Sport i rekreacija

MEDULIN – SPORTSKA DESTINACIJA

MEDULIN Čak 350 sportaša sudjelovalo na atletskoj utrci. Njih 160 na Clivo Sailing Cupu

Poznato je da se Medulin Rivijera, na zahtjevnom turističkom tržištu pozicionira i kao sportska destinacija. U ovoj svojoj želji postiže i značajne rezultate, jer su baš sportaši oni koji pune turističke kapacitete ove destinacije tijekom pred i posezone


 
1 min
Istra24

Poznato je da se Medulin Rivijera, na zahtjevnom turističkom tržištu pozicionira i kao sportska destinacija. U ovoj svojoj želji postiže i značajne rezultate, jer su baš sportaši oni koji pune turističke kapacitete ove destinacije tijekom pred i posezone

Živo i veselo bilo je danas u Medulinu gdje su započele dvije značajne međunarodne sportske manifestacije.

Jutros je održana 41. Uskršnja utrka u organizaciji atletskog kluba KLC iz Klagenfurta na kojoj je sudjelovalo 350 atletičara iz Austrije, Njemačke i Švicarske.

Naime, klagenfurtski atletičari već više od 40 godina organiziraju svoje proljetne pripreme u Medulinu, a ove su godine smješteni u hotelima Arena Holiday i Park Plaza Belvedere. Sveukupno je na pripremama 400 atletičara KLC kluba.

Poznato je da se Medulin Rivijera, na zahtjevnom turističkom tržištu pozicionira i kao sportska destinacija. U ovoj svojoj želji postiže i značajne rezultate, jer su baš sportaši oni koji pune turističke kapacitete ove destinacije tijekom pred i posezone.

Danas je u medulinskom akvatoriju startalo i četvrto izdanje Clivo Sailin Cupa - Memorijal Antolic-Česić, ta već svjetski poznata jedriličarska regata  okupila je u Autokampu Medulin 160 natjecatelja iz pet zemalja: Poljske, Italije, Srbije, Crne Gore i domaćina Hrvatske.

Prva dva dana mladi  jedriličari od 8 do 15 godina natjecati će se u grupama, i pokušati izboriti najbolji plasman za ulazak u finalna jedrenja koja su na programu u subotu i nedjelju. Ove nedjelje  jedrit će se Medal race vrlo blizu kopna, pa svi koji žele uživati u lijepim prizorima jedrenja mogu svratiti do Medulina.


Nastavite čitati

Istra
 

CALO DEI DICHIARATI DI MADRELINGUA ITALIANA Furio Radin: "I professori dovrebbero riposare un pò di meno durante i riposi"

Negli ultimi vent'anni, infatti, i cittadini di madrelingua italiana in Istria hanno subito una diminuzione del 38 percento. Se nel 2001 il 7,69 percento (15.867 cittadini) dichiarava l'italiano come madrelingua, nel 2021 questo numero si è ridotto al 5,04 percento (9.836 cittadini) * Marin Corva: "Questo è un dato abbastanza allarmante, da non prendere alla leggera in quanto il calo dei dichiarati di madrelingua italiana supera quello dei dichiarati di nazionalità italiana" * Furio Radin: "I professori dovrebbero imparare a usare la propria autorità, insistere un pò di più, anche a parlare l’italiano tra di loro. Si sforzino a farlo"

Istra
 

Holcim dobio HRIO nagradu za ljudska prava

Naučili smo koliko je važno razumjeti da se ona ne krše tamo negdje u manje razvijenim državama, nego da postoji proces kojim svaka tvrtka treba razumjeti čime može doći u poziciju kršiti ljudska prava, čak i u svojem možda razvijenijem okruženju, rekla je Julija Škoro, direktorica održivosti u Holcimu Hrvatska

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.