Sport i rekreacija

fizički nadmoćniji i stariji Zagrepčani

Iako poraženi od prvoplasirane Cibone, jako dobra partija kadeta Stoje

Teško se bilo nositi s fizički nadmoćnijim i starijim Zagrepčanima, ali usprkos svemu, godinu mlađi domaći košarkaši pružili su sjajnu partiju. Do zadnje minute bili su koncentrirani, agresivni i uporni čime opravdavaju sudjelovanje u najelitnijoj ligi


 
2 min
Zoran Angeleski
U Stoji najefikasniji Roko Cetina s 22 koša, a kod gostiju Zvonimir Kujundžić s 33 koša

Teško se bilo nositi s fizički nadmoćnijim i starijim Zagrepčanima, ali usprkos svemu, godinu mlađi domaći košarkaši pružili su sjajnu partiju. Do zadnje minute bili su koncentrirani, agresivni i uporni čime opravdavaju sudjelovanje u najelitnijoj ligi

Ozljedama opterećena Stoja pružila je snažan otpor prvoplasiranoj ekipi Cibone u osmom kolu Jedinstvene državne kadetske lige, odigrane proteklog vikenda u dvorani ŠSD Stoja.

Kroz sve četiri četvrtine Cibosi su bili bolja momčad. Domaćini su se odupirali koliko su mogli, a u ponekim trenucima i ravnopravno parirali.

Pritisnuti agresivnim pristupom Cibone, domaći košarkaši imali su veliki broj izgubljenih lopti što je uz dominantniji skok Zagrepčana bilo presudno za krajnji rezultat 65:89.

Teško se bilo nositi s fizički nadmoćnijim i starijim Zagrepčanima, ali usprkos svemu, godinu mlađi domaći košarkaši pružili su sjajnu partiju.

Do zadnje minute bili su koncentrirani, agresivni i uporni čime opravdavaju sudjelovanje u najelitnijoj ligi. Skraćena rotacija i debitantske pogreške bile su ključne što poraz nije bio još i blaži.

Kod domaćina najefikasniji je bio Roko Cetina s 22 koša dok je kod gostiju najefikasniji bio Zvonimir Kujundžić s 33 postignuta koša.

Treba spomenuti i double-double učinak Josipa Pavkovića (16 koševa i 11 skokova) te Nina Žarkovića (14 koševa i 11 asistencija).

Danak jakog tempa igranja u državnoj, županijskoj i školskoj ligi doveo je i do povreda pa tako u ovoj utakmici domaći trener nije mogao računati na čak petoricu standardnih igrača.

Sve u svemu, dobra prezentacija kadeta Stoje koji ovog tjedna igraju zaostalu utakmicu s 'Boscom' u Zagrebu, za vikend dvije zaostale županijske utakmice, da bi već idućeg tjedna krenuli na produženi vikend put Dalmacije na susrete sa velikanima Šibenkom i Zadrom.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.