Sport i rekreacija

'BRODOGRADITELJI' PIŠU NOVU LIJEPU GRADSKU PRIČU

(FOTO/VIDEO) NK ULJANIK UŠAO U 2. LIGU! Trener Saša Kolić: "Igrao je Uljanik već taj rang, igrao je i viši, ali ovo je definitivno povijesni trenutak"

"Mislim da Istra zaslužuje još klubova u višem rangu. S obzirom na to da imamo prvoligaša, važno je da i mi izborimo veći rang jer onda cijela nogometna priča dobiva više smisla. Za mlade igrače je to onda dobar temelj za razvijanje jer ne mogu svi odmah ući u prvoligašku momčad. Sada bi to trebalo održavati i ispratiti i nadam se da će biti podrške i suradnje iz ostalih klubova Istre. Bez podrške Grada i Županije neće biti moguće opstati u ovoj ligi", kaže trener Kolić


 
3 min
Maja Jokanović
Foto NK Uljanik (Saša Kolić)

"Mislim da Istra zaslužuje još klubova u višem rangu. S obzirom na to da imamo prvoligaša, važno je da i mi izborimo veći rang jer onda cijela nogometna priča dobiva više smisla. Za mlade igrače je to onda dobar temelj za razvijanje jer ne mogu svi odmah ući u prvoligašku momčad. Sada bi to trebalo održavati i ispratiti i nadam se da će biti podrške i suradnje iz ostalih klubova Istre. Bez podrške Grada i Županije neće biti moguće opstati u ovoj ligi", kaže trener Kolić

Pulski Nogometni klub Uljanik ušao je u 2. ligu! Vijest je ovo dovoljno velika i važna za pulski sport da više od ovih nekoliko riječi skoro da joj i ne treba.

Upisavši jučer na Verudi 3:1 u uzvratnom susretu protiv Slavonije iz Požege, 'Brodograditelji' su pulski nogomet podigli na razinu na kojoj treba biti i kojoj pripada. Gradu s prvoligašem potreban je i drugoligaš jer se rasadnik talenata tako lakše 'gaji'. NK Uljanik, s druge strane, i sam zaslužuje (barem) drugu ligu jer – tamo je jednom već bio.

-  Igrao je Uljanik već taj rang, igrao je i viši, ali ovo je definitivno povijesni trenutak. Igrači su presretni, ali i iscrpljeni jednako kao i ja. Sezona je bila duga i mučna i još kad se sjetim s kakvim je uvjetima i sredstvima naspram drugih sve obo izboreno, taj je uspjeh još i veći, kaže nam trener Saša Kolić, koji se još uvijek, kako kaže, oporavlja od slavlja.

Foto Regional Express

Bez obzira na teškoće, uvijek se, veli Kolić, vrijedi barem potajno nadati ovakvom rezultatu, pa su ga i on i igrači priželjkivali svake minute proteklih nekoliko godina.

- Mi smo mladi, ambiciozni i mogu reći da smo, sve ove četiri godine otkako sam ja u klubu, težili uspjesima. Svi smo u sportu i jednostavno za to živiš, inače sve to ne bi imalo ni nekog pretjeranog smisla, kaže.

Sadašnja postava je i dobro uigrana ekipa čiji je 'kostur' većim dijelom nepromijenjen četiri godine otkako ih Kolić trenira, uz tek manje 'kadrovske' izmjene, pa je i ostvaren cilj puno toplija priča od pukog sportskog uspjeha.

- Stvarno je bilo lijepo gledati ih kako se razvijaju i napreduju i, iskreno, moram reći da sam i ja naučio puno s njima svih ovih godina, dodaje trener.

Bez podrške neće biti moguće opstati u drugoj ligi

A kakvi su planovi pred njima sada kada više nema sumnje gdje im je dom dogodine?

- Sada slijedi pošten odmor u kom se treba malo distancirati od svega i napuniti baterije. Ciljeve koje smo si zacrtali ostvarili smo i nismo pretjerano razmišljali unaprijed, ali da će biti posla, definitivno će ga biti. Svaka sezona je izazovna, a ova će biti i izazov više za nas, ali i za grad i zajednicu, pa se nadamo podršci od svih, kaže Saša Kolić i naglašava da ovog puta, podrška znači i opstanak u ligi jer će i potrebe biti veće. Sami dalje neće moći.

- Iskreno se nadam da smo ovime uspjeli pokrenuti lijepu prči u zaintrigirati ljude u Gradu i Županiji. Mislim da Istra zaslužuje još klubova u višem rangu. S obzirom na to da imamo prvoligaša, važno je da i mi izborimo veći rang jer onda cijela nogometna priča dobiva više smisla. Za mlade igrače je to onda dobar temelj za razvijanje jer ne mogu svi odmah ući u prvoligašku momčad. Sada bi to trebalo održavati i ispratiti i nadam se da će biti podrške i suradnje iz ostalih klubova Istre. Bez podrške Grada i Županije neće biti moguće opstati u ovoj ligi jer je to sada polu-profesionalna liga s puno putovanja i gostovanja, što i pred igrače postavlja više izazova. Ali, razmišljat ćemo o tome kroz neko vrijeme, zaključuje Kolić koji kaže da je za njega i tim sada vrijeme da neopterećeno – gledaju euro nogomet na TV-u.   

(Fotografije Regional Express)

Hvala svima na podršci i čestitam svojim dečkima koji su iznijeli najveći dio tereta i u ovoj dugoj i zahtjevnoj sezoni. Veliki je uspjeh ostvaren i stvarno mislim da je to na ponos grada.

Trener Saša Kolić
Foto Regional Express

Foto Regional Express

Nastavite čitati

Pula
 

ZAVRŠEN, ALI PRAZAN: Ni četiri mjeseca nakon svečanog otvorenja Dom 'Ruža Petrović' još nije useljen

Podsjetimo, štićenici doma, njih ukupno 41, u zgradu nekadašnjeg odjela psihijatrije preselili su se u ožujku 2022. godine, kada je započelo renoviranje matične zgrade. Prvotno je plan podrazumijevao boravak u privremenom smještaju tek godinu dana, no pri kraju tog roka postalo je jasno da će on biti probijen. Prvi razlog bio je ritam radova, a drugi - neuspješna potraga za stručnim kadrom

Pula
 

U tijeku pripreme za dogradnju Osnovne škole Šijana

U sklopu pripremnih radnji uklonit će se dio postojećih stabala te će se izvršiti zamjenska sadnja u znatno većem obimu. Sada će ukloniti 23 bora, dva cedra i jedan čempres, a zasadit će se više od 300 stabala, grmolikih vrsta lovora, pitospore i lavande

Pula
 

Crvenokljune čigre nakon godina ljudskog uznemiravanja uspješno obavile gniježđenje na blokovima pokraj Muzila. Uskoro kreću prema Africi

Prstenovanje se obavlja kako bismo mogli pratiti koloniju crvenokljunih čigri s područja Pule, koja svojom brojkom značajno pridonosi cijeloj populaciji ove vrste u Hrvatskoj, te je iznimno važna. I ono najbitnije, ove godine ptice nisu uznemiravane od ljudi, što je veliki napredak, poručila je dr. sc. Jelena Kralj, upraviteljice Zavoda za ornitologiju, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.