkinja za Paraolimpijske igre u Parizu, na putu do zlata upisala četiri pobjede.

Na World Boccia Intercontinental Challenger Zagreb 2022. nastupilo je 88 natjecatelja iz 22 zemlje svijeta, a Zagreb je bio domaćin jednog od samo pet interkontinentalnih natjecanja ove godine u svijetu. Rang iznad su Svjetski kupovi, kojih će ove godine biti tri, dok će na koncu godine biti Svjetsko prvenstvo u Rio de Janeiru.


Nastavite čitati

Do konca godine etički kodeks za saborske zastupnike

Zbog činjenice da je ponašanje hrvatskih zastupnika najvećim dijelom 'pokriveno' Poslovnikom i Zakonom o sprječavanju sukoba interesa, dio političke javnosti i samih zastupnika pita se koja se svrha još jednog dokumenta? Među takvima je i Arsen Bauk (SDP) koji ističe da ne vidi potrebu donošenja posebnog etičkog kodeksa, ali i najavljuje da će, „uz određenu sumnju i skepticizam“, ipak ostati otvoren za dobre prijedloge o kodeksu

SAMO U HRVATSKOJ U srcu Parka prirode Velebit s radom počinje kamenolom

Da se tamo otvara kamenolom je zaključak do kojeg smo došli kada smo telefonski kontaktirali tvrtku Kamen d.o.o sa sjedištem u Obrovcu, a koja je na stranici Posao.hr objavila natječaj za posao radnika u kamenolomu. Praveći se da smo zainteresirani za posao, iz tvrtke su nam potvrdili da je riječ o navedenoj lokaciji na kojoj su počeli radovi. Eksploatacijsko polje posjetili smo i sami te uočili kako je ispred kamenoloma postavljena rampa, te kako su komadi stijena označeni posebnim oznakama

Uz Međunarodni dan zaštite životinja: Osniva se povjerenstvo za izmjene Zakona o zaštiti životinja

„Kada govorimo o zaštiti životinja, većina pomisli na pse i mačke, no i sve druge životinje trebaju zaštitu od ljudskog iskorištavanja i ubijanja. Već malom promjenom svojih navika možemo zaštititi i životinje koje su daleko od očiju javnosti – na farmama, u klaonicama, laboratorijima, cirkusima, kavezima... Sve životinje trebaju naše suosjećanje kako bismo stvarali svijet bez nasilja prema životinjama”, istaknula je ambasadorica Međunarodnog dana zaštite životinja u Hrvatskoj Ivana Lunku

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.