Sport i rekreacija

ISTARSKI PLANINARSKI SAVEZ

(FOTO) OKUPILO SE DVJESTO PLANINARA Održan 11. pohod po Istarskom planinarskom putu

Dvjestotinjak planinara s područja Istre i Primorsko-goranske županije, predvođenih planinarskim vodičima HPD Planik iz Umaga i PU Gojzerica iz Pule, u nedjelju je sudjelovalo na 11. pohodu po Istarskom planinarskom putu


 
1 min
Maja Jokanović
Foto Planinarsko društvo Glas Istre

Dvjestotinjak planinara s područja Istre i Primorsko-goranske županije, predvođenih planinarskim vodičima HPD Planik iz Umaga i PU Gojzerica iz Pule, u nedjelju je sudjelovalo na 11. pohodu po Istarskom planinarskom putu

Dvjestotinjak planinara s područja Istre i Primorsko-goranske županije, predvođenih planinarskim vodičima HPD Planik iz Umaga i PU Gojzerica iz Pule, u nedjelju je sudjelovalo na 11. pohodu po Istarskom planinarskom putu.

Za ovogodišnje tradicionalno pješačenje odabrana je staza Bračana – IPP KT7 - vidikovac Slatina – Bračana dugačka 9.3 kilometra, koja prolazi preko sedme kontrolne točke IPP-a.

Godišnji pohod po IPP-u organizira se druge nedjelje ožujka, a Istarski planinarski savez je obvezu njegovog održavanja uveo i u svoj statut, uz objašnjenje da se njime „promoviraju planinarstvo i zajedništvo te razvija ljubav prema zavičaju“. Trasu pohoda određuju Savez i članovi planinarskog društva zaduženog za održavanje dionice IPP-a kojom se prolazi.

Na dan pohoda, planinarima koji su u protekloj godini prepješačili cijeli IPP, dodjeljuje se službeno priznanje Istarskog planinarskog saveza.

Od 2012. kada je tradicija započela, pohod nije održan jedino 2020. godine, zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Istarski planinarski put (IPP) linijska je obilaznica koja spaja zapadnu i istočnu obalu Istre, stazom dugačkom oko 150 kilometara. Staza započinje u mjestu Crveni vrh u Savudriji, prelazi preko hrbata Ćićarije i Učke i završava u Crnoj Punti blizu Koromačnog.


PD Glas Istre

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.