Sport i rekreacija

za prava klađenja prihvaćen SuperSport

Domaći nogomet: za TV prava najizdašniji Hrvatski Telekom s devet milijuna eura po godini

Prihvaćena je i ponuda SuperSporta za medijska prava u iznosu od 1.5 milijuna eura po natjecateljskoj godini za sponzorska prava te 500.000 eura po natjecateljskoj godini za prava klađenja. Tako će u četiri naredne godine Hrvatski nogomet savez za televizijska i medijska prava osigurati 44 milijuna eura


 
2 min
HINA

Prihvaćena je i ponuda SuperSporta za medijska prava u iznosu od 1.5 milijuna eura po natjecateljskoj godini za sponzorska prava te 500.000 eura po natjecateljskoj godini za prava klađenja. Tako će u četiri naredne godine Hrvatski nogomet savez za televizijska i medijska prava osigurati 44 milijuna eura

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na jučerašnjoj sjednici odlučio je odabrati ponudu Hrvatskog Telekoma kao partnera za televizijska prava za natjecanja pod okriljem HNS-a za sljedeće četiri natjecateljske godine.

Za isto to razdoblje medijska prava otkupila je kladionica SuperSport.

Prošloga tjedna HNS je raskinuo ugovor s tvrtkom Endorphin Magine, a nakon toga HNS je dobio tri službene ponude za kupnju TV prava - tvrtke A1 Hrvatska, Hrvatskog Telekoma te Sportkluba i AB SportConsultinga.

IO HNS-a odlučio je odabrati ponudu Hrvatskog Telekoma, koja je s iznosom od devet milijuna eura po godini bila najizdašnija. Tako će u četiri godine, koliko je predviđeno trajanje ugovora, Hrvatski Telekom za pripadajuća TV prava uplatiti HNS-u 36 milijuna eura.

Prihvaćena je i ponuda SuperSporta za medijska prava u iznosu od 1.5 milijuna eura po natjecateljskoj godini za sponzorska prava te 500.000 eura po natjecateljskoj godini za prava klađenja što znači da je ukupno HNS za televizijska i medijska prava osigurao 44 milijuna eura u naredne četiri godine.

"Kao što smo najavili prošloga tjedna, brzo smo pronašli najbolje rješenje za hrvatske klubove i cjelokupni hrvatski nogomet. Pregovori sa zainteresiranim tvrtkama pokazali su veliko zanimanje koje postoji za hrvatskim klupskim nogometom, a prihvaćene ponude HT-a i SuperSporta najbolje potvrđuju tu veliku vrijednost. Drago nam je što nastavljamo suradnju s Hrvatskim Telekomom koji je već niz godina sjajan partner hrvatskog nogometa, pa stoga ne dvojimo da će i ova suradnja biti vrlo uspješna. Ovo je izniman iskorak za Savez i naše klubove te sam uvjeren da će ovih 44 milijuna eura osigurati daljnji napredak Prve lige i svih ostalih natjecanja", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Iz HNS-a su dodali i kako je dogovoren sporazum između Hrvatskog Telekoma i Hrvatske televizije prema kojem će jedna utakmica svakog kola biti emitirana na nacionalnoj televiziji.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.